Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz BUZZLGHTYR #9902 üzenetére

    3 db mérőóra? az szép...akkor gondolom egy 100cm széles fal szakaszon csak mérődobozaid vannak. :D
    Melyik város?
    3 fázis nappali...gondolom családi ház.
    Ami eszméletlenül fontos dolog még:
    Március hónapban ne felejtsd el diktálni, legbiztosabb ha fotón beküldöd az ügyfélszolgálatra emailben ha addig nem ajánlja fel az applikáció.
    Az MVM nagyon ügyel arra hogy szándékosan elcsessze az április tarifaváltáskor az óraállás értelmezést és direktbe túlszámlázhasson, pl 400-500 kWh-t nyári korlát feletti, versenypiaci áron 70-esével.
    Ezért kell a márciusi havi diktálási periódus alatt bediktálnod ha engedi az app.
    Ezt akkor is megteheted ha átalánydíjasra vagy beállítva.

    Pest megyében:
    Amennyire tudjuk, a "H" óra téli tarifán nincs jelenleg korlátozás, tehát nincs ez a havi 210-es limit, elvileg a félévre szóló 2523-as limit sincs beaktiválva.
    De a nyári "H" tarifára él a félévre szóló 2523, tehát napi 12.8kWh limit, az afeletti fogyasztásra már 70esével számolnak havi átlagban.

    Ezt onnan tudom hogy nekem most áprilisban az automata becslő rendszer 500-al kevesbbet becsült meg ápr. 15.-ére, mivel előtte nem diktáltam.
    Ápr. 22.-én bediktáltam a "H" tarifa óraállását, amit ugye 15.-én lezár, tehát matematikailag mind1 hogy mikor adom meg, az a végső "H" tarifa téli óraállásom...na úgy vették mint ha a 15.-e előtt elfogyasztott mennyiség különbséget én 15 és 22 között fogyasztottam volna és 7 napra elszámoltak belőle 90-et nyári értékkel, a maradékot 420-at versenypiaci áron.

    Nem volt képes az ügyfélszolgálat felfogni hogy hol bacták el nem kicsit hanem nagyon, végül a tényleges hálózati szolgáltatónak ami nálunk EON kellett a becsült értéket átírnia utólag az én diktált értékemre, addig az MVM játszotta az idiótát...

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák