Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • blasko92

    őstag

    válasz Shadowbull #15212 üzenetére

    "Sot, elvileg teljesen passziv rendszert is lehetne epiteni, ha a huto lenne a rendszerben a legmagasabban fekvo komponens."

    Nos ilyen passzív vízhűtésről még nem hallottam, hogy a víz magától kering benne. A meleg levegő száll felfelé, nem a meleg víz. A passzív hűtőrendszer az ventilátor mentes.

    "A masik tema a csoatmerok kerdese. Irtatok hogy minimum 10mm-es belso atmeroju csovek kellenek. Viszont ha az osszes csatlakozo 1/4-es menettel van szerelve, akkor ott a belso furat keresztmetszete kabe 4-5mm lehet. Ahhoz meg tok felesleges 10es cso, ugysem megy at rajta tobb viz."

    Az 1/4"-es menetnek 11.valamennyi mm a magátmérője. A gyári csatlakozókat azt hiszem 9mm körüli belső átmérővel árulják. Ezt szokták felbővíteni 10mm-re. 10-es belsejű csővel nem lesz az egész rendszered szűk keresztmetszetű, csak a csatlakozóknál, ott viszont nagyobb lesz az áramlási sebesség.

    "A nagyobb csonek annyi az elonye hogy nagyobb felulete van es ott is van holeadas, de ha a hazban tortenik, es a hutonk kivul van, ez inkabb hatrany."

    A csövezésen keresztül nagyon elenyésző a leadott hőmennyiség, már csak az anyagából/felület nagyságából kiindulva is. Ha a csöveken keresztül leadott hőmennyiségre akarsz hajtani, akkor lényegében tök mindegy hogy 10/8-as vagy 13/19-es csöveket használsz, semmi különbség nem lesz. Csövezéssel úgy tudnál hűteni, ha úgy építed meg, mint egy padlófűtést. Ahhoz viszont egy elég combos szivattyú kellene.

    Szerk.: Farkaskoma megelőzött.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák