- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
balfek
tag
van vkinek tippje/módszere arra, hogyan lehet csekkolni, hogy egy koax kábel "jó-e"?
a kábel kb 10 m hosszú, s a voda bejövő fali csatlakozótól megy egy splitterig - most azt tippelem, hogy megtört (vagy egyéb baja van).mivel nézik meg/mérik be a szerelők, hogy megfelelő-e egy ilyen kábel átviteli teljesítménye?
Vitatkozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes...
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz balfek #120601 üzenetére
Szia!
Én egy szakadás vizsgálóval (pl. multiméter) szoktam ellenőrizni a koaxkábeleket (is).
Az egyik végén összekötöd a kábel a belsőerét az árnyékolással, majd rámérsz a másik végén.
Így (jó kábel esetében) gyakorlatilag 0-2 ohm-ot (zárlatot) kell mérni, az összeköttetést megszüntetve pedig szakadást, legalább több Megaohm-ot.Amennyiben nem igy van, akkor hibás a kábel!
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
balfek
tag
válasz ElektrikusDE #120602 üzenetére
szakadás vizsgáló? olyanom még nincs
ezek közül bármelyik jó lehet? mit kell tudnia egy jónak?
[link]Vitatkozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes...
-
balfek
tag
válasz kabelmania27 #120482 üzenetére
kábeleket csatalkozásoknál megnézegettem - nincs gyakorlott szemem, de sztem jók...
közben visszajelzett a Vodafone (felvették az üfsz-en...):
- náluk jók az értékek, nálam, lakáson belüli gondot látnak egyik US sávnál 50+
- DS-nél Rx sáv náluk a +11/-11 közöttiek jó
- US meg 55 alattiak jók
- hibabejelentős kollegina szerint kábel gond lehet...
elkezdem a kábelek "szakadásvizsgálatát"...
a Koan mediaBoxom amugy standby alatt is 38+ C fokos... erősen meleg - ez normális?Vitatkozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes...
-
j0k3r!
senior tag
válasz balfek #120604 üzenetére
Nálam is rossz, különösen tegnap délután óta (Budapest). Nem akarom elhinni, hogy mindenkinek most "romlott" el a kábele egyik napról a másikra. Központi hiba szaga van nekem.
szerk: Nálam Downstream -1 és 1 között van, Upstream pedig 48-49. A TV viszont 5 mp-ig azt mutatja, hogy nincs jel, utána 5 mp-ig megy az adás.
[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
balfek
tag
köszi a tippet.
egy ilyen snassz-szimpla is jó? - pl. ez:
[https://hardverapro.hu/apro/digitalis_multimeter_meromuszer_a_legjobb_aron_qqij/hsz_1-50.html]Vitatkozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes...
-
ates2
senior tag
Na konkrétan Arris modem 24órát nem bír ki újraindulás nélkül....
-
Toth_Jani
őstag
Nálam a letöltés minden csatornánál 40 a feltöltés pedig 44 és 45, de igy most 492/22 és érezhetően jól működik.
-
gregory91
senior tag
válasz cocka #120521 üzenetére
Erre van egy jó megoldás(már ha koaxos terület): netkábelt kihúz koaxot hagyni bent,csatornakeresést indít. Bazi gyors és minden csatornát megtalál.
Furcsálom hogy az elmúlt napokban problémák vannak,itt jelenleg stabil a net(igaz a modem fénylik mint a karácsonyfa) de legalább közöni jól van(kop-kop).Kérdésem:akinél szenved a net annak az új modeme van beüzemelve?
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
Norex1
csendes tag
Zuglóban órák óta nincs net. Semmi . Másnál is? Csak pirosan villog a modem.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz gregory91 #120611 üzenetére
netkábelt kihúz
És ezt még a box áram alá helyezése előtt tegyem meg vagy már azután, hogy bekapcsoltam?
2. bekezdést nem tudom nekem szántad-e, nálam soha nincs semmi gond a nettel, kivéve amikor előre bejelentett karbantartás van. Mondjuk nekem régi Ciscom van.
Parázok is, hogy ha felhívnám őket, hogy na hosszabbítsunk a 250/20-assal, akkor forszíroznák-e a modemcserét, amit a fórumtapasztalatokból ítélve a legkevésbé sem akarok. Arról nem beszélve, hogy ez a modem még bőven képes lenne ezt a 250/20-ast kiszolgálni.
-
félisten
válasz kabelmania27 #120599 üzenetére
-
coolrob
aktív tag
coolrobaktív tag2022-06-30 17:29:25#79732
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Vodafone-os connect box az utóbbi időben rosszalkodott, amelyre megoldást hozott a szoftverfrissítés, illetve hogy bridge módba tettem, mivel külön routerem van. Sajnos azóta a NAS (DS216) rosszalkodik, mivel mióta bridge módba került a vodás modem, azóta nem megy a torrent kliens a nason ( laptopon továbbra is jó lenne), illetve nem tudok a NAS sem csatlakozni külső hálózatról ( a NAS termeszetesen a routerre van kötve)
Van esetleg valakinek ötlete mi lehet a megoldás, hogy megint minden menjen?
Előre is köszönöm!A legátlátszóbb bolhás szövegek: 1. Mennyit engedsz a feléből? 2. Ez boltban is olcsóbb de azért elviszem ha engedsz belőle kicsit.
-
balfek
tag
válasz kabelmania27 #120621 üzenetére
ok, de azért lecsekkolom a kábeleket multiméterrel (miután vettem 1-et )
köszi a segítságetVitatkozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes...
-
gregory91
senior tag
válasz cocka #120616 üzenetére
Én működés közben húztam ki,mikor felhúzott a "hülyeségével"....
"- Igen? nem találod? akkor ehhez mit szólsz?(random szítkozódás)" *és net kábelt kihúz
Én nem jutottam szóhoz mikor másodpercek alatt végzett. "- Erre miért nem voltál képes te f*shalmaz?" -közben kezdett valami összerakódni.A második bekezdést azoknak akiknek éppen vacakol a modemük.
"Parázok is, hogy ha felhívnám őket, hogy na hosszabbítsunk a 250/20-assal, akkor forszíroznák-e a modemcserét, amit a fórumtapasztalatokból ítélve a legkevésbé sem akarok."
Ettől én is.....[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
crok
nagyúr
1270 - beérkező SMS:
Kedves Ügyfelünk! Ha a Vodafone TV médiaboxod müködésében hibàt tapasztalsz, àllìtsd alaphelyzetbe a boxot: 1) kapcsold be a boxot, 2) nyomd meg a MENÜ/Hàzikò gombot a tàvirànyìtòn; 3) vàlaszd ki a "Beàllìtàsok" menüt (fogaskerék jel); 4) vàlaszd ki a "Vodafone Mediabox Beàllìtàsok" menüpontot; 5) vàlaszd ki az "Alaphelyzetbe àllìtàs" menüpontot, ìrd be a PIN kòdod (alapértelmezetten 0000), 6) vàrd meg, amìg a box csatornakeresése lefut. Felvételeid vàltozatlanul megmaradnak! Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk!Szóval lehet resetelni mostmár akár külön ügyfailszolgálati hívás nélkül is harcosan
-
ates2
senior tag
Nos csodás Arris most 5 perc alatt 2x indult újra...
És 14 perce megy a zene... már megint kezdik !?!
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz szabonagyur #120617 üzenetére
Javultak a feltöltési értékek.
Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség és meg tudjuk írni, hogy lehet-e javítani az értékeken.[ Szerkesztve ]
-
Masato
tag
Eljött a vég. Egy teljes évnyi kínlódás után a főnököm úgy döntött, hogy kukázzuk a csodavoda netet és mobilnet lesz helyette. A társasházból 3-4 user jelentette a hibát, mert az utóbbi hetekben (a melegtől?) használhatatlan lett a szolgáltatás. A modem 2-3 percenként újraindul, az 500-as net stabil 20 körül teljesít, már ha éppen működik. A max amit valaha mértem, nem volt több 300-nál.
Tegnap kijött egy One Telekomos "szakember", aki a tabletjét nyomkolászta a furgonjában, de ha jól láttam, be sem ment egyik előfizetőhöz sem, majd kb. fél óra múlva elhajtott. A mai nap ugyanígy folytatódott tovább, a jelszintek nem változtak, tehát nem nyúltak semmihez, megmaradt ugyanúgy a 10 dB jelszint-különbség (tilt) a legalacsonyabb, illetve a legmagasabb frekvencia közt (a társasházi elosztódoboznál mérve is ilyen). A MER 28 dB a magasabb frekiken, megagiga RS errorral.
Ezelőtt is mobilnetünk volt az irodában, ez az egy év "próba" kár volt, most lehet venni megint egy új LTE routert meg antennát, ami közben elkelt a cégtől, persze már csak drágábban. Thanks Vodafone!
-
-
félisten
válasz kabelmania27 #120639 üzenetére
De nincs elosztóm. Új társasház, eleve koaxnak kiépítve (csak Voda van itt), szóval a falból kábel a modembe megy be egyből (nincs TV-m sem).
[ Szerkesztve ]
-
j0k3r!
senior tag
válasz kabelmania27 #120620 üzenetére
Megoldódott közben, nem nálam volt a hiba
-
M0RGI
őstag
-
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz M0RGI #120646 üzenetére
Nem is tudtam, hogy a Vodafone ennyire előre jár a technológiában, Film+ HD analóg csatornaként.
Viccet félre téve, ez van ha központban olyanok dolgoznak, akiknek fingjuk nincs az egészhez. Egyet tehetsz, 1270, ahogy a szövegben is olvasható. Azért kíváncsi lennék a válaszra is, hogy hogyan sikerült ezt összehozni.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
j0k3r!
senior tag
válasz kabelmania27 #120647 üzenetére
Valami jelerősítő (?) ment tönkre a lépcsőházban, amit cseréltek úgy tudom.
Honnan tudom megmondani az osztó típusát?
szerk: 3DSS2? Ez jó lehet?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs