- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
laci1117
tag
válasz kabelmania27 #125201 üzenetére
Találtam egy ilyen segédletet, viszont semmi olyan kitöltendő részt nem találok a router configban a port forwardnál ahol ilyeneket lehetne kitölteni.
[link]Jelszint értékeket merrre találom?
-
-
gregory91
senior tag
válasz Csabi1984 #125149 üzenetére
Internet nélkül is működik korlátlanul,mert - ezek szerint - a koaxról kapja a jelet.
Ha nem javul meg(nincs net) akkor végezz el rajta egy csatorna-hangolást.Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
fecke78
senior tag
Vodafonnál lesz gond nálam is pin gond van , néha moslék 400-800 as , bejelentettem , kicserélték a routert , semmi érdemi változás , elméletileg kiadták külső hiba javításra , de lassan megy ez is , kb egy hete ilyen borzasztó...
-
cocka
veterán
válasz Csabi1984 #125207 üzenetére
Mindig náluk van a hiba, csak a usert egyszerűbb hibáztatni.
A poén: nálunk a vezetékes telefon is meg az internet is kifogástalanul működik. Hogy miért? Mert a modemet nem cserélték le.
Mióta van probléma a TV-vel? Amióta a voda TV médiaboxukat kérés nélkül elküldték. Már úgy értve probléma, hogy az esetek túlnyomó részében működik, de mindig valamilyen általuk generált hibával, hogy nehogy már véletlenül megund.
-
kabelmania27
Topikgazda
-
pjen
félisten
Üdv. A voda box hoz van húzva UTP, a tetején okos TV van. Mit kéne beiktatnom az UTP kábelbe, hogy a TV is kapjon vezetékes netet?
-
LouiS22
veterán
Én is egy sima switch-csel oldalnám meg. A célnak szinte biztosan meg fog felelni. Gondolj majd arra is, hogy esetleg a jövőben kerül-e oda olyan eszköz, ami szintén vezetékes netet igényelne majd és ennek megfelelően vegyél egy 4-5 portos switchet (és akkor már gigabitest, szintén a jövőre gondolva).
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
LouiS22
veterán
Bocs, még egy apróság: milyen kábel lett anno húzva, illetve az "első" switch milyen? Ezt csak azért kérdezem, mert ha az a switch "csak" 100-as, illetve az abba bejövő kábel is régi (vagy a tévéhez húzott kábel cat5 előtti), akkor felesleges a gigabites switchet venni, mert nem fog menni a nagyobb sebesség.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
mani8106
junior tag
válasz cocka #125209 üzenetére
Azért van mert fejlesztenek hozzá egy vipoc nevű programot amivel távolról a hibaelharitas bele tud majd nyúlni jobban. Nem kell user a gyarihoz stb. Csak nem igazán akar osszejonni mert mikor jött októberben a frissítés országosan haltak le a vtvk sa005 hibakoddal. A buli a dologban h ezt az updatet Csehországban adtak ki eloszor ott is ugyanezt csinalta majd raengedtek a magyar userekre is nem tudom mit vártak h itt majd csoda tortenik és jó lesz.. Nem lett. Egyébként központilag fejlesztgetik szóval nem magyar sajátosság
Hol volt Gondor, mikor Nyugatvég elesett? - Ember akkor jöttünk ki a templomból
-
pjen
félisten
Egy BT s laptop és egy BT s tv között szépen lehet tükrözni a TV adást.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz mani8106 #125223 üzenetére
országosan haltak le a vtvk sa005 hibakoddal.
Hmm.. én nem is emlékszem ilyen hibára, pedig gyűjtögetem a screenshotokat a hibaüzenetekről.
Eddig ezek jöttek a VTV box használatakor: (természetesen mind hazugság volt)
1. A műsor lejátszása jelenleg a maximálisan megengedett számú eszközön fut.
2. Tartalomkorlátozás miatt nem tudjuk lejátszani ezt a műsort. Kérjük, próbáld újra később! (és nekem ehhez mi közöm?!)
3. A kiszolgálóhoz történő kapcsolódás sikertelen vagy megszakadt a kapcsolat. (inkább utóbbi, de az se miattam)
4. Ismeretlen lejátszási hiba (főleg csatornaváltásnál jön elő lefelé irányban)
5. Nincs előfizetés a csatornára (pedig van)
6. Hiba a hálózati konfiguráció olvasásában, ehhez "alcímek":
NETWORK IPv4 2
NETWORK WIRELESS PROFIL STATE7. Időkorlát-túllépés adatelérés közben. Kérjük ellenőrizd a routeren az internethozzáférést! [SC401]
8. A kiszolgáló hibát észlelt. Kérjük, próbáld újra később! [SC402]
9. Csatlakozási hiba. Kérjük, ellenőrizd az internetkapcsolatot! [SC014]
-
mani8106
junior tag
válasz cocka #125225 üzenetére
Ezek mind netes hibak csak éppen vmikor az egyik hibakodot dobja a box vmikor a masikat. A vtv az egyetlen amihez kell net a kaonhoz vagy a regebbiekhez nem. És mivel a vodabox egy sagemcom ipari hulladek csak ugy lehet általában megoldani h alaphelyzetbe állítod vagy csinalsz egy sorrendi ujrainditast. (Box es modem aramtalanit, előbb modem visszakapcs megvarod mig felall a rendszer es lesz net es csak utana helyezed vissza áram alá a boxot). Az Sa005 annyiban más h ott a hatterrendszerben van hiba ahhoz mkepp 1270 kell h rendberakjak kalturaban
-
cocka
veterán
válasz mani8106 #125226 üzenetére
Sajnos tapasztalatból tudom egy részét annak, amit írtál.
Box es modem aramtalanit, előbb modem visszakapcs megvarod mig felall a rendszer es lesz net es csak utana helyezed vissza áram alá a boxot)
Itt simán kimaradhat a modem áramtalanítása, mert ez egy Cisco modem, ami magától sosem indulgat újra, érdekes módon számítógépeken, wifis eszközökön mindig van net. Csak ez a VTV hulladék (ahogy írtad is) problémázik örökké.
A box áramtalanítással egyetértek, csak azt hagytad ki, hogy van amikor nem hajlandó áram alá helyezés után bekapcsolódni. Világít a led pirosan és ennyi volt, akárhogy szenvedsz a távval, nem kapcsol be. Ilyenkor megint az áramtalanítás a megoldás. Vagy talán valamelyik fizikai gomb nyomása az oldalán, de ez pl. sokkal idegesítőbb, mint a random hálózati hibák.
ahhoz mkepp 1270 kell h rendberakjak kalturaban
Szerintem mióta használom a VTV boxot egyetlen egyszer sem hívtam a 1270-et. Mert amivel hívnám az is megjavul, mire kapcsolnának valakit. Akkor minek idegesítsem magam?
-
pjen
félisten
válasz LouiS22 #125229 üzenetére
Végül is a szolgáltató hirdeti, hogy felvehető és visszanézhető, és nem csak a voda. Ez egy marketing fogás, aztán mikor nem működik mindenki hibás csak ők nem. Mikor a voda megvette a UPC t nem volt kötelező a box, követhette volna a DIGI példáját. De hát ez üzlet a néző csak zavaró tényező.
-
Csabi1984
addikt
válasz cocka #125227 üzenetére
Egy biztos a Vodafone csodaeszköze egy nagy kalap szoftverhulladék
Viccesen hangzik de anyukám labilis természetű amikor nem működött a box azt mondja mindjárt fog egy kalapácsot és ráüt talán helyre jön Viccesen hangzik de hálát adok a istennek, hogy én nem vagyok ennyire idegbajos[ Szerkesztve ]
-
gduck
addikt
válasz Csabi1984 #125233 üzenetére
Viccesen hangzik, de magának a boxnak "SEMMI" köze a hibákhoz! Van persze egy része a hibáknak ami magában a szoftverben lévő hiba, de az esetek 99%-a központi (szerver oldal, hálózat, stb.) hibára vezethető vissza!
Szóval nem hulladék a szoftvere, az erős túlzás! A magyar "horizon" volt egy hulladék, mert szegény Kaonra ráerőszakoltak egy nem rá való szoftvert
UI: B.U.É.K. MINDENKINEK!
[ Szerkesztve ]
-
mani8106
junior tag
válasz cocka #125227 üzenetére
Jobb oldalán van 2 gomb. Az első a standby azzal tudod be ill kikapcsolni ha tavkapcsal nem megy a masikkal nem kell foglalkozni az egy szervizallas kb olyan mint az usb port hátul. Van de sosem fogod hasznalni
-
cocka
veterán
válasz mani8106 #125235 üzenetére
Rendben köszönöm. Majd kipróbálom.
De azt bírom, ha máshol akarod használni és nincs kedved huzigálni a tápját, akkor kell kerítened egy olyan adaptert hozzá, ami 5.5 × 2.1-esnél nagyobb... azaz aminek a belső átmérője nagyobb, mert ez a sima standard méret nem jó bele. Minimum 2.5-es kell. LOL
Szóval itt is megy a különcködés, a modemeiknél meg pláne.
-
Padka23
csendes újonc
Sziasztok! A Vodafone TV webes verziójából (https://tv.vodafone.hu) hogy tudok letölteni, laptopra lementeni egy tv műsort? Köszönöm a válaszokat
-
MODERÁTOR
-
-
Toth_Jani
őstag
válasz Padka23 #125245 üzenetére
Vagyis jól működik az eszközeid másolásvédelme, ha nem működne akkor el sem indulna a lejátszás.
Itt ugyanaz a védelem működik mint a TV felvételek esetén, ott is a felvételt csak azon a készüléken lehet megnézni amelyik rögzítette.
De ha a Lucky-t akarod felvenni akkor kérj meg valakit aki bejár a Magtárba hogy kölcsönözze ki neked.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest