Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    Srácok én vagyok ennyire béndzsa, vagy tényleg nincs nagyon olyan egyszerű és olcsóbb megoldás, amivel a sima E27 foglalatú villanykörte színhőmérsékletét lehet szabályozni?
    A haver színhőmérséklet szabályozást szeretne a normál fényerőszabályzás analógiájára...fejben gondolta hogy biztosan olcsóbb mint a wifis RGB E27 körték.

    Találtam olyan LED körtét, amit ha 1x nyomok meleg fehér, ha 5 secen belül újra megnyomom akkor semleges, ha meg még1x, akkor meg hideg fehér.
    De ezek fix értékeken forognak, továbbá én biztos hogy beleőrülnék felhasználóként ebbe. Cserébe tényleg olcsó, csak 1 ezres, szemben a 4-5 ezres rgb körtével, de tuti hogy minden esetben 2-3 évente cserélni kell, ami hosszútávon komolyabb költség lehet.

    Olyan kéne, hogy adott kapcsolóhoz lemegy a 3 eres kiskábel, amire rátudnék rakni forgódimmert(tehát olyat amit a fényerőszabályzáshoz használunk), de már itt megakadtam, hogy elég-e a 3 eres kiskábel, vagy már ehhez a szabályozáshoz is inkább ysly-t kellett volna behúzni?
    Maga a mennyezeti lámpa normál E27 foglalatos és ventilátoros(saját kapcsolója van), ami miatt eleve 4x1-es kiskábel megy oda.
    De ugye a fix 4. vezeték a ventilátor fix tápja, amit a rajta lévő lógó kapcsolóval lehet kapcsolni, a másik a kapcsolt fázis az E27nek, nomeg nulla és föld.

    Még ha vezeték cserét is csinálok, sima E27 foglalatba hol találok fokozatmentesen állítható olcsó megoldást?
    Mert még 10-15k beleférhet talán kapcsolóval meg vezeték csereanyaggal együtt, de annál több esetén inkább wifi-s E27-es körte...

    #4928 szabifotos

    Elég régi probléma, hogy nem megy bele az érvéghüvely fogóval zömített 10-es érvéghüvely az olcsóbb elosztók nulla-meg föld sínjébe, mert ugye a fogó a kerek érvégből más formát sajtol.
    Ilyenkor vészmegoldásként lehet próbálkozni hogy előre belerakod az érintetlen érvéget a sínbe, majd belehúzod/finom belenyomod a megblankolt vezeték véget és kvázi a csavarral végzed el a zömítést. Persze ilyenkor rendesen meg kell húzni a csavart, mert ha nem abból nulla probléma lehet.
    Vagy síncsere.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák