Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz csubuka #9833 üzenetére

    Ezt nem így szoktuk, árérzékenyek vagyunk.
    Csak ott használunk sodrottat, ahol a gép bekötése igényli, mert drágább, plusz szereléskor ugye szabvány szerint kötelező az érvéghüvelyezés, tehát az előkészítés miatt még drágább és több munkaidő.
    Persze van aki szereti kábel húzáskor is sodrottat használni, mert jobban hajlik, de ahol csak lehet inkább MBCU-t használunk.

    Abban igazad van, hogy ilyen gép bekötések során jobb ha 1 kábelből van az egész nyomvonal a túláramvédelemtől a gép bekötésig (vagy áramtalanító leválasztó kapcsolóig) és nincs benne kötési pont, mert akkor kevesebb a hibalehetőség.
    De ahol kilépsz a falból ott lehet kötődobozban kábel típust váltani, rád van bízva az anyagköltség része. Valamint felmerülő hibakeresés része is.

    Ugyanígy azt is meg lehet tenni, hogy pl a szivattyúnál felraksz vízmentes bevezetéssel egy vízmentes dobozt(PL ha az Obo dobozt ha csak átlyukasztod, az még nem marad meg automatikusan vízmentes) és csak a legutolsó bekötő kábel szakaszt csinálod a drágább sodrottból, a dobozban meg lehetnek csatos wagók. Vagy eleve leválasztó kapcsoló.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák