Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fr3eWar

    őstag

    válasz Weareus #43372 üzenetére

    Ezt a terepet meghagyom a fanatikusoknak. Elismerem, hogy a jól "összetett" víztől még messze voltam. Biztos vagyok benne, hogy egy külső MO-RA sokat dobott volna a hőfokokon, és azt már nem tudná befogni egy levegős rendszer. De tényleg kellett volna vízhőmérő, és egy komolyabb szabályzó is, amivel a vízhőfok alapján tudok szabályozni, és nem procihő alapján.

    1999 óta vannak PC-im, az első gép még metro-ból vett valami volt, amit aztán elkezdtem bővíteni, majd alkatrészről alkatrészre cserélni, ez hobbi volt mindig is, és a víz is érdekelt, de soha nem szántam rá magam, legfőképp az ára miatt. Most már néhány éve megvan az az életszínvonalam, hogy megtehettem volna, mert nem máshonnan hiányzik/hiányzott volna a pénz, rá, de idén meg is léptem, és megépítettem az első vizes gépem. Valahol úgy érzem hogy késtem vele 7-10 évet. Régebben amekkora hőtermeléssel jártak az egyes komponensek, biztos, hogy tuning nélkül is sokkal jobb zaj/hőfok eredményt lehetett elérni vízzel mint léggel. De a mai alkatrészek már jóval kevésbé hajlamosak melegedni, a custom VGA-k az IDLE kikapcsolt ventikkel, és jól megtervezett hőcsöves hűtőkkel (A GW 1070-em kb 72 fokig ment el légen maximum és nem hallottam ki a 40%-on pörgő ventiket ekkor még, vízzel meg 60-70 között mozgott légáramlat függvényben -levett vagy nem levett oldallap, nyitott vagy nem nyitott előlapi ajtó)
    Procira meg valami 1kilós monstrum hozza az én vizem szintjét, az Ashura-m is hozta, nem beszélve egy D15-ről vagy BQ DarkRockPro stb.

    Így, hogy nem láttam a vizes dolog végét, és nem éreztem úgy, hogy lehetek elégedett vele +10 lapát pénz nélkül inkább lemondok róla.
    Pár évig használtam MAC-et, volt egy mini-m imádtam, brutál kis jószág volt, néma gyors kicsi aranyos, annyira bejött, hogy vettem egy rMBP-t, helyette, hogy az legalább hordozható is stb. És ott megint csak elégedetlen volt a szájízem, zavart, hogy hangos (hallom a hangját=hangos nálam), jobban melegedik, és a teljesítménye kb ugyanannyi volt. Ráadásul akkoriban kb böngésző+filmnézésre volt használva a macbook is (úgy ahogy a mini is) persze erősítő+tv-vel nem laptopképernyőn.
    Egy nap gondoltam egyet kb 1,5 hónaposan, és eladtam a francba, mert valahányszor ránéztem, azt láttam csak, hogy ott fekszik az asztalon félmillió forint, és kb PH-t olvasok, és facebookon beszélgetek az ismerősökkel. Ráadásul akkoriban jött néhány "otthoni" munka ami miatt szükségem lett volna teljesítményre is, főleg VGA terén, így akkor tértem vissza asztali pc frontra, összedobtam belőle egy i7-es gépet GTX670-el meg mellé még egy iPad, és még maradt is...

Új hozzászólás Aktív témák