Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz MPowerPH #24869 üzenetére

    Igen, a próbakör nem rossz ötlet.

    Viszont... a legelső felhelyezés és levétel mechanikai szempontból még sikeres volt, csak a második próba hiúsult meg. Tehát egyrészt ez a menetszakadás nem feltétlenül derült volna ki egy próba során (hacsak nem szorítom meg a VGA-n szándékozottól jobban, vagy többször is, hogy teszteljem).

    Másrészt az még mindig egy nagy kérdőjel, hogy miért fagyott le a Windows a felblokkozott VGA-val (még mielőtt bármi gond lett volna a csavarmenetekkel - kivéve azt a backplate sarkot, ami szerintem irreleváns, hisz backplate hiányában egyáltalán nem is ment volna oda csavar, a backplate pedig inkább dísz, mintsem kritérium a megfelelő működéshez).
    Ezért félnék kicsit megint rátenni egy másik 290-es kártyát ugyan erre a blokkra.
    Bár nem hiszem, hogy maga a blokk is hibás lenne. A gappadok közül egyik sem lett agyonpréselve, így nem hiszem, hogy megnyomorított volna valami IC-t (és nem is látszott a kártyán, hogy valami elferdült vagy megrepedt volna, amihez hozzáért).

    Valami olyasmi tippelek, hogy ezt a kártyát, amit a szerviz visszaadott garanciás csere keretében, korábban szétszedték, végigmérték a tesztpontokat, esetleg kicseréltek valami könnyen hozzáférhető IC-t (kondit, tekercset, stb), visszatették a hűtőt hanyagul, majd ment vissza a forgalomba, mert úgy épp jó volt, míg tesztelték (illetve nálam is, mikor én teszteltem úgy fél órát). Én pedig most, ahogy írod, "kisimítottam" a blokkal a NYÁK-ot, amitől ismét előjött az eredeti hiba (pl. valami hajszálrepedés vagy forrasztási hiba).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák