Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • malor

    aktív tag

    válasz dragon1993 #1861 üzenetére

    Akármelyik szolgáltató is van a környéken, valószínűleg utólag húzza be az optiákát a házba és köti rá a házat a "hálózatra". Új házakban ezért gyakran hónapokig nem lehet előfizeteni semmire. De érdemes rákérdezned erre.

    Lakáson belül meg kell találnod azt a pontot, ahol kívülről/lépcsőhazból az optika bejön a lakásba. Vagy a bejáratnál/előszobában lesz a router azonnal (pl. valmilyen beépített szekrényben), és a lakáson belül már csak falban cat kábel és fali aljaztok, vagy a lakáson belül még a bejárattól is tovább viheted ahová csak szeretnéd. Szerintem még a szolgaltató is simán elviszi neked oda az optikai kábelt, ahová a routert tervezed. Csak legyen kicsövezve a falban neki előre minden. Kb. ingyen kapsz annyi optikait amennyit akarsz a router elhelyezéséshez. Szerintem még többet is :) . De ha nagyon maximalista vagy, akkor előre centiről centire meg is tervezheted az egész hálózatot, szépen falba épített patch panellel (optikai, cat) és a szolgáltatónak szinte semmi dolga nem lesz, csak rákötni. Amúgy az optikai kábelt bármelyik cat kábel mellett elvezeted falban gégecsőben. Koaxot és cat kábelt is vezetnek egyben. Ezzel azt akarom mondani, hogy az optikai kábelt bármikor behúzhatod utólag is, feltéve, ha jó a csövezés a falban.

    Lakáson belül meg úgy is mesh wifi lenne gondolom. Ahhoz meg csak "routert" és a mesh vezérlőt kell összekötni kábelen. Erre érdemes figyelni. Na meg arra, hogy mindenhol legyen konnektor is, ahol szükség lehet rá. :)

    A fali kábel a te döntésed. Van, aki spórol rajta, más nem. Teljesen egyéni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák