Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz bluemirage #4458 üzenetére

    De mi meg túl fesz védelemről beszélünk, nem a 4-5k-s konnektor díszitésről. :D
    Persze az odáig oké hogy valszeg előbb fog szétmenni a szünetmentesen belül az átkötés, de a szünetmentes is érték. Ma már egy komolyabb munkaállomás áthidalásához olyan 60k-nál kezdődnek a megbízhatóbb, hosszútávú típusok, amiknek már megfontolandó hogy van benne valami védelem.
    Szal ha adott 15k-s, rendes energia értékkel bíró túl fesz levezetővel megvédheted a 60k-s (vagy akár 100-150k-s) szünetmentest, nem éri meg?

    És mirt "konnektorba dugható eszközben bízik a UPS helyett"? Mire fel írsz "vagy-vagy" ot? Mint ha nem figyelnél.
    Két eltérő funkcióról van szó, a szünetmentes elsődleges feladata áthidalási idő biztosítása. A drágábbaknak még hogy szebb jelalakkal kímélje a rákötött berendezések tápegységét. Emellett van valamekkora kis mértékű védelem benne, de nem elsődleges feladata.
    A rendes túlfesz levezető nem ad áthidalást, csak túlfeszültséggel szembeni nagyobb mértékű védelmet. Ez egy másik funkció.
    Szal én a NAS elé mind a kettő rakom, tehát túlfesz védett végpontra kötöm a szünetmentest, amiről jár a NAS, meg kamera, meg biztonsági világítás rendszerek...másik túlfesz védelem+szünetmentesről meg a munkaállomás PC.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák