- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Maradjunk annyiban, megvannak a modulos tévézésnek is a korlátai, én pl nem vennék már olyan beltérit, aminek nincsen webes felülete, aminek a csatornalistáját nem tudom pl a gépen, hozzávaló programmal szerkeszteni, amiben nincs merevlemez a felvételeknek, stb stn. A tévé úgy önmagában szegényes tulajdonságokkal rendelkezik, nekem mást is kell tudnia a készüléknek. Cserébe ha nem sat tuneres a tévé, lényegesen kevesebb pénzembe is kerül.
A lekereséskor tuti te csináltál valamit rosszul, mert egyrészt több, mint 800 csatornát kellett volna találnia, másrészt kereshettél volna konkrét transzponderekre, és akkor elég lett volna 120 csatit sorba rakni, a többi úgyse kell. A lényeg azért, hogy mostmár megvan minden.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
gabaly
tag
Nincs minden azért rendben mert a legutóbbi kereséskor is csak 680 csati jött le és hiányolok is 1 pár csatornát, pl az eusportHD-t és az eusportHD 2 is kódolva van csak. Még nincs lemetve a csatorna lista és addig már nem piszkálom mert megint dógozhatok. Kb 70 olyan csatorna van meg amely a Direct+ ba tartozik persze szerintem 10-15 ki van hagyva tehát ott vannak ahol akarnak mert ilyenekkel mint a CNN stb, stb, nem foglalkozom. De ez akkor is kevés mert benne van a HD csomag is.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Szerintem keresd le transzponderenként, jobban jársz. Persze az is kérdés, a 30000 SR-es TP-ket le tudja-e egyáltalán keresni a tévé, ha nem, szopcsi van. Itt megnézheted az összes csati kiosztását: [link] ez meg csak a UPC direct tp és csatilistája: [link] Eurosport HD-k a 11977-es frekin kellene hogy jöjjenek, máshol is megvan még, a 12034V-t frekin, még épp működik ott a csati, de a 11977-es marad végelegesen.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
bopeti98
őstag
Az AMC-n amikor a két új sorozat megy, nálatok is égetett magyar felirat van? Vagy csak a beltéri nem engedi valamiért kikapcsolni?
-
gabaly
tag
Sziasztok.
Kevés vagyok hozzá. Értem, hogy szerkesszek Transzpondert meg Műholdat meg adjak hozzá ezt azt de nemigen megy mert még nem csináltam ilyet soha, 13 éves crt tv-t cseréltem le. Minden más megvan és tudom kezelni a Tv-t de a frekvenciák világában nem vagyok otthon. Esetleg ha le írnátok ide mit hova és hogyan, tudom, hogy nem egy nagy dolog de nekem az. Egyszer ha leírnátok szájba rágósa akkor meg tudom tanulni a későbbiekre tekintettel. Tehát mint írtam nem látom a csatorna listámban az Axn társait, a eusport HD, eusp.2 HD csak kódolva és bizonyára van még sok amiket nem szedett le mert összesen kb 80 csatorna van meg.
Van ilyen a csatornák-csatorna hangolása fül alatt:
1.automatikus beállítás: antenna, kábel, műhold-itt pipa.
2.kézi hangolás
3.program mód: műhold
4.műholdas beállítások
5.transzponder szerkesztése
6.CI információEnnyit látok: Műhold#1, Thor 0.8 W
LNB Frekvencia 9750/10600Látom a sok frekvenciát, látok még műholdakat pl Intelsat stb, de csak megnéztem. Ha túl banális kérdések ezek és a könyökötökön jön ki akkor hagyjuk majd csak szerzek valakit aki ért is hozzá.
Tata? ha jól emlékszem neked ugyanilyen tv-d van szintén CI modullal vajon te hogy találtál az én 680 csatornámhoz képest 1000-et?
Persze ott a belinkelt lista stb, abból semmit nem tudok kiokoskodni.[ Szerkesztve ]
-
Pazolini
senior tag
Sziasztok!
DSR8111-gyel rögzítőkártyával 720p-ben tudok felvenni HDMI-n keresztül.
Humax két hd-s eszköze hdcp-s kódolású, (Philipsnél erre nem tér ki a használati).
Szeretnék váltani 1080-ra, vagyis Humaxra, de ha letiltja a HDMI-n kimenő felvételi lehetőséget, akkor maradok inkább a gyengébb minőségű Philips STB-nál.
Van valakinek tapasztalata a HUMAXokkal?
-
Rick4
félisten
Ilyenkor a legnehezebb segíteni, de elmondom, mire kellene figyelni. A linken ott vannak a csatik, tp infók, ebből neked azt kellene szerkeszteni, hozzáadni a jelenlegi transzponderekhez, amik nincsenek benne a listádban, vagyis ha nincs eurosport HD-d, kikeresed a linken a listából, megnézed melyik TP-ről jön, megnézed, van-e neked egyáltalán olyan a tévében, és az helyes adatokkal van-e bent. Sajnos a műholdvevők olykor képesek nem lekeresni egyes transzpondereket, típusfüggő, de leginkább eállításfüggő a dolog. Első körben azt nézd meg, a keresés előtt van-e olyan lehetőség, hogy DVB-s vagy DVB-S2 között választhatsz-e, ekkor az utóbbi legyen, mindent keressen, tehát tv, rádió, adat, és van-e olyan, hogy hálózatos keresés, vagy NIT. Ekkor fogja tudni lekeresni az összes TP-t és az összes csatornát. Ha megvan kb 830-850 csatorna, akkor jó vagy, ha nem, kézzel kell szerkeszteni. Ekkor a feladat azon TP-k újként hozzáadása, amik neked nincsenek meg. A fontos pataméterek a frekvencia (pl 11977) a polaritás (H vagy V, ha a menüd magyar, akkor értelemszerűen a vertikális V-je nem a vízszintes V-jével azonos, pont fordítva van, vertikális= vízszintes) a FEC érték, )pl 3/4 vagy 5/6 ami egy hibajavító algoritmus), az SR érték (szimbólumráta, 27500, 28000, 30000 szokott lenni) illetve a 8PSK QPSK, amit elég nehéz magyarra fordítani, de elég annyit tudnod, hogy ez egy digitális átviteli szabvány, és a TP szerkesztéskor ugyanarra kell állítani az új TP adatainál, mint a listában látható. A többi elvileg maradhatna auto-n, aztán majd látjuk, mi történik.
És egy dolog kimaradt, képes-e a készüléked a 30000-es SR értékű TP-k lekeresésére, ezt meg tudod nézni listából, ha egy olyan adó van legalább, ami egy ilyen TP-ről jön, akkor már rendben lesz.
-
gabaly
tag
Sziasztok.
Köszi a segítséget a többieknek is.
A TP szerkesztésben megvizsgáltam mi hiányzik nekem onnan és csak a Prizma nem volt köztük, hozzáadtam. A többi ott van, ezeket szeretném még lekerestetni: RTL Klub HD (ez csak a hd miatt kell ), Eurosport HD, Eurosport 2 HD,Sorozat +, Axn, Axn White, Axb Black és még egy pár jelentéktelen csatorna.
Viszont ma nem volt megint kedvem keresni majd ha ismét ihletet kapok. Mivel már háromszor is lekerestük nem hiszem, hogy beadja a hiányzókat de most már kissé rutinosabb vagyok.
Rick, igen van a csatornáim között amelyik 30000-es több csatorna is.[ Szerkesztve ]
-
-
Morgo2912
újonc
Koszi a sok hasznos infot. Szoval, ha nekem mar kicsi esonel is akad az adas az nem normalis ?
UPC-s vagyok. Sajnos, most kitort a panik mert most mar 2 napja nincs adas. Nem tudom elerni a UPC-t. Mar tobbezer forintot eltelefonaltam es e-mailt is irtam. Nalatok megy a UPC ?
Koszi -
Rick4
félisten
válasz Morgo2912 #5612 üzenetére
A hiba nálad lesz, mert itt minden rendben működik, ugyan azt nem tudom megmondani most mi a gond, de ha eddig akadozott, az azt jelenti, nem volt tökéletes a beállítás. Egyszerű egyébként megnézned, akármelyik csatornára kapcsolva nézd meg a jelszintet, 75-80% körül képnek kellene lennie, 50% alatt már nem valószínű hogy látsz adást. Akár az is lehet, hogy a szél eltekerte a parabolatükröt. A beltérid csak kiírja, hogy kódolt, vagy nincs jel, nem?
gabaly: Király, örülök neki. Elvileg usb-n keresztül pendrive-ra is tudod menteni a rendezett csatilistát, ha kész vagy, Samsung biztosan tudja, nem nagy dolog, érdemes lementeni.
[ Szerkesztve ]
-
Morgo2912
újonc
Koszi Rick4. Igen, nincs jel. 0%
Ugy emlekeztem, hogy a UPC tudna nekem valami jelmegerositot kuldeni. Az mukodne ?Jo, lehet, hogy nalam van a hiba. De. Eso volt tegnap. UPC szamat hivva az elso, amit az automata mondott, hogy rossz az ido... Nos, az ido mar jo.
De az eso alatt ment el az adas. Nem olyan csapkodos, tanyerdongetos ido volt. Csak sima eso.
Coax kabelt megneztem. A tanyer ugyanott van ahol volt. Esetleg e belteri egyseg megadta magat.. 2005-os. :-) ? -
Rick4
félisten
válasz Morgo2912 #5614 üzenetére
Ha nincs jel, akkor végig kell menni a dolgon, első körben megnézni, hogy a kábel nincs-e elvágva, a csatlakozók rendben vannak-e, de ahogy írod, hogy régebben kis esőnél nem volt jel, tuti eltekeredett az antennád, ehhez szerelő se kellene, ha olyan helyen lenne, hogy elérhető kézzel is, de ha nem ért hozzá senki, hívjatok szerelőt. Jelerősítő se kell, egy jól belőtt tükör elég.
-
Morgo2912
újonc
-
Rick4
félisten
válasz Morgo2912 #5616 üzenetére
Na viszont ha eléred, és Te csináltad, akkor ezt is meg tudod csinálni, nézd meg, lötyög-e, kétféleképp lehet gond, vagy jobbra- balra fog lötyögni, ekkor ki kellene próbálni hogy oldalra húzod picit és hátha visszajön a kép, vagy a billenést szabályzó csavar laza, és lebillent a tükör, ekkor fel- le kellene mozgatni. Szerintem pár perc próba alapján megoldod.
Ha csinos vagy, elmegyek, beállítom neked.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
gabaly
tag
Szia.
Ilyen régebben velem is előfordult erre 2 féle taktika van ha nem akar az ember mindjárt szerelőt. Mivel az erkélyen van nem lehetne-éééé a szobában lévő TV-t úgy fordítani vagy olyan helyzetbe hozni (sokan egy kisebb tévét kivittek ilyen alkalmakra régebben), hogy lásd az erkélyről? Ha igen akkor ráálnál egy olyan csatornára a Tv-n, amelyik biztosan szokott működni amikor már a többi csati szakadozik. Ezután a tányér szélét fogva előbb jobbra majd balra kéne mozdítani de persze csak pár millimétert, ha valamelyik irányban bevillanna a tv képe akkor arra kell mozgatni. Ha bejött jól a csatorna akkor rögzíteni. Ugyanezt lehet a tükör aljával vagy a tetejével is művelni. Ha a Tv olyan helyen van, hogy ez lehetetlen akkor viszont 1 db szomszéd kell!
A szomszéd a Tv elé áll az útban lévő ablakokat ajtókat kitárni, hogy halljad amint kikiabál ha te mozdítol a tükrön, hogy jó, vagy rosszabb, vagy most bejött a kép, stb stb. Minden esetben a tányéron csak millimétereket mozdítani, ha bejönne a csatorna utána megnézni a jelerősséget és alig mozdítva finomítani.
Nos, régebben nálam a műholdazás így ment persze ha tönkre ment a fej vagy beltéri májsztró kell.
Sok sikert.Ja, ehhez a mozgatáshoz fel sem kell szabadítani a tányért, mert úgy is lehet néhány millimétert mozdítani próbából.
-
frovery
senior tag
Végülis ez kivitelezhető csak pár apró szépséghibája van.
1. Ez a digitális világ, kicsit finomabb mozdulatokat igényel, mint annó az analóg. Ott max mákosabb, halacskásabb lett a kép ha kezdett gyengülni a jel. Itt a digitálisnál elkell érni bizonyos jelszintet, hogy egyáltalán képed legyen. Nagyon kis tartományban kell ahhoz mozgatni az antennát.
2. A szolgáltatói beltérik és még elég sok vevő kijelzője elég lomha. Mire kijelezne valamit, addigra már tovább is tekerted, főleg ha kiabálós a módszer.A "kis" Opticum 4100c beltéri viszont erre nagyon alkalmas műszer híján. Nagyon érzékeny a kicsike és tényleg egy kis tv-vel könnyen beállítható vele.
-
Rick4
félisten
válasz frovery #5621 üzenetére
Pedig működik, igaz tényleg lassan kell húzni az antennát, de mi telefonon szoktuk, teljesen jól meg lehet így csinálni, gyakorlatilag 100%-os pontossággal, csak ugye ehhez a tányérnál állónak tudnia kell, mikor mi fog történni. Azért a tuti egy satfinder, kemény 2.5 ezresért elég jó megoldás. És nem erre: [link] gondolok, bár ez se rossz, hanem erre: [link]
-
Kernel
nagyúr
válasz frovery #5621 üzenetére
Épp így jártam egy UPC beltérivel, menüben beléptem a kijelzős részhez, ezután bármilyen óvatosan fordítottam a tányért, egyszerűen sehogy nem tudtam behozni a jelet.
De amikor a vevővel simán programra álltam, úgy meg tudtam találni az adót. Ezután próbáltam felváltva mindkét módszert, de mindig az utóbbival sikerült csak.
Itt az volt a gond, hogy az erkélyen, gagyi módon rögzített tányér elforgott. Amúgy én ilyenre nem vagyok berendezkedve, műszerrel stb., csak áthívtak egy szomszédba.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
-
rii
nagyúr
sziasztok
isemrősöméknek két vevőegységük, és 2 parabolaantennájuk van ....
az egyik tökéletesen mukodik, a másik nem:
- jelerősség 40%, és jelminőség, kb 40%
- előfizetett csatornákra is azt mondja h nincs hozzáférés (csatinra újrakeresés után is)
- van pár csatorna is, ami bejönne, de kép semmi, és a hang is szaggatva.mi lehet a gond?
azt mondja a UPC hogy a tányér az övék, azzal lesz a gond, állítsák be magunkak.
vagy gond lehet ha a tányér rozsdás?
elrőe is köszönöm!
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
ja'kösz
és hogyan? 4 m magasan van a parabolaantenna.
tájolni kell, meg minden. déli irányt megkeresni, meg hasonló apróságok.
a UPC a könnyebbik végét fogta meg a dolognak, lepasszolta a tányért az előfizetőiknek, szarakodjanak ők vele
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
azt el is felejtettem mondani, hogy van olyan csatorna, ami
- bejön, de kicsit szaggat
- kódoltnak jelzi, de elő van rá fizetve
- kép nincs, a hang is szaggat
- és van olyan csatorna is, ami meg tökéletesen megy.piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
-
rii
nagyúr
bocsánat, másnapos vagyok, és sok a munka, és utálom a TV-t
az, hogy rozsdás a tányér, akkor biztos nem lehet a problémának okozója még a legkissebb mértékben sem? (mármint ezt ki lehet zárni?)
(#5633) bogabi:
akkor majd megpróbálunk efelé keresgélni!piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
törölt tag
Nekem 3 méter magasan van, mégis felment a szerelő és beállította.
Mi a gond a 4 méterrel?
rozsdás tükör+rosszul beállított pozíció: totál kudarcNem egészen értem a másik dolgot hogy nincs előfizetés dologra. Nekem 2 beltéri van és ha sokáig nem használjuk a második beltérit, akkor inaktívvá válik a kártya. Ilyenkor szólok az ügyfélszolgálatnak és aktiválják. Mondjuk nem értem miért van ez, de mivel alig használjuk már, nem is nagyon érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
Gyurka6
őstag
válasz #32577792 #5636 üzenetére
Hali!
Az "ice" kártyát 10 naponta frissíteni kell, tehát min a 10. napon este bekapcsolni és reggelre frissíti magát (esetleg du, de legalább 4-8 óra kell a 30. napon (inkább 1 nappal előtte, mivel akkorra teljesen leáll és ezután újra kell indítani). Egy rozsdás legalább olyan jó lehet mint egy hálós, szerintem...
[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
sbazsi
veterán
Adott egy Pana P42G30 TV, és egy UPC Direct előfizetés.
Jelenleg set-top-box van.
Viszont a tv kezeli a CI kártyákat is. Kérdés: UPC directtől lehet kérni a cserét?
Vagy ha nem, milyen kártyát érdemes nézni, ami minél olcsóbb?Ha váltok, milyen előnyökre/hátrányokra számíthatok?
(Ha jól veszem ki, pl megjelenik pár HD csatorna) -
Batib
őstag
Vegyük sorra a dolgokat!
1. CI kártya nincs.
2. A tv- ben van egy CI nyílás amibe kell venned egy megfelelő kártyamodult, és abba kell tenni a Smart kártyát.
3. Tudni kellene, hogy jelenleg milyen kártyával megy a boxod mert nem mindegy.( pl Nagra3 vagy Cryptowork)
Ha crypto (családi kép van rajta) akkor egyszerübb a helyzet és némi pénzzel (6-10k) megoldható. Ha Nagra akkor bonyolultabb a dolog mert akkor le kell mondani az előfizut és kártyás csomagra kell váltan, modult (Ice) venni stbAz optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
sbazsi
veterán
#5639 Batib
Van rajta egy Nagravision felirat.#5640 Watt25
Való igaz, a menüben dvb-t, dvb-c, és analóg van.És van tányér, abból megy a kábel a set-top-boxba.
Szóval felejtős.
-
dime27
őstag
Sziasztok!
AMiko Alien 2-höz tudna vki segíteni h hogyan kell feltenni mcas plugint?! Egyenlőre ott tartok h letöltöttem egy ilyen zip fájlt: all_emu_plugin_alien_amiko_hd
ezt elméletileg ki kell csomagolni egy pendrive-ra és be kell dugni a játékosba és fel kellene ugornia egy ablaknak h frissítés de nekem nem csinál semmi se nem jön elő ilyen ablak csak egy kis nagyító ugrik fel bal felső sarokban és átscanneli a pendrive-ot gondolom!
Kérlek lépésről lépésre irjátok már le mert nagyon kezdő vagyok! Augy upc direct-es kodolt adokat szeretném h lássa upc kártyám még régi tipusú sztem ha ez fontos kb 6-éves lehet.Előre is köszi!
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
kaboska
aktív tag
Ha lemondom a Upc előfizetést mennyi idő múlva lehet újat kötni?
Hűségem már nincs!"Fej vagy gyomor"
-
Gadgetfan_
senior tag
Egy kis útmutatásra, tanácsra lenne szükségem a hozzáértőktől! A Philips DVR-es beltérim, már teljesen gajra ment, a HDD benne szektorhibás, alig húsz százalékát lehet használni, ha rögzítek egy adást mondjuk a Discoveryn, elmegy az összes AXN, és még vagy hat csatorna, a távkapcsolója romokban, stb... Gondoltam felhívom az ügyfélszolgálatot, cseréljék ki, de úgy látom csak egy ugyanilyenre tudják, nincs DVR-es Humax készleten. Ami a dilemma:
- Várjak, hátha előbb utóbb lesz normális beltéri?
- Vagy elégedjek meg a Philips-szel ami még full HD-t sem tud és a tévével sem tudom összehangolni úgy, hogy legalább egy távkapcsolót használjak?
- Vagy nyúljak a zsebembe, és vegyek inkább én magam egy olyan médiaboxot, ami maradéktalanul megfelel az igényeimnek (max 40-45 ezret szánnék rá)?
- Ami még bonyolítja a döntésemet, most vettem egy LG 47LB650V tévét, amiben van DVB S2 tuner, ami csábít arra, hogy leegyszerűsítsem a dolgokat, bár az ha jól tudom, nem tudja a dupla tuneres funkciót...[ Szerkesztve ]
"Otthon" az, ahol a telefonod magától csatlakozik a wifire
-
Rick4
félisten
válasz Gadgetfan_ #5648 üzenetére
Szerintem a saját beltéri a tuti. Kérdés, ebből van-e szükség arra, hogy dupla tuneres legyen.
-
Gadgetfan_
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest