Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz _q #4703 üzenetére

    Az hogy a csövet nem gipszelik be, azt még meg lehet indokolni, hogy úgy is kelleni fog rendes kőműves hogy szép legyen a fal.
    De a kötődobozt biztonsági okokból is teljesen körbe szokták gipszelni a mi villanyászaink, simán lehet hogy valami okból nem jól köt meg a gipsz pont az egyik saroknál, nem elég stabil, így ha csak azon 1 saroknál rögzítették, meghúzod a vezetéket és kimozdul az egész.

    De ez nem "manapság", továbbra is embere válogatja, csak internet nélkül az ilyen infók kevésbé terjedtek.
    Meg ugye régebben nem volt pénz külön kőművest hívni, így valójában bele volt kalkulálva a kőművességi felár, csak ezt nem közölték.
    Most hogy egyébként van ám pénz lóvéra egyeseknél, így a nem villanyász szakmai munkákkal miért töltsön időt a villanyász. Mert persze a 6 ezres órabért nem akarod kifizetni gipszelgetésért.
    Mielőtt még sóhajtoztok, főnököm alvállalkozóként akarta a mi embereink mellé hívni egy régi haveri vállalkozót, az meg mondta hogy el van havazva, de haveri szívességből, ha tényleg ennyire sürgős a munka, akkor 6 ezer / fő / óráért tudna küldeni 3 embert, akik közül igazából csak 1 igazi villanyszerelő, 1 pedig teljesen segédmunkás...a 3. meg a kettő között van.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák