- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
-=Sziszi=-
aktív tag
A compiz nem megy.A függvénykönyvtárakat próbáltam, de semmi változás. Rájöttem hogy csak akkor csinálja, ha teljes képernyőn fut valami. A quake2-t indítottam ablakban és rendesen futott. Átváltottam fullscreenre és szétesett a kép.
"Pár évvel később azért a Doom, Wolfenstein 3D már szerves része volt a közoktatásnak is." - Dilikutya
-
7
addikt
válasz -=Sziszi=- #9452 üzenetére
-
K3NZO
senior tag
Köszönöm a segítségeteket, de attól tartok maradnom kell vista-nal, feltettem ubuntut (8.04 ) és sima internet böngészésnél megfagy az egész . Majd talán egy következő verzióval megpróbálkozom.
"Per aspera ad astra"
-
ragazzo
őstag
Sziasztok!
Problémám a következő. Gnome alatt van hang, viszont kde alatt semmi. Ilyet eddig nem tapasztaltam. Mondjuk mióta felraktam az ubit, azóta a kde-t nem is használtam. Még a 3.5-ös verzió van fent. Beállításokban nem találtam hibát.
Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com
-
sanzi89
addikt
Ezer köszi a választ, de a mai nap annyit szenvedtem vele, hogy szerintem jópár évre elegem lett a Linuxból, mint műfajból. Gebbedjen meg az egyetem, csak miatta nem fogok nyugtatókat szedni minden Linux boot előtt. Ami nagyon kell Vista alatt PuTTY-tyal megoldom, és csókolom.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
ngabor2
nagyúr
no, bluetooth-os egérke beüzemelve. már tegnap is beüzemeltem egyszer, csak az az usb dongle nagyon zavaró kék színnel villogott, és nagyon kilógott a házból. ez a mostani kb. fél centire lóg ki, és halványzöldn villog node a lényeg: meglehetősen érdekes az egeret belőni, ugyanis a belövéshez egér kell asszem erre nem igazán gondoltak a kbluetooth tervezői.
másik egér segítségével pár perc engedélyezni, semmi csicsa, semmi felesleges infó (a logban 1-2 sor), és megy. úgyhogy aki ilyen beviteli eszköz vásárlására adja a fejét, az viszonylag bátran teheti.
sanzi89: ha annak a valami bizgentyűnek adsz nevet is, esetleg mindjárt egy hibaüzenettel elkápráztatsz minket, akkor van némi esély, hogy segíteni tudjunk.
[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
Csakó!
VPN-es netet akarok beállítani Ubuntu 8.04 LTS Descktop Edetion (64-bit)-es verzión,de alapból ugye ezt nem kezeli.Tudnátok ebben segíteni?Valami program,vagy akármi jól jönne.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Laprasi991
aktív tag
válasz Major Major #9384 üzenetére
Próbáltam, hogy becsatoltam a /media/cdrom0 mappába a lemezt, de nem működött. Közben találtam a Cedega fórumában is egy hasonló problémát, ott is ezt javasolták, úgyhogy lehet a játékkal van valami. Majd kipróbálom egy másikkal is. Sajnos azóta nem sikerült még odaülnöm ahhoz a géphez, majd hétvégén
-
D@ni88
addikt
hali, ubuntu linux-ot szeretnék felrakni a gépemre, és nem tudom hogy kell vagy csak úgy mint a wint?
-
floatr
veterán
-
CHIPman
nagyúr
Sziasztok! Az lenne a kérdés, hogy Vista mellé felrakhatom-e az Ubuntut(XP mellett már próbáltam)? Nem károsodik semmi file a másik két partíciómon? Valamint még annyit kérdeznék, hogy a rendszerindító menü(asszem GRUB) sorrendjét nem lehetne megváltoztatni? Vagy esetleg a Linux telepítése után a Vistáét visszarakni? Mert az Ubuntut csak másodrendszernek használnám és néha unalmas mindig megnyomni a "lefelé+enter" kombinációt ahhoz, hogy Vistát/XP-t használhassak. Még egy kérdés lenne, hogy esetleg PenDriveról is telepíthetném?(a Disc Image tartalmát ki Pendrivera és onnan futtani a live rendszert).
A választ előre is köszi.
A felettem írónak:
2 fajta változat van:
LIVE CD= berakod a CD-t, bebootolsz róla, és a CD-ről lefuttatja neked a rendszert semmi telepítés nélkül. Ilyenkor kipróbálhatod, és csak az asztalon lévő "Install" ikonra kell kattintanod. Eközben végezheted tovább a netezést vagy amit éppen csináltál kipróbálás közben.
Alternative Install CD= Egy piros-sárga-kék színösszellítású egyszerű, magától működő telepítőt kapsz, de eközben nincsen lehetőség kipróbálásra telepítés nélkül.hardverapro.hu/tag/chipman
-
CHIPman
nagyúr
Köszi a gyors választ!
A többi kérdésre is légyszi válaszolj! A GRUB esetleg kezel 3 oprendszert is? Mert a Vista kontra NERO8 még nem tudott elfogadható eredményt produkálni... Így jó lenne egy TinyXP melléjük...[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman
-
CHIPman
nagyúr
És arra vki pls válaszoljon még hogy nem károsodik-e tőle semmi fileom az NTFS partíción ugye? És tudok menteni majd az NTFS-re? Pendriveról tudom telepíteni az Ubit? És még annyi, hogy van benne partíciókezelő ugye? Mert egy 3gigás darabkát le szeretnék választani az XP-nek.
-
Vladi
nagyúr
válasz CHIPman #9479 üzenetére
A grub max 54 bejegyzést képes kezelni. Szóval fér bőben.
A partícióidat nem fogja bántani, feltéve, hogy megfelelő helyre irányítod. Ez rajtad múlik, hogy mennyire vagy körültekintő. Ha marhaságot mondasz, marhaságot csinál.Használd az ubuntu.com-ot. Rengeteg leírás van. Pl: usb install
Telepítő liveCD. Abban van partíció kezelő: gparted.
il sole non sorge più ad Est!
-
sh4d0w
félisten
válasz CHIPman #9479 üzenetére
Ha nem a Windows partíciójára teszed, akkor nem károsul tőle semmi meglévő állományod, NTFS-re pedig tudsz menteni, partíciókezelő pedig vann benne, bár én inkább javasolnám (a minél kevesebb hibalehetőség miatt), hogy még Windows alatt valamilyen programmal válaszd le a Linuxnak szánt területet. Csak szólok, hogy 3 giga kevés lesz.
https://www.coreinfinity.tech
-
CHIPman
nagyúr
Van egy 300 gigás vinyóm.
Így vannak a partik:
30GB Vista
20GB XP
250GB adat(ezt kihasználom, ebből nem tudok szakítani)
A 20GB-t osztanám fel. 17GB és 3GB-ra. A 3GB-osra egy tinyXP-t raknék a NERO7 végett, ennyire használnám összvissz. a 17GB a Linuxnak lenne. De léehet hogy a 3GB-ból 5 lesz a végén.hardverapro.hu/tag/chipman
-
Vladi
nagyúr
válasz CHIPman #9482 üzenetére
Ha jól számolom, az már több, mint 4. Akkor logikai partícióra is szükséged lesz. Viszont xp nem biztos, hogy arra felmegy. Bár ezt a tiny változatot nem ismerem.
Miért ragaszkodsz annyira nerohoz? Az van Linuxra is, nemeg még jópár kiváló író. k3b például.
il sole non sorge più ad Est!
-
CHIPman
nagyúr
Kösz a segítséget. A Logikai partíciót hogy érted? ez a "k3b" ez ír iso-t is?(kicsomagolva)?
-
D@ni88
addikt
hali, feltettem az ubuntut, első indításra sikerült valami 1024 vagy 1280as felbontást találnia, majd netről szedett magának drivert, azzal csak 640x480ban képes működni... szedtem le az nvidiáról de a *.run-t nem tom mivel lehet futtatni... 5let
-
rtom
senior tag
Tudni kéne, hogy egyáltalán sikerült-e a driver telepítése, mert elképzelhető, hogy csak a monitorodat érzékeli rosszul. Kukkants be az /etc/X11/xorg.conf állományba, ha a Device szekcióban vesa van, akkor zárt meghajtó engedélyezésének visszavonása majd driver telepítése, javasolt az EnvyNG használata, ez magától leszedi a netről a szükséges drivert. Ha nvidia van a xorg-ban, akkor modline, pl. így.
Lehet, hogy be kéne tenni az 1. hsz.-be? Hardy óta csak a szívás van ezzel az automata felbontásfelismerő csodával
Mod.: Most így belegondolva, lehet, hogy nvidia van a xorg-ban de mégsem megy? Egy /var/log/Xorg.0.log betekintés is javasolt lehet, Vladi irkált erről.
[ Szerkesztve ]
-
D@ni88
addikt
úúú ha felét is érteném mit mondasz már öröm lenne, de f***é kell ilyet oktatni oprendszereken...
részletesebb leírást kérhetnék?
sorry ma először látok linuxotSection "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "nvidia"
Option "NoLogo" "True"[ Szerkesztve ]
-
rollins
őstag
Ki kényszerít titeket linuxra egyetem vagy főiskola? szóval nem az első embert "kényszerítenek", így szépen meg is fogják utálni az egészet amúgy xorg.conf -ban a Section "Screen" -hez írod péld. a Modes "1280x1024@75" -t (75 Hz csak példa!) talán menni fog
amúgy egy file futtathatóvá tétele:
chmod 755 valami.run vagy chmod +x valami.run, de elvégezhető gnome filekezelőből is úgy tudom[ Szerkesztve ]
-
D@ni88
addikt
jah, fősuli.
You do not have the permissions necessary to save the file. Please check that you typed the location correctly and try again. ezt írja ki, amúgy
modes izé nem is volt ott csak ennyi:
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
Defaultdepth 24 -
-
fekeandras
őstag
Soha többé windows.A kezdeti szerencsétlenkedéseim után kezdek egyre inkább rákapni a linuxozásra.Pedig párszor már közel álltam hozzá hogy feladjam...De nem.Végre nem kell negyedévente operációs rendszert újra telepíteni .Nagyon köszönöm mindenkinek az itt kapott segítséget.Nélkületek tuti nem ment volna.THX. -
sh4d0w
félisten
válasz fekeandras #9494 üzenetére
Örülünk, hogy segíthettünk és alkalmad volt személyesen megtapasztalni, hogy a Linux nem is olyan rémisztő
https://www.coreinfinity.tech
-
CHIPman
nagyúr
Asszem ma megkapja a linuxot a gépem Valaki leírná, hogy kell(teljesen n00b felhasználónak) a GRUB-ot átállítani vistára(hogy automatán arra bootoljon, és választható legyen az ubuntu), valamint egy linket kérek szépen arra az író programra amit mondtatok. Köszi előre is.
-
vamzi
senior tag
hali.régen jártam már erre.de csak most akadt olyan problémám amit nem tudok saját kútfőből megoldani.
A gondom:
csak ubuntu 8.04 volt a notimon. de most feltettem egy 5gigás partícióra az ikszpét tudtam, hogy az mbr-t felül fogja írni, csak reméltem nem lesz nehéz megcsinálni.Szóval jelenleg nincs grubom, csak ikszpém.
Próbáltam már az 1.hsz-t is, meg egy jópár howto-t a netről, de nem az igazi.Lehetőségeim korlátozottak, mert csak egy ubuntu live lemezem van(8.04) meg az internet, esetleg egy pendrive, de a noti nem bootol usbről.ahogy csináltam:
felcsatoltam grafikus módon a kérdéses partíciót a /media/disk-2 mappába
chroot-tal bementem a mappába, és mikor kiadom, hogy grub-install hd0 akkor kiirja, hogy "/dev/sda1: not found of not a block device" a partíciónak a címe ahol a grubom van: hd(0.0) de maga az ubuntu sda1-ként kezeli jelen pillanatban.
remélem tudtok hamar segíteni, mert kicsit lassú a live lemez
Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest