- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ilyen alkatrészek vannak elfekvőben, ha a Linuxnak nem felel meg akkor a Linux húzza a rövidebbet, az OS van értem, nem én érte.
#9548 rollins: Kösz, majd ha megint az asztali PC-m (szór szerint ) közelében leszek akkor megpróbálom.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Vladi
nagyúr
válasz VaniliásRönk #9546 üzenetére
Nem létezik má!!
Haverom p3-asán ati 9600-al a fedora telepítés után beficcentette a 3d-t és a kockát.
Mi lehet nálad? Szerintem ez valami bug lesz, nvidia és intel drivereknél is előfordul.[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
válasz VaniliásRönk #9552 üzenetére
Próbálj egy ilyet:
export LIBGL_DEBUG=verbose
glxinfoMit mond?
-
VaniliásRönk
nagyúr
9550-nel (~9600, RV360) még LiveCD-ről is megy a compiz.
Az a baj, hogy a Radeon 8500-at két éve nem támogatja az ATi, így hivatalos driver friss disztrókhoz már nincs, ezek a tákoltak meg olyanok amilyenek.#9554: Pénteken tudom legkorábban megnézni a dolgot, addig nem lesz annak a gépnek a környékén sem.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
róland
veterán
válasz VaniliásRönk #9555 üzenetére
Nálam, a Linux saját driverével megy a Compiz ATi Radeon 9600-on.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
VaniliásRönk
nagyúr
Most írom le kb. harmadszor, hogy 9550-nel nálam is megy, kb. ugyanaz a két kártya, a 8500 viszont már nem támogatott.
Egyébként sem saját driver, hanem pár hónappal ezelőtti Catalyst."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
floatr
veterán
válasz VaniliásRönk #9557 üzenetére
Hát sajnos sok jóra nem lehet számítani egy kiöregedett csúcskártyával kapcsolatban
-
Major Major
senior tag
Ezt láttad-e?
-
róland
veterán
Nálam biztos, hogy nem Catalyst-tal megy, mert azt a tvtime miatt ki kellett kapcsolnom. Így csak a Linux alap drivere maradt.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Major Major #9559 üzenetére
Láttam, de 1-2 opciót leszámítva az én xorg.conf-om is ugyanez. Az egyetlen ami megoldás lehet, az az XAA helyett EXA... majd kiderül, de a FastWrites "On" pl. elég érdekes, lévén a GPU nem is támogatja, ill. a BusID-t sem értem, 1:0:0-nak kéne lennie.
-
Polllen
nagyúr
Üdv!
A képvillogás megoldásán felbuzdulva találtam egy új nyavaját, amit csak részben tudok megoldni.
Egy A4tech x-750F egerem van. Alapértelmezetten firefoxban tökéletesen működik az 5 gomb, de játékok alatt nem. Utána olvastam, de csak úgy tudom beállítani, hogy vagy a játékokban van 5 gomb, vagy a böngészőben ...any idea?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
veterán
-
Kephamos
addikt
válasz Neil Watts #9564 üzenetére
Én nem értem. Lemaradtam valamiről?
-
Major Major
senior tag
A jockey a xorg.conf-on kívül mibe kontárkodik bele? Intrepiden vagyok, gondoltam kipróbálom mit tud a repóban levő fglrx, de a jockey nem tudta belőni (valami verziófájdalmai vannak a Xorggal az fglrxnek, és el sem indult az X), úgyhogy visszakézből le is töröltem. Viszont a szűz xorg.conf ellenére az addig tökéletesen működő compositioning nem hajlandó produkálni magát (fehér-fekete képernyő).
Ötlet?Xorg.0.log-ból ami érdekes lehet:
(EE) RADEON(0): [dri] RADEONDRIGetVersion failed because of a version mismatch.
(WW) RADEON(0): Direct rendering disabled -
veterán
-
n0_gAboR
őstag
válasz Major Major #9568 üzenetére
Sokszor van hogy megerkezik az uj kernel, de a restricted modulok meg nincsenek meg hozza, ilyenkor regebbi kernellel kell inditani a cuccot.
Alpha allapotu terjesztestol nem elvarhato hogy folyamatosan bugmentesen uzemeljen.
-
qwertly
addikt
Sziasztok a vista mellé felraktam az ubuntu 8.04 megy is szépen és alapjába elégedett vagyok vele .Pár dolog ami zavar és ebbe kérnék szépen segítséget.A legfontosabb miképpen tudnám egy külső usb winyót felcsatolni mer kiírja,hogy nem csatolható.Amúgy ntfs van formázva,boot képernyőt megtudnám változóztatni egy kicsit modernebbé,hogy pl.kiszínezni vagy kis képel ellátni amely vista esetleg ubuntu kiskép van és boot sorrendet átalakítani?Induláskor kulcs kezelőt kér ezt miképpen tudnám kikapcsolni.
-
visit
tag
válasz qwertly #9571 üzenetére
USB HDD mount, ha nem megy automatikusan, valószínűleg nem lett rendesen leválasztva.
Hozz létre egy mappát, mondjuk a home (qwerty?) mappádban, pl. "usbhdd" névvel.
Ezután terminálban:
sudo mount -t ntfs-3g /dev/sdb1 /home/qwerty/usbhdd -o forceFeltéve, hogy az usb-s winyód az sdb1 device.
üdv,
visit -
rtom
senior tag
válasz qwertly #9571 üzenetére
Ha boot képernyő alatt a GRUBot érted, akkor:
Grub háttérképGRUB sorrend variálása az /boot/grub/menu.lst fájl manipulálásával lehetséges, érdemesebb a "Default" értéket változtatgatni, mint a teljes sorrendet, különben egy kernel frissítésnél borulhat az egész.
-
nepszter1
addikt
ööö szerintetek érdemes felrakni ? ki szeretném probálni sose láttam még linuxot szoval kiváncsi vagyok rá vagy nagyon bonylult ?
-
qwertly
addikt
Szia azt szeretném,hogy ne egy Dosos felületben tudjam kiválasztani melyik os induljon hanem egy pofásabb grafikus felületen .Mert nem rég feltettem az Acronis OS Selector programot és abba nagyon szép ikonokra lehetett kiválasztani milyen op induljon el.Induláskor hol tudnám kikapcsolni a kulcstartó mert mindig jelszót kér?
[ Szerkesztve ]
-
dr_strange
senior tag
válasz nepszter1 #9575 üzenetére
tolts le es irj ki egy liveCD-t, azt telepites nelkul is tudod futtatni, meg tudod nezni, milyen
vagy tolts le egy virtualboxot es annyi linux disztribuciot probalgathatsz ki benne, amennyit akarsz
amugy nem bonyolult, csak erosen mas, mint a windows
JRR Tolkien nyelvei - aglardh.middangeard.org.uk
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Kellene nekem egy olyan parancsikon, amely kikapcsolja a monitort, egérmozdításra vissza. Tudom be lehet állítani a képernyővédőt de az is min.3perc után hajlandó. Köszi..
-
rtom
senior tag
-
Laybee
őstag
válasz Major Major #9581 üzenetére
ÁÁ, tökéletes, köszi
-
FNZ
őstag
hali!
még csak most szeretnék ismerkedni az ubuntuval. feltelepítettem a magyar verziót, de még elég sokminden angol benne. letöltöttem a magyar firefoxot is hozzá, de nem tudom, hogy hogyan kell magyarítani az ububtut és a foxit a letöltés után!
HELP -
VaniliásRönk
nagyúr
Nem nyert, EXA sem. Mikor bejön a GUI, olyan, mintha 640x480 lenne, aztán átvált 1024-re. Lehet hogy megpróbálja betölteni a drivert, de valami gebasz van és helyette betölti a VESA-t?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz VaniliásRönk #9588 üzenetére
Mondom ennyi, adok egy esélyt SuSE-nak... hát nem kinyírja a monitort a drága, karakteres módban is 120Hz-en akarja meghajtani az átcímkézett (Valiance ), butított Daytek moncsit, lehetőséget sem ad rá hogy átkonfigoljam. Öjömbódottá.
-
Vladi
nagyúr
válasz VaniliásRönk #9588 üzenetére
Meg kellene nézni egy logot. Blogomban írtam hogy kell. Utána okosabbak leszünk.
Valamelyiknek mostmá működnie kéneLegyél kemény csávó! Ne hagyd hogy kifogjon rajtad.
[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ezt a logot mondhattad volna előbb is... megvan mi a nyűgje...
(II) [drm] DRM interface version 1.3
(II) [drm] DRM open master succeeded.
(II) RADEON(0): [drm] Using the DRM lock SAREA also for drawables.
(II) RADEON(0): [drm] framebuffer handle = 0xd0000000
(II) RADEON(0): [drm] added 1 reserved context for kernel
(II) RADEON(0): X context handle = 0x1
(II) RADEON(0): [drm] installed DRM signal handler
(WW) RADEON(0): [agp] AGP not available
(EE) RADEON(0): [agp] AGP failed to initialize. Disabling the DRI.
(II) RADEON(0): [agp] You may want to make sure the agpgart kernel module
is loaded before the radeon kernel module.
(II) RADEON(0): [drm] removed 1 reserved context for kernel
(II) RADEON(0): [drm] unmapping 8192 bytes of SAREA 0xd0b6c000 at 0xb7f92000
(II) RADEON(0): [drm] Closed DRM master.Próbálkoztam ilyemivel:
Section "Module"
Load "agpgart"
...De azt mondja nincs ilyen modul.
(II) LoadModule: "agpgart"
(WW) Warning, couldn't open module agpgart
(II) UnloadModule: "agpgart"
(EE) Failed to load module "agpgart" (module does not exist, 0)Szerk.: Látom ez nem így megy. De a via-agp sem tetszik neki, ilyen sincs.
Jah, kemény csávó leszek, apró darabokra tördelem az összes Linux bootdisket, felgyújtom őket aztán jól...
[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz VaniliásRönk #9591 üzenetére
...:~$ modinfo via-agp
filename: /lib/modules/2.6.24-19-generic/kernel/drivers/char/agp/via-agp.ko
author: Dave Jones <davej@codemonkey.org.uk>
license: GPL
srcversion: 31193DF2ABD8257582636FF
alias: pci:v00001106d00000327sv*sd*bc06sc00i00*
...
alias: pci:v00001106d00000597sv*sd*bc06sc00i00*
depends: agpgart
vermagic: 2.6.24-19-generic SMP mod_unload 586...:~$ modinfo agpgart
filename: /lib/modules/2.6.24-19-generic/ubuntu/char/intel-agp-ich9m/agpgart.ko
alias: char-major-10-175
license: GPL and additional rights
description: AGP GART driver
author: Dave Jones <davej@codemonkey.org.uk>
srcversion: 7E5EDF44D863E79084B8F7B
depends:
vermagic: 2.6.24-19-generic SMP mod_unload 586Akkor most mi nem létezik?
-
Vladi
nagyúr
válasz VaniliásRönk #9592 üzenetére
Na alakul azt hiszem. Úgy fest, hogy előbb tölti be a radeon modult mint az agpt.
Tehát nézd meg, hogy be van -e töltve az az agps modul.
lsmod
Ha nincs töltsd be kézzel.
insmodHa ez kész, próbálkozz egy grafikus felület újraindítással.
ctrl+alt+backspace
Utána lássuk megjavul -e.Ezt találtam ugyanis: link
-
VaniliásRönk
nagyúr
Elvileg minden modul be van töltve, agpgart, via_agp, radeon, de hiába indítottam újra az X-et. (Ráadásul a login képernyőn a kis mezőben 36-os betűmérettel jelentek meg a karakterek )
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ez egy kövér nagy bug a 8-as Ubiban, nálam egyik megoldás sem működik, nem lesz ebből semmi, a kommentek alapján meg nem is várható hogy foglalkoznak majd vele.
[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
Aprócska adalék. Átköltöztettem a cuccot a szoba közepére és rádugtam a 21T3-at (az nem halt le az extrém felbontás/frissítés kombótól), engedélyeztem SAX2-ben a 3D gyorsítást, nyomtam egy relogot (Ctrl+Alt+Backspace-re meg se rezdült), de a glxinfo szerint akkor sem működött a Direct rendering...
-
Vladi
nagyúr
válasz VaniliásRönk #9594 üzenetére
Nekem már nincs több ötletem. Esetleg próbálj ki egy másik disztrót. SuSE-val mi volt a gond?
Ott tudsz rendesen 3-as futás szinten bootolni, tehát az xorg.conf szépen szerkeszthető.il sole non sorge più ad Est!
-
VaniliásRönk
nagyúr
Fedora tetszett még, de az 6 CD, DVD-ROM-ot meg nem szerelgetek.
Az az érzésem, hogy itt egyébként is valami olyan bug van a háttérben, ami nem csak az Ubi sajátja, javítva nem mostanában lesz. Annó a noti ProSavage VGA-ja miatt évekig követtem a hozzá való DRI driver fejlődését. Nehéz szülés volt, teljesen soha nem is készült el. Ez sem fog.
Szeretek ilyesmivel pepecselni, de ez túlzás, unom az állandó küzdést a rendszerrel, nincs ennyi szabadidőm.
Kösz a segítséget."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Vladi
nagyúr
válasz VaniliásRönk #9598 üzenetére
Szívesen. Fedorából a liveCD-t javaslom. Azt lehet telepíteni is.
-
fradi81
veterán
hali
gondoltam kipróbálom most az ubuntu linuxot mivel most vistát akartam de nem telepüp fel, kiírtam cd-re be is bootolt, telepítés- ubuntu logó jobbra balra mozgó narancssárga csík, majd bejön a konzol:
busybox v1.1.3 ....
enter help for a list of built-in commands-(initramfs) _
és akkor most mit kéne tennem hogy feltelepüljön?
moto g72, Ninebot d28e
Aktív témák
Hirdetés
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest