Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • atesss

    addikt

    Üdv !
    Egy barátomnak van egy elég komoly vízhűtő rendszere, most a részletes "konfigot" nem tudom így fejből, de a CPU blokk Tody féle, és a pumpa + többi alkatrész is elég jó darabok.
    Az alaplap egy Asus Maximus II Formula, viszont a procira akkor már nem igazán maradt pénz, ezért egy E2180 lett bele olcsón. De aztán egész jól bevált, úgyhogy eddig nem is lett lecserélve (persze jócskán fel lett húzva).
    De az LGA775-ös négymagosok lassan megtörténő kivezetésével lehethogy le kéne cserélni, mert ha nem lehet majd már kapni boltban, de mégis elég nagy igény lesz rá (sokan akarnák azzal fejleszteni majd az LGA775-ös gépeiket), akkor könnyen felmehet a használt ára is, vagy legalábbis nem csökken.

    Milyen proci az, amit még megérne belerakni ebbe a (nem túl olcsó...) lapba + proci blokkhoz (hacsak nem csinál hozzá Tody i7-es vagy i5-ös lefogatót), amivel a lehető legtovább el lehet majd lenni a rendszerrel ?
    Illetve direkt itt a vízhűtéses topicban kérdeztelek meg titeket, mert nektek van tapasztalatotok róla, hogy egy jó vízhűtéssel melyik procit meddig lehet álltalában húzni.

    Én elsőre pl. a Q9550-re gondoltam, de nemtudom, hogy pl. hozzá képest a Q9450 mennyire húzható ?
    Vagy elég lehetne egy Q9300 - Q9400 is, hiába a kissebb cache, húzni ugyanannyira, vagy akár jobban lehetne ? És jóval olcsóbb ?
    Az árakat nem néztem még meg nagyon (csak a Q9550-et, az 50e körül van, ami elég sok :F ).

    MOD:
    Q9400 39-40e-ért van, ami azért olcsóbb.
    R0 stepping van csak belőle úgylátom [link]

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák