- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
jozsef8
aktív tag
Sziasztok!
Holnap jönnek elvileg bekötni az 1000-es netet. A srac azt mondta újra kell kábelezni a házat, mert optika lesz behozva. Most itt akkor a telekom optika lesz behúzva? Az van itt a lépcsőházban elvileg. De ha meg az lesz behozva, akkor a net 1000/1000 vagy 1000/40 lesz? Mert a weben 1000/40 van. -
kacsaesokos
tag
Sziasztok!
Költözés miatt le kell mondani az előfizetésem (tv,internet,telefon), még kb 1,5 hónap hűségem van a szolgáltatásra (új helyen nem szolgáltat vodafone).
A legköltséghatékonyabb megoldás ilyenkor, ha megvárom a hűség lejáratát és azon a napom lemondom, vagy van egyszerűbb, gyorsabb megoldás? (Pl. lelehet mondani, és előre kifizetem a fenálló időt) vagy egyéb megoldás?[ Szerkesztve ]
-
balage06
tag
válasz kacsaesokos #95806 üzenetére
Át lehet iratni az utód nevére a szolgáltatást. Húgomék jártak úgy tavaly, hogy a vevőnek nem kellett az előfizetés, az új helyen nem szolgáltatott a UPC, de volt még 2 hónap hátra a hűségidőből, nekik azt tanácsolta az ügyintéző, hogy várják ki. Végül fű alatt úgy lett megoldva, hogy arra a két hónapra át lett jelentve hozzánk az övék is, a szerelő csak leadta nálunk az eszközöket becsomagolva, hogy őrizzük meg, aztán a hűség lejártakor lemondták és visszaadták az eszközöket (csak mert a vevőnek meg igazolni kellett, hogy az ingatlanon már semmi teher nincs)...
[ Szerkesztve ]
-
drk88
senior tag
válasz kabelmania27 #95807 üzenetére
Modem uzemmodeban van, probaltam mar sajat routernelkul de tudtam hogy nem az a gond mivel digi volt par honapja csak koltoztunk es azzal sosem volt baj, de probaltam csak a CB-vel is ugyan ilyen ingadozo a teljesitmeny, volt kint "szakember" a vodatol az se tudott mitcsinalni o is jo ertekeket mert a koaxon.
Eloszto: [kép]
Tobb elosztoval nem talalkoztam, multkor amikor kint volt a szaki akkor kiszedte a maradek 1 elosztot ahol bejon a lakasba a koax mert kette volt osztva a szobak kozott. De majd ha haza erek megnezem azt a csillapitot de nem hiszem h van.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
Ez egy jófajta osztó. Ha a lakásba bejövő kábel az in-ben van, a modem/tv pedig az out-ban akkor jól van bekötve az osztó. Ellenőrizd, hogy nem lazultak-e ki az F csatlakozók modemnél osztónál, toldásnál. Ha van tv előfizetés általában nincs szükség csillapítóra. Modemnél még lehet csillapító, de esélyes, hogy nincs. Lehet a környéken sok 500-as előfizető van és a 15letöltési csatorna kevés, előbb-utóbb kapcsolnak fel új csatornákat akkor stabilabb lesz csúcsidőben a letöltés.
[ Szerkesztve ]
-
-
AsakuraDave
őstag
Hali,
Letöltöttem Android-ra a My Vodafone appot de belépni illetve regisztrálni úgy vélem felfedezni, hogy csak vodás telószámmal tudnék. Nos nekünk e-számlával van a net+tv csomag itthon és mikor kötöttük azt mondta bent a hölgy, hogy applikácion belül tudunk fizetni is. De én csak a My Vodafone Otthoni belépés-nél tudtam beregelni magam az ügyfélszámunkal de ez webes felület nem applikáció.
Van erre egy másik app-juk esetleg?There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
drk88
senior tag
válasz kabelmania27 #95810 üzenetére
Van TV is, szerencsere azzal eddig nem volt gond. En is azt vettem eszre hogy halozat terheltseg miatt nagyon fugg a sebesseg..mert amikor nincs csucs ido akkor siman megy 470 es 350 kozott..Csatik megvannak huzva meg jol is van bekotve, ez akkor ilyen csak az durva hogy a minimum garantalt sebesseg ala is beesik jo parszor
-
válasz AsakuraDave #95812 üzenetére
nincs.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
kabelmania27
Topikgazda
-
veterán
Múlt hét vége fele elkezdett időnként megállni az élő kép a csatikon (OTT), úgy tűnik hétvégén csináltak vele valamit, mert most megint nagyon fasza. Azért úgy tűnik, néha figyelnek. Helyes.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
flexxx
tag
Ahol te laksz, az nem volt Invitel-es átvett terület? Esetleg újonnan kiépített? Már egy ideje kiköttettem a DIGI-t így nem tudom biztosan, de eddig csak az előbb említett területeken láttam h264-es adást, országos szinten szerintem nem álltak át.
edit: remek, új hozzászólásként írtam, a #95786-ra ment volna válaszként CoF-nak.
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
Valójában a "laposabbik" a régi 2012 Június előtti modell, utána döntöttebbeket adtak.
A horizonokhoz adtak később azonos formájút ahol a help gomb helyett volt a "műsorvisszanéző". Na erre az utóbbi távirányítóra cserélték a miénket ami nem volt jó.
Egyébként régi a box, még eredetileg az egyenes végű távirányító volt, azt cserélték egy 3-4 éve ilyen döntöttre.
Ma voltam bent, nem volt nekik, azt mondták talán csütörtökre jön, de lehet csak a jövőhéten.
De hátrament a csóka és 3db régi leadott távirányítót kihozott (olyanokat amiket boxal adtak le, nem csak "mert hibás" hozták cserélni).
Én szétszedtem őket, kipucoltam kívül, belül (ez alapján, hogy csak úgy odaadta, gondoltam akkor az se bájnák ha szétszedem már... ha ezt tudom az "eredeti" irányítónkat is szétszedtem volna pucolni.. bár nem lett volna garantált, hogy megjavul tőle).. most van 3db "működő" távirányítónk
1 régebbi és 2 újabbat kaptam.. a régebbinél sajnos pucoláskor a műanyag "fényvezetőt" elhagytam (leeresztettem a csap lefolyóján.. olyan koszos lett tőle a víz, hogy nem látszódott a mosdó alja, így nem tudtam, hogy van egy ilyen alkatrésze is... és átfért úgytűnik a lefolyó "bordázatán" .. utólag nézve gondolam bele, hogy hallottam valami "zörgést" amikor eresztettem le a vizet.. ezek szerint az volt az.. mind1, nélküle is működik)Képen még csak-csak jól néz ki, de közelről/kézben azért látszik rajtuk, hogy használtak.
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
cof
veterán
válasz AsakuraDave #95822 üzenetére
Akkor megy csak a feltöltés ha tőled valaki letölt, nagyon nehéz a szerveresekkel versenyezni. Ahol sok a seeder ott szinte lehetetlen. Nekem volt 100 torrent is seedben és sűrűn van, hogy senki nem csatlakozik hozzám. De utorrent helyett használj inkább qbittorrentet, az nem ajánlott már.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
anglergab
addikt
Sziasztok!
Megjött a Vodafone TV box:
- 1080p50-ben ad képet, azaz de-interlace-el a box (a Horizon 1080i50 jelet adott)
- A lineáris csatornák DVB-C módban mennek, ekkor is szebb a képe, mint a Horizon box-nak, Műsorvisszanéző (OTT) képminősége még szebb
- Kihúzott UTP kábellel is bekapcsol, működik a box, de akkor a Műsorújság nem mutat semmit és persze nincs Műsorvisszanéző és Youtube sem
- nincs kijelző az előlapon: azaz óra, csatorna kijelzés sincs a box-on
- a tápján van egy zöld LED
- a csatorna infónál mutatott jelerősség mértékegysége hibásan szerepel: dBm helyett dBu, a kettő között 60 az eltérés. Azaz a nagy negatív értékhez 60-at hozzáadva megkapjuk a jelerősséget a modem formátumában. Azaz ha -58 dBm-et mutat a box, az valójában -58 dBu, ami +60 után 2 dBm, a modem ezt mutatná a frekvenciára ha az DOCSIS lenne.
- kisebb bugok előfordulnak a GUI-ban, de alapvetően gyorsabb mint a Horizon box a "gyors" távirányítóval
pl. néha nem jelenik meg az EPG a zöld gombra, vagy random mutatja az EPG lent az aktuális műsor adatait
- elég ritkán, de megállt a Műsorvisszanéző (OTT) képe vagy hangja pár másodpercre, ott folytatta, ahol megakadt
- a távirányító infrán működik, valahogyan infrán elküldi az elemek töltöttségét is
- A YouTube nem Chromecast-tal működik rajta, külön "TV-s" app van rajta, ami akár több telefonnal (egyszerre) és a távirányítóval is vezérelhető. Egy telefon is vezérelhet több box-ot.
- a csatornaváltó gombokkal gyorsan lehet lapozni az EPG-ben
- a csatorna számozásnál vannak kihagyások
- a hangerő konzisztens a TV, Műsorvisszanéző és YouTube appok között, a Youtube esetében telefonról jól vezérelhető a hangerő
- a Műsorvisszanéző és YouTube elég gyorsan betölt és gyorsan lehet időben is keresni
- Horizon box-hoz képest elég reszponzív a működés[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz anglergab #95826 üzenetére
– nincs lehetőség kedvenc csatornák beállítására (hogy a csatornák léptetésekor ill. az EPG-ben ne jelenjenek meg azok, amelyeket úgysem nézel soha);
– idegen nyelvű filmeket magyar felirattal gyakran sugárzó csatornák (pl. Cinemax) esetében nem lehet megjeleníteni a feliratokat;
– Dolby Digital 5.1-es hang csak lineáris adás DVB-C kapcsolaton történő nézésekor van – műsorvisszanézés ill. a felhőbe „rögzített” műsorok megnézésekor, OTT-vel, nem elérhető a DD 5.1-es hang.Kérlek, erősítsd meg a fenti hiányosságokat is, ha továbbra is fennállnak, csak, hogy tudjuk, hol tartunk ezzel a boxszal.
Továbbá nem tudom, volt-e már erről szó, de érdekelne, hogy a Vodabox távirányítója is tudja-e vezérelni a különböző típusú tévéket ill. bekapcsolt HDMI-CEC mellett a tévé vezérlése révén a házimozi-rendszer hangját is.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
anglergab
addikt
-
kezo0
addikt
-
kezo0
addikt
Ez így nagyon nem az, amire gondolok. Egyrészt amikor kikapcsolom a boxot, nekem ne kapcsolódjon ki a tévé is. Másrészt én azt szeretném, ha a box távirányítójával a tv gomb megnyomása után a tévé tunerjén lehessen a csatornákat váltani, plusz lehessen a tévé hangerejét is szabályozni (ill. az AVR hangerejét, ha él a HDMI-CEC a tévé és az AVR között).
Szóval pont úgy, ahogy most ez megoldható a Cisco box távirányítójával.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Gaben06
tag
Sziasztok. Tegnap bekötötték a TV adást a Samsung QLED Q80T re is. A boxot nem szeretem, így a UPC media kártya került a TV-be.
Van már egy a lakásban -tök jól működik. Itt meg nem. Mikor bekapcsol a TV akkor nagyon lassú és bejön egy CL menü ablak. Ezt irja. UPC MediaCard azonosítás folyamatban kérem várjon. Idegesítő. Mi lehet a baj? Lassan olvassa be a kártyát a TV? Vagy a kártya rossz? Már mindent kipróbálatm de nagyon lassú a bekapcsolás. Régebben volt a Samu Tvben olyan opció, hogy gyors bekapcsolás, de nem találom. Azelőtt amíg nem volt kártya benne pikk pakk bekapcsolt. A Tv a rossz vagy a kártya? A hálóban szintén CL kártya, ott nincs ilyen probléma és üzenet. -
MODERÁTOR
-
-
Gaben06
tag
válasz Intruder2k5 #95834 üzenetére
Ok. Köszi. Bocsi az elírásért.
-
cof
veterán
válasz anglergab #95826 üzenetére
- 1080p50-ben ad képet, azaz de-interlace-el a box (a Horizon 1080i50 jelet adott)
- A lineáris csatornák DVB-C módban mennek, ekkor is szebb a képe, mint a Horizon box-nak...Akkor ez az első bizonyíték, hogy belenyúl a képbe, a deinterlace szűrő, aztán még ki tudja, hogy mennyi van. Ugyanabból a forrásból nem lehetne jobb a kép egyik-másik eszközön csak képjavító algoritmusokkal.
-
inf3rno
nagyúr
No ma reggel 2-9 nem volt se tv se internet. Valami központi hiba lehetett, mert az egész városrészben nem volt és már napok óta fél óránként megszakadt a net.
Közben megjött a TC7200 is. Tudtok valami infot adni, hogy a modem csere hogyan megy, és mi kell hozzá? Gondolom kelleni fog valami jelszó a felhasználói név mellé. De lövésem sincs, hogy az mi. :S
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
cof
veterán
válasz inf3rno #95839 üzenetére
Az cool, remélem beválik a kis TC7200.
Összekötöd, koax be, LAN a PC-be, bekapcsolod mindegyiket, vársz amíg kap a PC valami IP-t, aztán megnyitod a böngészőt, elvileg automatikusan a pcreg.upc.hu fog bejönni ha van beállítva kezdőoldal, ha nincs akkor írj be bármit, mondjuk vodafone.hu és átirányít a pcreg oldalra. Itt a felhasználó a upc-s email címed @ előtti része, és az e-mail címhez tartozó jelszó kell hozzá.
Ha nem tudod az adatokat akkor megnézheted a myupc profilodban az e-mail címet, és jelszót is ott tudsz beállítani újat.
[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
Kicsit off, de talán nem tiltott mert nem eladok. Én is találtam szekrény mélyén egy ~5éve szunnyadó TC7200 at. PK költség előre ellenében küldöm akinek kell. Info PM. 2 Cisco már hulladéktelepen pihen, ha nem kell senkinek ez is oda jut Esetleg CoF? Te helybe vagy
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
MadMancs
veterán
Na ezt ne tőlem kérdezd. Elvileg jobb, stabilabb, megbízhatóbb. Azt írják sokan főleg online játéknál mutatkozik meg.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
anglergab
addikt
Mindegyik eszköz belenyúl a képbe, még a VLC is, az is deinterlace-el például (sok más mellett).
De lehet jobb a kép azonos forrás mellett, erősebb a CPU, kevesebb lehet az eldobott frame, jobb a színtér, fehéregyensúly kalibráció stb.
TV-s képjavító algoritmust nem látok (a TV-n természetesen ki van kapcsolva, amit ki lehetett). -
anglergab
addikt
Vodafone TV OTT/IP vs DVB-C:
az ügyfélszolgálat azt mondta, hogy OTT-nak indult a szolgáltatás, de koax-on túl sok volt a probléma, ezért átkapcsolták/átkapcsolják koax esetében DVB-C-re a lineáris adást.
Nem lehet visszakérni vagy kérni az OTT-ot, valószínűleg minden új bekötés DVB-C, az OTT-os korai bekötések pedig valószínűleg állnak vissza DVB-C-re valamilyen ütemterv szerint.
Egyedi eltérés ettől úgy tűnik nem lehet, csak területi (ahol még nem álltak át).A másik infó pedig, hogy távoli modem szoftverfrissítés esetén a Wi-Free kikapcsol (kézzel kell visszakapcsolni), ez hiba, nyomozzák.
A vodafone-os CB-ben pedig van elvileg Wi-Free, de az aktuális konfigurációt, azaz hogy engedélyezhető-e, nem tudták. Ott is meg kell próbálni kézzel bekapcsolni, mert az alapérték valamiért a kikapcsolt Wi-Free (lásd az előző bekezdést).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- DIGI kábel TV
- OLED TV topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest