- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
MarKoo
addikt
Ezt is megértük. A ''Vízhűtés topic III.'' már ''betelt'', ezért megnyitottam utódját a IV.-et. Aztán csak finoman az offolással mert rajtatok tartom a szemem.
Vízhűtés topic Archívum I. - Bővebben: link
Vízhűtés topic Archívum II. - Bővebben: link
Vízhűtés topic Archívum III. - Bővebben: link
MOD: Köszönet t-shirt-nek, hogy jelezte a téma telítettségét.https://tabla.hu/ - Minden ami tábla.
-
gery03
senior tag
Gratula a PH!-soknak a sok hsz-ért.
Azon gondolkoztam, hogy nem nagyon tudod menni a vízhűtés miatt sehova se lanpartyzni. Jó lenne kicsit kompaktabb rendszer. Be kéne építeni az egészet a gépbe. Vagyis csak a pumpat kéne beépíten, meg a tartály. A radi a ház tetején lenne.
Szerintetek megérné a fáradtságot? Nem kis munka lenne a ház tetejét nem nagyon szétbarmolni.
Ja és az esztétika is fontos, tehát nem bedobálni mindent a gépházba, és kész.
Vélemények? -
bim
veterán
megjöttem én is!!!
jobbra fel -
popey37
addikt
nekem meg két radi, csatikkal szét lehet szedni az egyik a számítógépasztahoz csavarozva, a másik ha megyek lan-ra a gépben van, persze nagytorony a házam.
[Szerkesztve]Teló: +36302105384 SW 120/600
-
bim
veterán
én is csináltam egyet lanra,és ezt használom.ez kb 3-4°-al gyengébben teljesit az S20-as pumpával mint a nagy radi, de annyira nem érdekel.ez legalább teljesen zárt
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
gery03
senior tag
Akinek van helye....
Amúgy most próbáltam oda a házhoz a radimat, és nagy meglepetésemre pont passzol. Azthittem szélesebb. Ez jó, mert legalább nem kell másik radi.
Viszont a radit hogy rögzítsem a ház tetejéhez? Én valami keretre gondoltam, de miből, ami még szép is? A pumpa is elég nehézkesen fog elférni a házamba. És akkor még a tartályról nem is beszéltem.
Amúgy képeket itt lelhettek. Bővebben: link -
bim
veterán
igen egy autoé és pont egy 12 centis csíftek venti huzza ki a meleg levegőt a bordák közül.amugy full réz ,és szinte szégyenlem elmondani hogy ez is benne volt a 10 ropiban amennyiért a nagyradit ezt a kisradit festo csatik-csövek kisblokk, plexisblokk,S20 tartozott.
amugy a srác azt mondta hogy vmi hyundai kisbuszba valo. de nem tudom -
bim
veterán
ha rápislantasz erre a radira ez pont ojan szvsz mint az enyém.kivéve a szine
Bővebben: link -
gerg0
aktív tag
Nincs radi a rendszerbe, hanem egy 20 literes hűtőtáskába van 15L ioncserélt víz és 2kilógramm fagyálló. Tehát passzív. Egész napos használat után a folyadék kb. 40 fokos. és a proci már nem tud 45 fok alá hülni.
Jelenleg a 2500+os barcim 3410+on megy (11,5*200), 1,775Volttal! -
gery03
senior tag
Hát elméletben építem felfele a lanpartys rendszert. Vagyis tervezem át a mostanit.
Ott tartok, hogy a pumpa mégcsak el is fér a házban, de tartály már nem nagyon. Nem gáz, akkor a radira lesz téve (a pumpa szívócsonkjához megy). De ott csúnya meg nagy. Mien megoldást javasoltok? Ha radira teszem oda kéne valami jókis légtelenítő, és feltöltő tartály egyben, ami nem túl csúnya. -
rambo4ésfél
senior tag
Készíteni akarok egy radit, de az anyagbeszerzés során kiderült hogy olcsón csak 15-ös csövet tudok venni.
A kérdés az lenne hogy az eredetileg 12-es csővel készült radinál mivel rosszabb vagy jobb vagy semmi különbség nincs a kettő között?
Lamellának pedig 1mm-es alu lemezt tudok szerezni és itt is az a kérdés hogy a vékonyabb mivel jobb vagy itt sincs különbség?
Ez lenne az alapötlet: Bővebben: link
Most ott tartok hogy a csövek mérete miatt hogy ne legyen olyan kis esetlen kinézete a radinak a következő lesz a mérete: -magasság:70cm szélesség:60cm vastagság:6-8cm
lamellatávolság:3mm
Szép nagy lesz
Kell-e valamit változtatnom a méreteken és ha igen akkor min mit és miért
70x60x8 -as főméreteket ne bántsátok ugyanis lehet hogy lábmelegítőként is fog szolgálni ezen a hideg téli napokon
Szóval cső és a lamellák mérete lehet-e ekkora valamint a lamellatávolság /elsősorban passzív hűtés lenne a cél de ha minden kötél szakad akkor még lehessen rátenni ventit/
Ha jól számoltam közel 17m2 lesz a hőleadó felület
Ez szerintetek eldisszipál kb 200W hőt? esetleg van rá valami képlet amivel ki lehet számolni?
[Szerkesztve] -
asturel
őstag
válasz rambo4ésfél #28 üzenetére
a lamellakat cnc--vel furod vagy kezzel ?
amugy kb mennyibol jon ki ? -
rambo4ésfél
senior tag
cnc-vel kellene de valszeg kézzel lesz mert nem ismerek senkit aki ki tudná nekem fúrni cnc géppel és teljesen ingyen itt Debrecenben, amúgy kb 20-25 ből jön ki bár az alut még nem tudom mennyibe fog kerülni de a csövek meg az idomok 5520Ft folyasztószer kb2500Ft ón 2000Ft
Ha valaki tudja mennyiért adják most az alu kilóját az sokat segítene a pontosabb ár meghatározásában -
hummerdikk
őstag
Hellosztok!
Proci vegre itt, nagyon jo!
Killerman:
A topic neve utan nem artana egy IV. es a masik topichoz nem kellet volna archvum szo...., eltunt par hszm, de ezek nem gondok csak szolok.
Gery:
Abba hazba bele tudod suvasztani majd ha leszek MSN en akkor segitek!
Bigya te is irj majd....
Rambo:
Radit tudsz csinalni csak az alu lammelakat nem tudod majd ra forrasztani, ha erdekel majd elmondom miert......
Koszi hogy nyitottatok uj topikot, mar majdnem en nyitottam...., de jo lett volna -
TexT-BoY
addikt
Skacok...
Szereztem bagoé (supportoltam szomszédba) 2db Senic fütő radit ez után vettem full ordasi cuccot...
24fokos a Cerkám szal HIDEG nem ez a baj
DE iszonyat ronda sufni tuning styla
arra gondoltam hogy innova blokk EHIM 1048 pumpa és a radikra ráforrasztani innovatek csonkok csak nem tudom hogy ammeg milyen?
Az érdekelne még hogy hány méter lehet a leghoszabb vizet vivő kábel?
kb 1,5m hosszra kéne elérnie...HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
bim
veterán
itt nézz körül.
Bővebben: link
itt kapsz mindent. ha el akarod adni az ordasit akkor előbb itt dobd be a köztudatba -
Chieftec
őstag
Hello
tud valaki a ajánlani egy 12V os Pumpát 1,5 M ig, legyen hangtalan (még éjszakai töltésnél se halljam, legyenek 10 es csonkjai.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője