Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Weareus

    addikt

    válasz DigitXT #48330 üzenetére

    A tartalék tartalékja lenne - tekintve, hogy az alap D5-ről még nem mondtam le teljesen* -, meg a színe is tetszik, noha a brummogást nem felejtettem el. Persze ez erősen árfüggő is: ha jó az ár, miért ne lehetne egy tartalékom?

    *Van egy ismerősöm, aki a Nro. 3-mal ezelőtti külföldi papíros Volvo-nál segített az ABS-rendszer hidraulikus oldalára szerelt elektronikus modul javításában: nem ment a sebességmérő cáger és világított az abs meg a track, ez műszaki vizsgán (külföldi autót nem vihetsz akárhova: nincs "hátszél" :( ) kizáró ok.
    Telefon:
    Volvo-nagyker ill. szerviz: "- Persze, van ilyen modul, 450E Huf".
    Válaszom: - ...áddal! (240k volt az egész autó).
    Keresés neten: 10E Huf + ketyere ==> posta felad, javítva visszajön, (belföld). Na, mondom magamban - ismerve a jó magyar mentalítást - ha 10k-ért csinálják, akkor az kb. három forrasztás lehet, ==> net, Volvo-fórumok, kompetens kolléga megtalál (rendes arc volt, még fotókat is küldött a nyáklapról, leírást szétszedésről, megjelölve, hogy hol érdemes átforrasztani; nyilván szerencsém is volt ==> típushiba). Szóltam "Dexter" azaz gyurci barátomnak, aki "büfé" ilyen kérdésekben. ABS-elektronikát kiszedtem, szétszedtem (na az sem egyszerű === > peremsajtolt), megnézte, 5%-ot adott arra, hogy forrasztási gond lesz, de kettőt gyanúsnak talált, átforrasztotta, visszarakom, megyek az autóval: "örömbódottsá". :))
    Kemény 500 Ft-ot elkért. 450E vs 10E vs 500 Ft. Kontrasztos.
    Amiben tévedtem: túlbecsültem a javítandó forrasztások számát, a 3 akkor 15k lett volna? :F :DDD
    Nah, szóval Dexterben van még reményem, hogy életet lehel a törött nyáklapos D5-be, akkor a régi D5 lesz a tartalék tartalékjának a tartalékja. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

Új hozzászólás Aktív témák