Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Weareus

    addikt

    válasz Formaster #45984 üzenetére

    Egy jól megépített víznél a procioldalon a legdurvább szintetikus tesztek alatt sem mehet el a mag 70-80 fokig. Ha mégis, az nem jól megépített víz, az tuti.
    Amúgy hőlépcsőkről meg dt-ről szokás beszélni, a víz mindig alacsonyabb hőfokú lesz, mint a blokk, a blokk mindig alacsonyabb hőfokú lesz mint a cpu kupak, etc.
    Vízhő: szobahő + 5-10-20 fok max, sok mindentől függ: a rákötött komponensek mennyi wattot (hőenergiát) termelnek, ill. mekkora a radi hőleadó felülete, hány db venti van rajta, ezek milyen fordulaton mennek, külső radi-e vagy a házban van, ha a házban van, milyen a ház szellőzése, stb.
    Egy jól megépített vízzel 30-40 fokot is lehet nyerni cpu ill. gpu hőfokban egy stock (gyári) venti ill. vga-hűtőhöz képest full loadon, ill. akár újabb, gépigényes játékok alatt, és mindezt úgy, hogy a zajszint töredéke a kiindulásinak.

    Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

Új hozzászólás Aktív témák