- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
Azért mert ügyesen ugyanúgy nevezted el a meződet meg a függvényparamétert. Ha ehhez ragaszkodsz, akkor a mezőhivatkozás elé írd ki, hogy "this."Izé, nem ez a baj, de most már nem is értem mit akarsz csinálni. Minek kapja paraméterben az OpenConnection ha egyszer ott a mező?
Egyébként ha nincs rá nyomós okod, akkor a mező ne legyen public, lehet viszont readonly.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdése, hogy hogy tudnám azt megcsinálni, hogy egy dokumentumba elmenti a program a regisztrációkat, majd mondjuk másnap csak úgy lehet belépni a programba, ha tudjuk a felhasználónevet és a jelszót. Teljesen kezdő vagyok, eddig Console-ban programoztam, most ezt Windows Form-ban szeretném leírni -
lmaresz
aktív tag
válasz martonx #3357 üzenetére
Minden megy, már meg is csináltam, csak egy rész nem. Mégpedig az a része amikor az adatokat egy olyan helyre kell eltárolni, ami a program lefutása után is megmarad, tehát nem egy változóba, hanem egy adatbázisba vagy valami hasonlóba. nem tudom hogy miként lehetne ezt a feladatot megoldani... ebben szeretném a segítségeteket kérni!
-
amargo
addikt
válasz lmaresz #3358 üzenetére
Hova szeretnéd?
Kvázi bárhova meg lehet, kérdés milyen biztonsági szintnek akarsz megfelelni.
Meg egyáltalán mennyi ember, mennyire akarod központosítani?Előbb írnod kellene az alkalmazásról a környezetről, mert úgy még segíteni sem tudunk.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
martonx
veterán
válasz lmaresz #3358 üzenetére
Tele az internet .net-es sql tutorialokkal.
De akkor mondom:
1. lépés: készítesz egy DB-t, ahova le akarod tárolni az adatokat (mondjuk MSSQL 2012 Express).
2. lépés: letárolod az adatokat, ADO.NET-en, vagy Entity Framework-ön keresztül (EF-et javasolnám).
3. lépés: visszaolvasod az adatokat (szintén EF).Én kérek elnézést!
-
j0k3r!
senior tag
hello!
remelem tudtok segiteni. a kerdesem az volna, hogy wpf-en belul az adott controllok elnevezesere milyen nevkonvenciot erdemes hasznalni? szamomra gugli nem adott egyertelmu valaszt, mert valahol azt mondjak, hogy hasznaljuk a hungarian notationt (btnSubmit), van, ahol meg epp ettol ovnak (SubmitButton).
kerdes adott: manapsag mi a szokas? ti melyiket (esetleg egy masik alternativat) hasznaljatok?
mod:
(#3358) lmaresz: martonx valaszat meg annyival egeszitenem ki, hogy a jelszot meg veletlenul se probald meg plain textkent tarolni, mindenkeppen egy, a jelszorol keszult hasht tarolj
[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
-
martonx
veterán
válasz lmaresz #3363 üzenetére
C# fórumban ezt a PHP - XAMP dolgot felejtsd el de gyorsan
Másrészt mindig ledöbbenek, hogy windows-okon minek XAMP-kel, meg WAMP-okkal bohóckodni, mikor ott van rajta az IIS.
Windows platform installerrel IIS recommended settingset feltelepíteni egy kattintás (meg utána rohadt sok órányi türelem), de a végén lesz egy szervered, amin mysql, mssql, asp.net, php futtatható.Én kérek elnézést!
-
ubid
senior tag
Helló!
Egy elméleti kérdésem lenne az okosabbak felé.Mi a különbség az alábbi két cast-olás között ?
A pldának persze semmi értelme, de látni a castolásokat.
int szam = (int)5;
vagy
int szam = 5 as int;
-.-
-
Jester01
veterán
A c-style cast az InvalidCastException-t dob ha nem sikerül, az as operátor simán null-t ad (persze csak referencia típusokkal van értelme).
Egyik a másikkal körülbelül így írható le:Foo dst;
try
{
dst = (Foo)src;
} catch (InvalidCastException) {
dst = null;
}
Foo dst = src as Foo;
if (src != null && dst == null)
{
throw new InvalidCastException();
}Jester
-
n00n
őstag
Miképpen oldanátok meg ezt a feladatot?
Van n darab emberünk, egy fájlból olvassuk be a nevüket, akik köszönnek egymásnak. Írjon egy programot, ami az alábbihoz hasonló kimenetet generál:
Béla köszönt Tamás nevű ismerősének
Eszter köszönt Béla nevű ismerősének
Béla köszönt Eszter nevű ismerősének
Tamás köszönt Eszter nevű ismerősének
Eszter köszönt Tamás nevű ismerősének
Tamás köszönt Béla nevű ismerőségnekA fájlbeolvasást nem kell megírnia. Tegyük fel, hogy az már csak kész van. Viszont úgy írja meg a programot, hogy a beolvasott adatok változhatnak (egyszer csak két ember, egyszer 10). Mindenki köszönjön mindenkinek, viszont véletlenszerűen.
Adjatok kérlek tanácsot merre álljak neki.
-
sztanozs
veterán
dupla ciklus (fél mátrix szorzat), és a végén összekeverni a kapott listát
amúgy milyen nyelven kell megírnod, mert beírtad a kérdést az összes fórumba, amit találtál[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
n00n
őstag
válasz sztanozs #3374 üzenetére
Pythonban kell megírnom. Viszont az a topik eléggé halott. Meg engem inkább a módszer, mint a konkrét kód érdekel. Így beírtam minden olyan topikba, amilyen nyelveket legalább alapszinten ismerek. Remélem ebben nincs semmi szabály ellenes.
Erről a fél mátrix szorzatról van valami leírás (angol is jó) vagy hogy keressek rá a google-be?
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
nevlista = []
for x in xrange(len(self.values)-1):
for y in xrange(x+1, len(self.values)):
nevlista.append([random(), [nevek[x], nevek[y]]])
nevlista.sort()[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
j0k3r!
senior tag
válasz WonderCSabo #3376 üzenetére
koszonom neked is
(#3373) n00n:
parok letrehozasa: 2 egymasba agyazott for, vagy foreach ciklus, a belso ciklusmagban feltoltod a listat, amit utana megkeversz es kiirszmod: megeloztek kozben
[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
Cyno
tag
Le kellene futtatnom egy sql lekérdezést, a form egyik label.text-je alapján, rögtön a form betöltése után, hogy tabpageket eltűntessek.
Egy óra alatt rájöttem, hogy a form_load-ot nem használhatom, hisz akkor még nem létezik.
Google segítségével a shown eseményt találtam, de az meg nem akar működni.
Pl.: private void FormMain_Shown(Object sender, EventArgs e)
{
MessageBox.Show("You are in the Form.Shown event.");
}Csak időzítővel lehet ezt a problémát megoldani?
-
Cyno
tag
válasz Jester01 #3380 üzenetére
Jogos.
A labelből olvasom ki a user nevét aki bejelentkezett, egy login formon(login form, user textbox-ából -> a mianForm egyik label-ébe).(Ezt a megoldást tudtam magamból kisajtolni )
És akkor most ott tartok, hogy ebből a labelből kellene kiolvasni a user nevét, hogy lássam van-e jogosultsága bizonyos tabPageket látni.Igazad van, elfelejtettem bekötni, de ötletem sincs, hogy mihez tudnám. A load-hoz nyilván nem.
Szerk.:
Rész siker.
VS-ből bekötöttem a focus_activated-hez.
Ez szép is lenne, de ez meg ugye állandóan meghívja.[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
Köszönöm a segítséget, ha lesz időm kipróbálom. Nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű. Ha látnátok én milyen bonyolultan álltam neki..
-
Cyno
tag
válasz WonderCSabo #3382 üzenetére
Köszi, hát én megint nem tudom mit csináltam.
-
n00n
őstag
Kézfogásos feladat sikeresen le tudva az általatok javasolt módszerrel. Viszont ennek a továbbgondolt feladatánál már elakadok.
Szöveg: Van négy darab focicsapat, hozzon létre egy tömböt/listát a lehetséges összes meccsről véletlen sorrendben, mely tartalmazza a visszavágókat is.
Eddig nektek hála (mert ugyanez a kézfogós feladat) készen vagyok és működik is. Viszont itt elakadtam:
A 4 csapat tehát összesen 12 meccset játszik 6 forduló alatt, fordulónként kettőt. Generáljon egy új listát az elkészült összes meccs listából, mely a fordulókban lejátszott meccseket tartalmazza, fordulónként ; (pontosvesszővel) elválasztva egymástól. Értelemszerűen egy fordulóban egy csapat csak egyszer játszhat. A megértést segítve itt egy példa listarészlet:
fordulok = ([1,3], [4:2], ; , [3,2], [4:1], ; , [1,2], [3,4], ; , ... stb.)
Fogalmam nincs merre induljak. Ötlet?
-
MrSealRD
veterán
Out of Browser-ben szeretnék futtatni egy Silverlight alklmazást és ezt dobja:
Win7 x64, Silverlight 5 van telepítve. Sima és dev runtime-al is próbáltam.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz martonx #3390 üzenetére
Közben megoldódott...
Telepítve volt Silverlight 5.1.legújabb.. developer runtime -al csinálta ezt. VS2010-ből F5, majd install application...majd ezt kaptam...A lényeg: Valami sz@r van a palacsintában az x64-es silverlight-al...mert másik 32bites gépnél semmi ilyen nem volt...a megoldás ez volt: F5 run...majd amikor a chrome behozta az alkalmazást a címét átmásoltam FF-ba. Onnan install application...blabla, és HIBÁTLANUL MENT! Ezután már Chrome alatt is.
IE9 meg közölte, hogy nincs is Silverlight a gépemen.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
martonx
veterán
Attól még, hogy hivatalos támogatás van rá 2020-ig, a technológia kifutott. Nem jelennek meg hozzá újdonságok, nem növelik a teljesítményét, sőt idővel egyre több kompatibilitás hiba fog előjönni, amikkel az MS sem fog semmit tenni (lásd fentebbi kérdést, ahol egyértelműen látszik, hogy már az új Chrome, Firefox, IE sem különösebben kezeli hiba mentesen az SL plugint).
Én kérek elnézést!
-
drkbl
őstag
válasz martonx #3395 üzenetére
Ez már csak azért is érdekes lenne, mert a Lightswitch erre épül...
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz martonx #3392 üzenetére
Egy olyan cégnek készül most több hónapos projekt keretében alkalmazás amelyik most nyáron fog váltani XP to Win7 és Office 2002 to 2010. Nem kicsi és külföldi cég, én is csak lestem. Szóval az ennyit az elavultságról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
Állásajánlatok