Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz ponix #4387 üzenetére

    Akkor Isten ott rontotta el, hogy emberekkel íratta le az üzenetét. Bár amit saját maga írt - 10 parancsolat - az meg nincs meg. Szóval jó megoldás nincs, azzal, hogy emberekkel íratta a Bibliát, rejtvényt adott nekünk.

    A Teremétés története arról szól, hogy az ember elkülönült az állatoktól akkor, amikor tudatára ébredt - evett a fáról. Inentől nem ösztönlény, minden cselekedetének súlya van ,a tetteiért és döntéseiért ő a felelős. Innentől lehet bűnt elkövetni, innentől létezik a szabad akarat. Az ember elindult a tudás útján, egyre inkább megismeri és felfedezi a világot, amit művel, amiből megél, de feladata őrizni is. Ez manapság igen fontos üzenet.

    Az embernek ruha kellett, hogy eltakarja magát, holott eddig nem volt erre szüksége. Tipikusan az emberré válásra utal, ahogy kiemelkedtünk az állati létből. Már nem vagyunk meztelenek, már nem az Édenkertben, a természetben élünk, hanem egy saját magunk számára formált világban, ami bizony eltávolodott a természettől.

    Ez félelmetesen egybecseng az evolúcióval, az emberré válás folyamatával, aki írta, rendkívüli bölcsességet kaphatott, hogy erre mind rájött a történelmi biológiai bizonyítékok, és a valós fejlődéstörténet ismerete hiányában. Még a teremtés sorrendje is nagyon közel van a valóságoshoz. (valóságos: értsd mai tudásunkkal, tudományosan a legvalószínűbbnek tartott)

    Tehát: ember vagy, többé nem vagy állati sorban, de ez felelősséggel is jár, terheket is rak a válladra, amit innentől te, emberi lény cipelsz, te felelsz a tetteidért.

    És utána máris megjelennek az emberi bűnök, féltékenységből elkövetett emberölés, gyilkosság, a legsúlyosabb vétek, amit ember elkövethet.

    Most nem fejtem meg neked az egész Bibliát, mert Ezékielbe beletörne a bicskám. De a tudatos meghamisításokat, évezredes összeesküvés elméleteket mégis nehezen tudom elfogadni.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák