- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
Azt állítják, hogy most ez az utolsó SL verzió. Ettől még nem tudom mennyire lesz elavult dolog, én a multi platform miatt aggódom vele kapcsolatban, de az a kezdetektől meg volt. Ettől még a WP vonal elfogja vinni.
martonx: Mi van a W8 és WP8 területén? Hol van ott az SL kivezetése, mert nem igazán értem, lehet nem olvastam el valamilyen hírt, ezért kérdem. Én csak annyit tudok, hogy a W8 alapból támogatni fogja és a WP8-on lehet majd kiemelt fejlesztőknek natív kódot írni. Én ebből nem olvasom ki a kivezetést.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
martonx
veterán
válasz MrSealRD #3400 üzenetére
Attól függetlenül, hogy kivezetés alatt van, szvsz a létező legjobb, legmodernebb LOB fejlesztő környezet az SL. Nekem a szivem szakadt meg, amikor levontam a konklúziókat, és átfókuszáltam asp.net MVC-re. Ugyanakkor jelenthetem, hogy az SL-en túl is van élet, és a HTML5 tényleg brutálisan fejlődik, és már most ütőképes.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
N keverjük össze a XAML-t, meg a silverligt-ot. w8 metro-ban még az MS saját IE-jében is le lesz tiltva az SL plugin, miközben a flash együtt fog települni a win8-al. Mind w8-on, mind wp8-on ettől kezdve egy csomó nyelven lehet majd natív alkalmazásokat fejleszteni. Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy a komoly fejlesztők C++-ban fognak utazni (alap kód portolható OSX, Android, w8 között), a casual fejlesztők pedig HTML5-ben (mert az alap kód portolható phonegap-el, vagy bármilyen hybrid megoldással OSX, Android, w8, wp8, blackberry stb... között). A Xaml + C# lehetőséget pedig benne hagyták, hogy az eddigi SL fejlesztőik ne érezzék tökéletesen becsapva magukat, de az idők és a multiplatformok hívó szavát hallva ezek a fejlesztők is elég gyorsan (nagyvállalati környezetben ez akár éveket is jelenthet) át fognak állni vagy c++-ra, vagy HTML5-re.
Én kérek elnézést!
-
amargo
addikt
válasz martonx #3403 üzenetére
"N keverjük össze a XAML-t, meg a silverligt-ot."
Nem igazán látom, hogy miből gondolod ezt, hogy összekeverem.Hol olvastad, hogy le lesznek tiltva? Én pont pár hónapja az ellenkezőjét olvastam - már fogalmam sincs merre, lehet csak találgatás volt -, ez persze nem zárja ki, hogy még is csak letiltják, de érdekelne.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
martonx
veterán
Mivel az SL metro-n le lesztiltva, azt hittem, hogy kevered a kettőt. De ezek szerint csak nem követed a win8 híreket
Több felé is ezt írták, mondjuk itt egy link:
http://www.hwsw.hu/hirek/48488/microsoft-windows-8-release-preview-release-candidate.htmlÉn kérek elnézést!
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
asp.net mvc esetén is vannak úgy mond "frameworkok"? (Nem CMS-re gondolok, mint a drupál, joomla) Hanem egy olyan vonalra mondjuk, mint például a PHP esetén a Zend, Symphony, Yii és társai.
-
martonx
veterán
Az ASP.NET MVC maga egy olyan framework, mint a Zend vagy a Symphony. Mivel ezek is az MVC kódszervezési designt valósítják meg, csak PHP vonalon.
Ha elkezded összehasonlítani párhuzamosan használni, akkor elég gyorsan kijön azért a .Net ereje a PHP-s MVC framework-ökhöz képest.
A 4-es MVC már végképp brutális, igaz még csak RC. Mivel várhatóan július végén jön a végső stabil, én már a 4-est javaslom.Én kérek elnézést!
-
MrSealRD
veterán
válasz martonx #3402 üzenetére
Igazából én eleinte nem tudtam hová tenni, hogy kinyírják. Szerintem is elég jó volt és jól fejlődött is mellette. Különösen tetszett, hogy egyetlen Silverlight alkalmazás sem fektette meg a gépet míg egy 2x2es flash simán...
Az MS-t sem értem, miért fektetett ennyi energiát ebbe ha most dobta.
Mind1. Most éppen tanulós fázis van...de nekem egyre jobban tetszik pedig a sok MS hülyeség miatt már egy ideje Java + PL/SQL vonalat toltam...Pl ez az Out of Browser is elég érdekes feature
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Lacces
őstag
válasz martonx #3407 üzenetére
Igen, igen, maga is egy framework, de ahogy ismerkedtem a Yii-vel akkor az nagyon gyors fejlesztést tett lehetővé, és néha elég korrekten.
Például pager (lapozó), grid-es megjelenítés be lehet rakni (ezeket nem is kell leprogramozni, benne az ajax stb.). Valami olyasmi, mint amik az asp.net webforms-ban vannak. -
martonx
veterán
Így legyen lottó ötösöm, ahogy ezt előre láttam
Fájdalmas vagy nem, de úgy tűnik az utolsó Silverlight fellegvár is át lesz állítva HTML5-re még idén.
Nem véletlenül erőlteti az MS az IE6-7-8 halálát. Az IE9-et mindenki kapásból IE10-re fogja frissíteni (még a nagy cégek is, akik végre átállnak win7-re), és a HTML5 kompatibilitás máris nem lesz gond. Bár egymás közt szólva az IE10 HTML5 támogatása még mindig gyengécske az aktuális Chrome, Opera, Maxthon verziókhoz képest (érdekes, de az FF sem éppen HTML5 bajnok). De legalább már az input típusok legfontosabbjait az IE10 is támogatni fogja.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Az ASP.NET MVC alapból elég puritán kliens kimenetet eredményez. Cserébe az MVC-k közül (PHP-s, és Java-s MVC-ket) magasan a legyorsabb, és legkevesebb erőforrással beéri szerver szinten. Emellett NuGet-tel annyi és olyan komponenst lego-zol hozzá, ami neked tetszik. Ugyan épp kifutóban van, de próbáld ki a Telerik MVC bővítményt, vagy ennek az utódját a KendoUI-t (ez utóbbi sajnos csak részben ingyenes).
Én kérek elnézést!
-
Budinszki
tag
Sziasztok .
Hamarosan indul egy másik oldalam ami vatera szerű lenne , és olyan meghívásos rendszert szeretnék bele tenni mint amit a facebook is használ ( ha beregel valaki akkor a email címén található összes kapcsolatának elküldi a meghívót ) . Valaki nem tudja az hogyan működik ? -
kingabo
őstag
válasz Budinszki #3414 üzenetére
"ha beregel valaki akkor a email címén található összes kapcsolatának elküldi a meghívót"
személyes véleményem: nyád! Miért kell a lyúzer tudta nélkül és akarata ellenére spamelni? Ráadásul sosem értettem hogy adhatja meg bárki is 3. személynek az e-mailjéhez tartozó jelszavát... -
Lacces
őstag
válasz martonx #3412 üzenetére
Igen, gyors. Köszi a választ, tetszett! A kifutó dolgot a Telerik MVC-re gondoltad?
NuGet-hez, tudsz adni jó oldalt? Amin lehet átláthatóan tanulni Ami neked bevált. Vagy ahol a legjobb ilyen "eszközök" vannak felsorolva. Mert akkor szétnéznékÉn nagyon gondolkozom, hogy ASP.NET MVC-vel csináljak egy weboldalt. Mert az MVC4-nek a mobil támogatása nagyon tetszik és baromi jó!
Viszont ami kérdésem lenne, hogy ASP.NET MVC4 és esetleg a NuGet, hogyan működik együtt ha Linux szerveren üzemeltettem? A jelenlegi a sima asp.net mvc 3 támogatott és mysql-el működik.
Hajlok az ASP.NET MVC-re, hogy megcsináljam az egyik oldalt, valahogy jónak érzem a HTML5 támogatva (gyorsabb), mint a többit
(Bár nem érzem úgy, hogy munkakeresésnél előnyt jelent az ASP.NET ismeret ez a másik ami picit visszatart.) -
martonx
veterán
Igen a Telerik MVC kifutóban van.
Nuget.org - jellemzően amit a legtöbben letöltöttek, az a leghasznosabb is.
Ha Pro Visual Studio-d van, akkor itt is kötelező szétnézni:
http://visualstudiogallery.msdn.microsoft.com/Hogy Linux szervern hogy működnek együtt az a Mono-tól függ, ezt meg még sosem próbáltam. Már ingyenes hosting-ok is léteznek ASP.NET-hez, mondjuk az MVC4 még csak RC, ezért MVC 3-t tudsz ingyenesen hosztingoltatni. Mono honlapján nézz szét, hogy mit írnak az MVC 4 támogatásról (feltételezem legjabb mono-val mennie kellene).
Munkakeresésről annyit, hogy legutóbb, amikor kezdett bizonytalanná válni a helyzet, lubickoltam az állás lehetőségekben (mondjuk kb. mind budapesti volt). Persze ha Java, vagy PHP fejlesztő vagy, akkor nem fog előnyt jelenteni az ASP.Net ismerete
Én kérek elnézést!
-
Lacces
őstag
válasz martonx #3421 üzenetére
Köszi szépen!
Ingyenes hostingot tudnál ajánlani még?
Jó, de neked van munkatapasztalatod benne Nekem meg nincs, ezért lettem PHP-s ide kezdőnek is felvettek.
Java-t tanulom aktívan, és már csak mélyebb ismereteket kell összegeznem benne és szerver oldali programozást akarok végezni benne .
De pont emiatt a PHP annyira nem jön be, nekem hiányzik a típusok: int, string stb használata. Ez egy előnye az ASP.NET-nek mert mögötte a C# nyelv, amit meg ismerek, és jó.
Csak mivel nincs 1 év folyamatos munkatapasztalatom, ezért szóba sem állnak velem... De ez másik fórumra tartozik, ki is fejtettem ott.
Köszi mégegyszer -
martonx
veterán
Rájuk esküszok. ingyenes hoszting
Annyira korrektek és jók,hogy néha komolyan elgondolkodok azon, hogy elő is fizessek, ne csak ingyenesen hosztingoltassak náluk. Én legutóbb már PHP-t is náluk hosztingoltam.
Itt jegyezném meg, hogy ilyenkor látszódik a windowson futó újabb IIS webszerverek ereje. Vices, de gyorsabban fut IIS7-8-on a PHP, mint Apache-on.
Én otthon is már úgy fejlesztek, hogy win7 + IIS-en fut minden.[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
kingabo
őstag
Hali!
Van a következő regex-em, ami egész számokat fogad el: ^[-+]?[0-9]+$. Ezt kellene kibővíteni, hogy az N/A-t is elfogadja. Ha valaki tudja hogyan, legyen szíves ne tartsa magában.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Jester01
veterán
válasz kingabo #3426 üzenetére
Elég egyszerű mivel regexben a | jel használható VAGY kapcsolatra.
Kicsit zárójelezni is kell, tehát ez lesz belőle: ^(([-+]?[0-9]+)|(N/A))$
Működés közben lásd itt.Nem tudom pontosan mihez kell, de látatlanban erre nem javaslom a regexet, sokkal inkább valami olyasmit, hogy line == "N/A" || Int32.TryParse(line, result)
Jester
-
-
sztanozs
veterán
válasz Jester01 #3428 üzenetére
Ha nem validálásra kell, hanem az érték is belőle akkor érdemes non-capturing groupokat használni:
^((?:[-+]?[0-9]+)|(?:N/A))$[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
csucsbicep
nagyúr
Hali!
Tárolt milyen módon lehet meghívni a Studiban? Postgresql-t használunk és csak select, delete, update-ot akarunk csinálni.
-
sztanozs
veterán
válasz csucsbicep #3431 üzenetére
Még egyszer nekifutnál a kérdésnek?
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
csucsbicep
nagyúr
válasz csucsbicep #3431 üzenetére
Tárolt eljárás akart lenni.
-
sztanozs
veterán
válasz csucsbicep #3433 üzenetére
Pl: [link] > Function Calling
[még egy példa]De lehet, hogy félreértettelek - tárolt eljárásokat szeretnél hívni, vagy csak sima SQL lekérdezéseket szeretnél indítani?
[ Szerkesztve ]
-
drkbl
őstag
-
drkbl
őstag
Free ebook: Under the Hood of .NET Memory Management
-
martonx
veterán
hűű ez a második nagy hiánypótló mű! Régóta kerestem ilyet, pláne mióta egy állásinterjún ilyen kérdésekkel szopattak (pl. ha létrehozok egy stringet, az a számítógép memóriájában hol jelenik meg?). Szvsz semmi értelme ezeknek a kérdéseknek, de a komolyabb helyeken úgy látom ezekre gyűrnak rá felvételizéskor, nem pedig a programozás tudásra. C programozóknak, 3d engine programozóknak még hasznos is lehet, de azért programozok managed nyelven, hogy kb. leszarhassam a memória kezelést.
Azért hasznos képbe kerülni a .Net memória kezelés mélységeivel. Állásinterjúk előtt mindenképpen.Én kérek elnézést!
-
skunkkiller
csendes tag
ha valakit érdekel írjon privit
Pro ASP.NET MVC 2 Framework - Apress
irányár 4000 HUF de írj és megeggyezünk
Állapot: újszerűPro ASP.NET 3.5 in C# 2008 Includes Silverlight 2
irányár 4000 HUF de írj és megeggyezünk
Állapot: Enyhén használtPszichológia
irányár 3000 HUF de írj és megeggyezünk
Állapot: Újszerű -
sztanozs
veterán
válasz skunkkiller #3441 üzenetére
Nem fórumban kellene hirdetni...
-
drkbl
őstag
válasz martonx #3440 üzenetére
Csak kb. Azért érdemes vele foglalkozni, nálunk a webszervereknél mondták, hogy az is a sebességproblémánk oka, hogy a garbage collector miatt az egész appdomain megáll, amíg folyik a gyűjtés... Érdemes odafigyelni a generációkra, öreg objektumokra, beragadt eseménykezelőkre, amelyek nem hagyják "veszni" az objektumokat, stb.
-
martonx
veterán
Igen ezért használtam a kb.-t. Én sem azt mondom, hogy soha nem lényeg, hogy most stringet vagy char tömböt használok, de az esetek 99%-ban mindegy. Ugyanígy a GC működése. Van, dolgozik, és ha nagy ritkán gyanúsan szemetelődik a memória, akkor utána néz az ember.
Én kérek elnézést!
-
Jester01
veterán
Ezzel nem értek egyet. Ésszel kell programozni, a GC-nek és a GC fejlesztőknek pedig az a dolga, hogy ezt a használatot figyelembe vegye. A GC belső működésére építeni szerintem elég szörnyű dolog, már csak azért is, mert bármikor változhat (meg már eleve is több van, persze).
Jester
-
amargo
addikt
válasz Jester01 #3446 üzenetére
"A GC belső működésére építeni szerintem elég szörnyű dolog" Ezzel egyetértünk, nem értem hol írtam az ellenkezőjét?
Szerintem meg elvárható, hogy valaki tudja, hogy miért használ using-ot és az IDisposable mire való és bizony tudja, hogy mi milyen költségekkel jár.Most már értem
A végén martonx megemlítette a GC működését is. Félre érthetően nem emeltem ki, melyik részére reagálok, meg igazából előtte olvastam el az előző HSZ-t is és valahogy összevontam.[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
"Szerintem meg elvárható, hogy valaki tudja, hogy miért használ using-ot és az IDisposable mire való és bizony tudja, hogy mi milyen költségekkel jár." - abszolút egyetértünk. És szerintem ez az a szint, amit egy C# programozónak tudnia kell. Ennél mélyebben egy C# programozónak egyszerűen nem kell tudnia a memóriakezelés mélységeit. Esetleg architekt, vagy szakértő szinten.
Én kérek elnézést!
-
drkbl
őstag
válasz martonx #3444 üzenetére
Nem is mondtam, hogy mondtad Itt a topicban a teljesítmény-problémák nem igazán kerültek még szóba, pedig extrém string összefűzés StringBuilder nélkül, illetve boxing-unboxing okozhat gondokat, pl. Paint eseménykezelőben.
GC jellegű problémák inkább a nem menedzselt erőforrások felszabadításánál jellemzőek, miért nem engedi el a fájlomat, amikor a lokális változó kifutott már a hatókörből, pl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest