- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
- TCL LCD és LED TV-k
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- Vezetékes FEJhallgatók
- Everest / AIDA64 topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
WuDu
tag
Előbb ha lehet akkor kérd a vellanyáram szolgáltatód engedélyét, hogy használhas a póznáját, mert különben kemény pénzbirságot vágnak a fejedhez. De, hogy szakmai is legyek, 380 elég rendesen zavarja majd a kábeledet, ha árnyékolod rendesen, viszont ha lehet akkor ne alufóliával vagy dróthálóval, mert ha belevág a villám a póznába, akkor tuti nem a 380at fogja megenni, hanem a te árnyékolásodat...
Haveromnál a beton alatt vitték el a csatornában, illetve szomszédban pedig a régi kábelTV huzalon futtaták végig... -
Zordkaszás
senior tag
Ilyen hosszú távra, meg elektromos vezetékek mellett, ajánlott stp kábel használata, persze ehhez ugye jó földelés is kell
Még mindig olcsóbb lez (meg gyorsabb is) mintha wireless hálózatot építenél
Engedélyek és mellékhatások terén pedig kérem kérdezze ki háziorvosát vagy az oszlopok tulajdonosát.█ Egyszer elmegyek érted!! Érted? █
-
Blackmate
senior tag
Hat egy kicsit utananeztem, mert engem is erdekel, es bizony nagyon fog fajni egy arnyekolt utp kabel. En itt neztem, de azt hittem eldobom az agyam:
Bővebben: link
6480 egy 20m-es darab
[Szerkesztve] -
Lopa
csendes tag
Sziasztok megint!
Köszönöm a segítséget, márcsak aztmondjátok meg hogy az stp és az ftp kábel között mi a különbség, és melyiket érdemes a lentebb vázolt problémára alkalmazni. Köszi -
kgbrg
tag
Hello
UTP kábelen jön a netem 128kbit/s sebességgel.
Fent ven a tetőn egy antenna + router, ebből jön le nekem CAT5 kábel 55+17 méter. 30 méter kábeltévé vezeték mellett megy, további 20 méter telefonvezeték mellet és nagyon szakadozik a net.
Ez a kábel miatt van vagy a szolgáltató hibája?
Ennyire zavarhatja a többi kábel? -
Lui76
őstag
Én az egy telken levő két gépet hasznlom összekötve egy 100m-es dobot vettem két ''konnektorral'' végükön,elég lenne 80m-körül de nem volt szívem elvágni, játszunk rajt meg minden -nincs gond semmi.
www.kezmuveskeramia.hu
-
hesszan
aktív tag
Üdv. Csak egy gyors kérdés ezért nem akarok külön témát nyitni.
Adott NF7 alaplapi 10/100 hálókártya, benne egy 20 méteres crosskábel a másik vége az én gépemben. NF7 nek modemje is van. Háló, modemnet kiosztva is megy. Két gépen Xp. KÉRDÉS: Hol tudom beállítani a WAKE ON LAN funkciót az NF7en (BIOS? XP?) úgy, hogy az én gépemről fel se kellene állni és elindul a gép. Tehát megy a gépem és mit csináljak hogy elinduljon az NF7. KÉRDÉS2: Le lehet -e állítani a lanon keresztül az NF7et? (ugy hogy az xp csak addig bootol be hogy felhasználót kell választani)
Csak hogy én is megértsem: éjfél után nem akarok átmenni a fél házon csak azért hogy bekapcsoljam az NF7est, majd miután befejeztem a netezést szintén végigcsörtetni a fél házon hogy kikapcsoljam.
Elöre is köszi. Bocs az offért de ez volt a legelső/felső hálózatos topic.Sungdurung
-
TrollBalint
addikt
a wake on lan-nak mindenképpen a biosban kell bekapcsolni. És utánna lehet még xp-be is kell valamit, de ebben nem vagyok biztos. leállitani, meg esetleg lehet egy olyan trükkel, hogy távoli asztal elérés (azt hiszem igy hivják) akkro eléred a géped és tudsz rajta ezt - azt csinálni (mintha ott ülnél előtte)
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
hesszan
aktív tag
válasz TrollBalint #64 üzenetére
még a biossal megbirkoznék (remélem) ám utánna mi van leülök a gép elé és azt mondom csiribá? Bocsi de ez igy egy kicsit felületes nekem. kb ennyit tudtam én is. Távelérésen is gondolkoztam már, ám a problémát ott látom hogy a wake on lan miatt csak a felhasználo választásig ''jön'' be az xp. onnan is távelérem? Ha igen akkor mivel érem el? Kicsit lebegtetem még a témát. (+netes gép xp prof enyém meg csak oem home megy-e)
Most a gép egy free programmal áll le ezt már legalább megoldottam. azt esetleg ha beállítom hogy minden nap adott időpontba kikapcsoljon.... viszont ahhoz be kell jelentkezni a felhasználommal. És áram/letöltés szempontból sem a legjobb hogy mindig fix időpontban kapcsol ki a gép. Áhhh nem igazán látom a megoldást. Wake on lan is segítene mert akkor csak elég lenne a leállításnál ott lenni.
csak gondolkoztam. Bocs az offért. nincs ennek valahol témája? csak én vagyok ilyen *?!%!% hogy ezen gondolkozok?Sungdurung
-
TrollBalint
addikt
az XP topicban tuti megoldják a gondodat. A távol asztal elérés, szerintem benne van a HOME-ba is.
Amúgy szerintem eléred a távoli asztaleléréssel a login képernyőt, de ez csak tipp. Arra alapozom, hogy ha odáig eljut a windows, akkor már egy két progit elinditott, ami indul a windowssal. Pl. a Serv-U is ilyen. Be van állítva, hogy induljon el a windows-zal akkor még be sem lépett az egyszeri user, de már tudnak tőle ftp-n húznihttps://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
hesszan
aktív tag
-
elektron3
csendes tag
Üdv!
A táp és a router (Linksys WRT54GL) között hány méter utp (poe rendszer), vagy elektromos vezeték lehet, úgy, hogy a router még megfelelően működjön? Tehát hány méterig kapja meg a szükséges mennyiségű áramot? 50m-ig jó? -
z1RoX
tag
Sziasztok.
Jelenleg 120 mbps net van a hazbanami emeletes. Fent jon be a coax sagem thome routerba. Onann oszlik szet 4 helyre egy patch segitsegevel. Mindegyik kabel cat5e. Fent megvan mindenhol a 120 de amit leviszek a nappaliba az bevan rakva egy 100as switch de kozbe megvan hosszabitva is egy toldoval, csak max 80 mbps t nyom egy tp link ap vel, lanon az lg tvn nyomtam speedtestet ott meg csak 50 jon es a nas is erre a switchre van rakotve azon is szinten max50 mbps jon. Kerdes hogy hol lehet a hiba? Az utp toldot offolnam mert kiprobaltam switchel es ugyanannyi volt. A switch egy 8as elosztasu tp link.
Koszonom elore is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PC RTX 4070 Super , Ryzen 5 7600x AM5 , 3 hónapos használat
- G15 5530/Core i7-13650HX/32GB/1TB SSD/15.6" FHD 360Hz/GeForce RTX 4060/Ubuntu/Garis
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest