- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadGame
senior tag
válasz LyonnaisFan1 #97077 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
veterán
-
Bobby G.
senior tag
Szóval! Asszonyt nem cserélek (még)! Attól, hogy a TV-nek lenne pár hibája, még azt sem cserélném, akkor Őt meg pláne.
A színe teljesen rendben van (persze lehetne még rajta mit bizgerélni), szerintem az már csak a kákán a csomó. (Mármint a TV színe, nem az asszonyé, bár az is rendben van.)
Várok még 1-2 napot, próbálok vele beszélni, hogy adjon neki egy esélyt, aztán meglátjuk.
Az a baj, hogy este olyan ideges voltam, hogy mérgemben fogtam és visszacsomagoltam az egészet.
Asszonypajtás kicsit nehezebben nyit a technikai újításokra minden tekintetben. Pl. szerinte a 10 éves 37-es Samsung még tökéletes (amúgy tényleg jól bírja), minek lecserélni.(Most jut eszembe, hogy 24 éve vagyunk házasok, és ez lett volna a harmadik TV-nk. A Samsung előtt egy Sony Trinitron volt, ezek szerint 14 évig. Azt már csak akkor cseréltük le, amikor már a szerelő sem vállalta, ha javítja.)
De, hát nem vagyunk egyformák...
Na, meglátjuk.Ilyenkor nekem kell amúgy postára vinni, vagy futárt hívni, vagy azt is intézi a Vodafone?
-
dareee
tag
Tegnap óta a letöltésem katasztrófa, percenként ingadozik, átlagosan 0-6 Mbit, weboldalak lassan jönnek be és hát Netflix akadozik. A feltöltés akármikor mérem stabil 40-41 Mbit. 1000/40 Mbites a net, kb 1,5 hete kötötték be 500-ról váltottam.
speedtest: [link] [link] ezt 2 percel később mértem: [link]
router értékek: [link] [link] [link]
Több eszközön pc,laptop, tablet, tv-n rossz.Intel Core i5-10400F, Kingston 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz, GeForce GTX 1650 Super, Samsung 860 EVO
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz dareee #97107 üzenetére
Értékek rendben vannak, két feltöltési csatornánál 50-es az érték, viszont két osztó után ez elfogadható, és a feltöltéssel nincs gond, ping alacsony, csak a letöltési sebesség nem jó, lehet átmeneti központi probléma van.
1270-es számot hívd fel vagy a my vodafone oldalon kapcsold ki az ipv6-ot.
Modem áramtalanítás utána sem javul a helyzet?[ Szerkesztve ]
-
dareee
tag
válasz kabelmania27 #97109 üzenetére
áramtalanítás még nem volt, csak restart. az IPv6 Network-nél a modem nem ír ip címet, akkor az ki van már kapcsolva nem? még annó volt stabilitási gondjaim online játékokban, akkor azt hiszem átrakattam IPv4-re
Intel Core i5-10400F, Kingston 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz, GeForce GTX 1650 Super, Samsung 860 EVO
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz dareee #97110 üzenetére
Elvileg ipv4-ben van a modem.
Mértél 857Mbitet, tehát a letöltési sebességnek mennie kellene
Próbáld meg az áramtalanítást.
Vezetékes kapcsolattal tesztelj mert a szolgáltató nem garantálja a vezeték nélküli átvitelt.
Amennyiben csak wlan-al van gond állítsd a modemet másik csatornára, összefoglalóban linkelt programmal tudod megnézni, hogy a környéken mely csatornák vannak használatban.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz CloakedWayne #97097 üzenetére
Teleportálás nálam is megy, nem jöttem még rá az okára. Nem sokára kipróbálok CB helyett egy régi modemet, hátha. Mértem most délben is, most is 0% packet loss lett.
Buliban hasznos! =]
-
CloakedWayne
tag
válasz inf3rno #97112 üzenetére
De csak ezzel az ezressel van baj vagy a modemmel. Nem hiszem, hogy az eddigi hálózat pont most romlott volna el...
Augusztusban végig jó volt a 300-as ugyanebben a lakásban. Fel sem merült bennem, hogy méregessek bármit is.
Ugyanezt elmondtam a vodában, de ki kell nekik vizsgálni, hogy valóban megoldaná-e, ha visszamegyek kisebbre. Persze hívás nem érkezett a megbeszélt időpontban.
Bánom az egészet. Inkább maradt volna TV-vel drágábban a 300...
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz CloakedWayne #97113 üzenetére
Ha nem felel meg az új csomag és 14napon belül vagy elállási jogra hivatkozva visszakérheted az előző szolgáltatásokat.
-
CloakedWayne
tag
válasz kabelmania27 #97114 üzenetére
Főbérlő nevén volt. Ez meg már az enyémen. Ezt akartam intézni bent náluk személyesen, viszont azt mondták, hogy előbb meg kell bizonyosodniuk róla, hogy ez-e a megoldás. Szóval érvek nélkül nem tudok leváltani csak lemondani.
Most írtak mailt... holnap jön ki a technikus.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz CloakedWayne #97113 üzenetére
Nekem 500-as van a CB-vel. Nem tudom, hogy a vodás modemek milyenek.
Buliban hasznos! =]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz CloakedWayne #97117 üzenetére
Annyi különbség van, hogy az Arris modem használ egy 25-ödik csatornát ami d3.1-es, 24 pedig docsis3.0-ás, a CB modem 24 3.0-ás csatornát használ.
[ Szerkesztve ]
-
CloakedWayne
tag
válasz kabelmania27 #97118 üzenetére
Ez nem tűnik nagy különbségnek. De ez mégis hogyan tud bekavarni ennyire feltöltés oldalon?
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz CloakedWayne #97119 üzenetére
Feltöltés oldalon ez nem számít. Vedd ki a kábelről a hármas csillapítót hátha úgy stabilabb lesz a netkapcsolat, letöltési érték csillapító nélkül is az elfogadható tartományban lesz.
Ha nagyon rá van szorítva technikust kérd meg kulccsal próbálja meg szétszedni.[ Szerkesztve ]
-
CloakedWayne
tag
válasz kabelmania27 #97120 üzenetére
Leszedtem, semmit nem javult, de ezt írtam. A letöltés viszont 900-ról lement 100-ra.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz CloakedWayne #97121 üzenetére
Elvileg 3dB plusztól nem volna szabad változnia a sebességnek, csillapítót tedd vissza a modem F csatlakozójára.
Ha 100Mbit (94Mbit) körüli az eredmény akkor lehet ha nincs meg a gigabites lan kapcsolat.
Csúcsidőben esik vissza a letöltés az nem jelszint problémára utal hanem a letöltési csatornák túlterheltségére vagy más hálózati problémára.[ Szerkesztve ]
-
CloakedWayne
tag
válasz kabelmania27 #97122 üzenetére
A kettes elosztó még az, ami ugye már felesleges, de anélkül is ugye csak rossz irányba mennek el a jelszintek. 120-körül volt csillapító nélkül, de elosztóval. Elosztó nélkül de csillapítóval 2-300. A feltöltés nem javult, a packet loss-os időszakban 2Mbitet tud kb. Azon kívül megvan a 40.
Ha csak a csúcsidőben csinálja, akkor az is visszavezethető jelszintre?[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz CloakedWayne #97123 üzenetére
Ha nincs tévé vedd ki az osztót, mert az üres kimenet problémát okozhat.
Elosztó nélkül hármas csillapítóval használd, elvileg 10 alatt maradnak a letöltési értékek.
Technikus hatos csillapítóval megtudja nézni de akkor a feltöltési érték eléri az 50-et ami megint nem jó. -
CloakedWayne
tag
válasz kabelmania27 #97124 üzenetére
Hát kíváncsi leszek. És amint kiveszem az elosztót újra kéne indítani? Vagy egyből azt kell tapasztalni amit kell? A jelszintek változását láttam újraindítás nélkül is.
Valami nagyon nem okés, vagy a hardverrel vagy az ezres csomaggal. 5 év alatt előtte 3 másik helyen semmi hasonló nem volt. Holnap remélem kiderül.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz CloakedWayne #97125 üzenetére
Először áramtalanítsd a modemet utána vedd ki az osztót, miután visszakötötted a koaxot kapcsold vissza a modemet.
[ Szerkesztve ]
-
dareee
tag
válasz kabelmania27 #97111 üzenetére
köszönöm a választ és tippeket. hát felhívtam a vodafone-t de semmit nem látnak, küldött a modemre frissítést és ennyi. sajnos nem változott semmi 10 ből 7 mérésnél alig van letöltés, többinél meg 300-900 Mbit körül mozog. de elvileg minden jó, de egy arukereso-n alig jönnek be a képek...
Intel Core i5-10400F, Kingston 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz, GeForce GTX 1650 Super, Samsung 860 EVO
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz CloakedWayne #97129 üzenetére
Inkább hibás erősítő, beázott csatlakozásra vagy zajbetörés esetén szokott lenni packet loss.
[ Szerkesztve ]
-
dareee
tag
válasz kabelmania27 #97128 üzenetére
hát remélem, 2012 óta vagyok ügyfél és évente 1 gondom volt eddig kb, szóval lehet pont most jött elő...azért majd holnap is hívom őket
-
gduck
addikt
Egy másik fórumról, fórumtárs kérdésére a válasz:
-
veterán
-
kokii
tag
Sziasztok!
November elején lejár (ismét) a hűségidőm, érdemes/lehet még próbálkozni a lemondás menüponttal ügyfélmegtartóért? (Egyébként explicite "lehet" ügyfélmegtartóként kérni?)
Melléksztori, hogy egyébként alapom lenne a lemondásra, csak nincs alternatíva, szinte minden nap elmegy a feltöltésem. Minden nap jelentem hibajeggyel mostantól, de megjött az első "bocsi véletlen hiba volt, és már javítottuk" levelem, előtte egy "random" router újraindulással.
-
petne
őstag
Az a gond, hogy rosszul értelmezik a törvényt
-----------------------
74. § (1) * A közszolgálati médiaszolgáltató összesen négy lineáris audiovizuális médiaszolgáltatását és három lineáris rádiós médiaszolgáltatását a műsorterjesztő - a műsorszórással megvalósított műsorterjesztés kivételével - díjmentesen köteles továbbítani. A műsorterjesztő e médiaszolgáltatásokhoz való hozzáférésért a hozzáférés biztosításához kapcsolódó, a hozzáférés költségeit meghaladó mértékű többletdíjat az előfizetőtől nem kérhet. A közszolgálati médiaszolgáltató nem követelhet e médiaszolgáltatásai terjesztéséért a műsorterjesztőtől ellenszolgáltatást.
(1a) * A 73. § (2) bekezdésében meghatározott, digitális átviteli rendszert üzemeltető műsorterjesztő az (1) bekezdésben meghatározott lineáris audiovizuális médiaszolgáltatásokon túl köteles a közszolgálati médiaszolgáltató további három lineáris audiovizuális médiaszolgáltatását is továbbítani, az (1) bekezdésben meghatározott feltételek szerint.
(1b) * A 73. § (2) bekezdésében meghatározott azon műsorterjesztő, amely egy adott átviteli rendszeren HD minőségben is továbbít audiovizuális médiaszolgáltatást, köteles azon az átviteli rendszeren a közszolgálati médiaszolgáltató (1) és az (1a) bekezdés szerinti audiovizuális médiaszolgáltatásait, az (1) bekezdésben meghatározott feltételekkel, HD minőségben továbbítani.
----------------------------
Mivel digitális rendszert üzemeltet, ezért az alap négy tv csatorna mellett további három csatornát köteles sugározni és HD-ban. Nincs ott, hogy amennyiben a műszaki feltételek adottak.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ejha, elég keményen fogalmaz a törvény. Ezt nem tudtam.
Persze ha bemagyarázzák az állítólagos technikai akadályt (meg főleg azt, hogy Voda TV-n IP alapon márpedig HD-ben van benn), lehet tényleg kivágják magukat.iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
petne
őstag
válasz szabogabor10 #97136 üzenetére
Nem lehet magyarázni, jelen esetben ki kell venni egy nem közszolgálati HD csatornát és a helyére kell rakni a Duna World/M4 Sport Pluszt. Ezt mondja a törvény.
-
veterán
-
petne
őstag
válasz szabogabor10 #97138 üzenetére
A logika azt diktálná, hogy amelyik nem magyar nyelvű, abból meg egy van, az MTV HD. Persze ilyenkor a műsorszolgáltatókkal történő megállapodásban szereplő feltételek lesznek a döntők.
-
veterán
-
petne
őstag
válasz szabogabor10 #97140 üzenetére
Persze ha csomagba adják oda a műsorszolgáltatóknak, akkor megeshet. De az MTV Rocks október 5-vel eleve megszűnik, MTV '90-s lesz belőle.
-
veterán
-
anglergab
addikt
Sziasztok!
Vodafone box: bizonyos régebbi Samsung TV-k nem érzékelik a box HDMI jelét, ha először a box van bekapcsolva (és utána a TV).
Ezért nem működik ilyen esetekben a box+TV kombinált távirányítás, mivel az először a boxnak küld jelet, majd utána a TV-nek (fordítva működne). -
viktorhu
veterán
válasz szabogabor10 #97140 üzenetére
Újabb ok az iptv-s átállás mellett. Gyakorlatilag lassan mindennek a helyét az állami csatornák foglalják el. Más kérdés, hogy ez speciális helyzet, mert a sporttévé-rajongók a legerőszakosabb tévénézők, így azért ez hangosabb lobbicsoport, mint aki mondjuk az MTV-t vagy mondjuk az NG csatornákat szeretné HD-ben nézni.
-
hakuho36
újonc
Megjelent a DUNA WORLD/M4 SPORT+ HD DVB-C N
Salgótarján 618Mhz[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
petakpa1
őstag
Olyan kérdésem lenne, hogy Wi-Free andorid telefonra történő beállításakor az azonosságnál a upc-s felhasznélónevemnek csak a @ előtti részét vagy az az utánit is be kell írni?
Tehát:
A) felhasznalonev
vagy
B) felhasznalonev@upcmail.hu-tkell az azonossághoz beírni?
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.