Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • titin

    csendes tag

    Azt hiszem túlságosan is abba bonyolódtok bele, hogy a ''Biblia vs tudomány'' boxmeccsre latolgatjátok az esélyeket. Nem kell a tudománynak alátámasztani a Biblia hitelességét, mert emberek millióinak hite teszi ezt meg és fogja is megtenni. Nem is beszélve az evangéliumról, ami véleményem szerint az eddig megírt legjobb erkölcsi útmutatás és milyen az emberiség egyik legértékesebb könyve.
    Én csak azon tipródom, hogy miért nehéz (miért félünk) összhangba hozni azt ami mára tudományos tény, azzal amiben hiszünk. Tudom, hogy a kettő nem ugyan az, de ha megpróbálnánk, akkor egy kerek, erős egésszé állna össze. Az hogy valaki a bibliai teremtésben hisz, az az ő szent dolga. De szemellenzősnek érzem ignorálni tényeket, amik szerint nem úgy volt maga a folyamat! Nem azt kell cáfolni, hogy Istennel indult minden és az sem igaz, hogy csak elindította és magára hagyta! Benne van Isten az evolúcióban is és minden nemű tudományos munkában. Aki valaha is elmélyedt már bármilyen jellegű természettudományban, az tudja, hogy mennyi a kérdés a ''homályos folt''. Nos szerintem itt van Isten. Annál a határnál aminél messzebb nem látunk. Akár a mikro, nano világ felé indulok (sejtek, molekulák, elemi részecskék....) akár a makro felé (ember, bolygó, galaxis...) mindig lesz egy határ, vagy inkább egy ködös átmenet ami után csak homály és kérdések vannak. Nos itt van Isten. Ez a határ tologatható, de sosem érsz a végére. Végtelen mindkét irányba és mindkét végén ott áll Isten, akiben a két út végül összeér.
    Állítom, hogy az a természettudós aki materialista, azt soha életében nem nyűgözte le az amit csinál. Vagyis feltehetően soha fel sem fogta azt amibe belepillantott és mint ilyen, sajnálatos és szánalmas.

    Why have I been summoned?

Új hozzászólás Aktív témák