Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Demo07

    aktív tag

    válasz rasotamas #59865 üzenetére

    Csak egy költői kérdés?! :D Szerinted miért szabadul mindenki az AIO-tól, és miért adják olyan olcsón?
    /OFF: Nem trollkodásként írom!/

    Segítek, mert nekem is volt, sőt van is egy AIO-m(bár ne lenne)(Cooler master ml240r) kb 4 hónapos de már szar, meg eleve szar is volt a dobozból kicsomagolva, levegős szinte mind, kevés benne a hűtő közeg(folyadék), radi túl vékony, és alu, a cpu blokk egy része tartalmaz réz komponenst így idővel belül elkezd korrodálni, majd megáll a pumpa és leég az elektronikája a francba :D és apró adalékként hangosabb mint egy levegős torony hűtő(pumpa piszok hangos, és kurtyog/bugyborékol a rendszer rossz légtelenítéséből adódóan).
    (AIO nálam idle-ben 8700K-t alap órajeleken 56 fokon tudta tartani, játék alatt 87 fok... prime 95 small FFT teszt, 1 perc után már 106 fokot írt... mindezt alap órajelen az aio-val.)

    Ezért is építettem egy normális vízhűtést, az aio többszöröséért, azóta síri csönd és "hűvös" minden, még 3-4 óra folyamatos játék vagy render után is. (Épített szett GPU(1080TI/2075Mhz) is vizezve, max 49 fok, 8700K 5GHz, 60 fok, Full load 3-4 óra után is, Idle a GPU 32 fok, Cpu 40.)

    "Normálisabb" AIO nincsen még használtan sem 20 alatt, csak drágábban, amin van legalább egy 360-as radi... de az sem lesz túl acélos teljesítményű.
    Ha ilyen tákoláson töröd a fejed akkor inkább ne tedd, aio-hoz csatlakozókat nem fogsz külön kapni, fittinget sem, max vízvezetékhez való csőbilincs, de az meg lehet megroppantja majd a aio alu radiátorának a bekötési pontját.

    Hogy akarod majd feltölteni amúgy? Mert 98% nincsen az AIO megoldásokon refill port.... ha beraksz egy tartályt valahogy úgy már megoldható, de akkor megint csak nem 20 ezer forint körül fogsz megállni.
    Persze ha szereted magad szadizni, és befizetni a szopórollerre akkor hajrá! :R
    Te eleve egy húzott I7et akarsz hűteni, aio-val ami nem szerencsés kombó, inkább delid az I7-nek az többet hoz rajta mint egy játékvíz!
    Béke :))

Új hozzászólás Aktív témák