- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Aktív témák
-
-
hunbalu
csendes tag
válasz #16820480 #13451 üzenetére
köszi sheratan, nagyon jó ki segítség vagy te
pont ilyen egyszerű és könnyen végrehajtható utasításokra van szükségem;
rögtön az első kis módosítás megoldotta a problémát, újraindítás után már van is hangommost már csak a 60Hz-es képernyőfrissítést kellene feljebb tornázni mondjuk 100-ra, és teljesen boldog linux user lennék
[ Szerkesztve ]
Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!
-
törölt tag
válasz hunbalu #13454 üzenetére
nézd meg ezt, itt van pár módszer, hogy átállíŧsd: [link], illetve itt egy másik leírás, szerintem ez jobb is talán.
ha xorg.conf-ot akarsz szerkeszteni, akkor ahhoz kellenek a monitor paraméterei. a hivatalos oldaról a frissítések: H: 30 - 115 kHz V: 50 - 160 Hz, ha kell még valami, ott meg tudod nézni.
-
Vladi
nagyúr
válasz hunbalu #13446 üzenetére
Szia!
Első jó tanács: ne tölts le drivert! Telepítsd a csomagkezelővel.
Akkor máris itt a második: ismerd meg a csomagkezelést. Mindent a csomagkezelővel telepíts!Olvasom tovább a topikot. Megnézem merre kalandozol.
Csak ennyi hiba? Ma már tök könnyű linuxosnak lenni.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
hunbalu
csendes tag
válasz ngabor2 #13456 üzenetére
Én a catalyst control centerben winfos alatt sem tudtam állítani a frissítést. A monitor beállításánál kellett valahol engedélyezni, hogy a frissítés az asztal frissítésével legyen azonos, és engedje az alapbeállítás felülírását az asztal beállítására.
Most sem mutat mást, csak a 60Hz-et, és a monitort nem ismeri fel. Ha valahogy be lehetne állítani valahol, hogy a monitorom egy EIZO Flexscan F730, akkor talán már engedné a monitor által bírt összes frissítési gyakoriságot beállítani (ami egyébként az Eizo oldala szerint erre a monitorra 107Hz is lehet 1280*1024-en - sőt ez lenne a recommended )Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!
-
hunbalu
csendes tag
válasz #16820480 #13455 üzenetére
Sajna szerkesztettem a xorg-ot, és utána behalt az egész rendszer.
Sehogy nem tudtam bejelentkezni egyik terminálra sem (nem csak a grafikust, de a többit sem jelenítette meg a monitor).
A recovery módban visszaállítottam a xorg-ot alapra, és úgysem ment, ezért újratelepítettem az egészet.
Gyorsan letöltöttem az ajánlott frissítéseket, és láss csodát, most van hangom alapból
A 60Hz azonban még mindig stabil, shogy nem tudom módosítani, mint előbbi hozzászólásomból is kiderül.Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!
-
hunbalu
csendes tag
Már ismerkedem vele egy hete, mert igazából már múlt héten telepítettem az Ubuntut, és azóta már éjszakákat átolvasgattam, hogy a frissítést és a hangot hogyan tudnám előcsalogatni. Egyébként már nagyon sok apróságot felraktam, és sztem nagyon jó ez a csomagkezelős módszer
Most majd próbálkozom tovább, hátha én is eljutok odáig, hogy 100Hz-es frissítéssel fusson a monitorom.Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!
-
rtom
senior tag
Egy kiírt Ubuntu LiveCD-ről honnan tudom meg, hogy 32 vagy 64 bites rendszerre készült? Olvasgatom a névjegyet, de nem igazán... Esetleg kernel verzió?
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
Múlt héten frissítettem netbookon az ubuntu 8.10-et a 11-es végződésű kernellel. Azóta vezetékkel nem tudok csatlakozni, csak wifivel.
Most bebootoltam az előző kernellel, azzal megy a wired network. Mi lehet a gond, hol keresgéljek? -
Hörpi
tag
sziasztok!
a következő problémám van:
adott egy linux-windows hibrid hálózat, a linux gépeken samba megosztás van.hogyan tudnám én monitorozni, hogy a megosztás fájljait éppen melyik számítógép (IP cím) használja (novellnél is volt ilyen) ???
Normális vagyok; megmondták a hangok a fejemben...
-
harry
veterán
Volna egy olyan gondom az ubuntu (8.10) és notebook párossal, hogy ha a wifit kapcsolgatom (legalábbis úgy vettem észre, valahogy ezzel kapcsolatos), idő után nem működik a touchpados scrollozás, sőt, megnéztem a System/Preferencesnél, a egér résznél el is tűnik a touchpad fül, ami amúgy persze ott szokott lenni, és ott lehet engedélyezni a vízszintes/függőleges scrollozást.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
blaces
tag
válasz Major Major #13430 üzenetére
Ooohh hogyne tudnám, hogy teljesen más KDE van itt 8.10 alatt mint 7.10 alatt, de én nem a KDE-be szerettem bele (persze nekem jobban bejön mint a gnome), hanem magába a Kubuntuba. Opensuse, Fedore, Mandrake linuxok KDE alatt nem tetszenek...
ndiswrapper-ben kérnék segítséget: hát én a programos részét raktam fel (ehhez találtam jó leírást, és nem voltak kétségeim), és nem kínlódtam a terminálban vele, mert itt már több variációt olvastam, meg szerepelt benne valami backlist-ben való írás is (google találatok) és nem akartam kockáztatni, ezért terminált nem próbáltam.
Itt ndiswrapper-rel mi lehet a gond?
Kép link
Hardware presentre: no-t ír ki. És ha a Configure Networkra katttintok, semmit sem csinál. Pedig az inf fájlt betöltöttem, és ahol van mappában még a sys fájl is ott van (ilyet is olvastam, hogy az is legyen ugyanabban a mappában)
Valaki tud segíteni?Madwifi nem vált be sajnos
[ Szerkesztve ]
-
Major Major
senior tag
válasz blaces #13476 üzenetére
a blacklist pedig szükséges, mert ha betölötődik az egyébként nem működő modul a wifihez, akkor az ndiswrapper már nem fog működni utána
tehát lássunk egy lsmod-ot, vagy egy lsmod |grep ath -t
ha van betöltött atheros driver, akkor ezeket értelemszerűen be kell írni az /etc/modprobe.d/blacklist fileba, és utána már működni fog az ndiswrapper (már ha jó windowsos drivert tettél fel)szóval a képen szereplő hiba akár ez is lehet
-
vizimi
tag
Segítsetek légyszíves!
Az asztali gépemen és a laptopomon sem működik a nyomtatás. A következő hibaüzenetet kapom:
A CUPS nyomtatásisor-kezelő nem fut. A javításhoz válassza...... ellenőrizze a "cups" szolgáltatást.
Légyszí segítsetek a hiba elhárításban.
Előzmény: Nem rég újra telepítettem a számítógépet egy remastersys backup cd-ről.Előre is köszönöm
-
Vladi
nagyúr
-
vizimi
tag
Nem jött össze, a következő az üzenet:
Starting Common Unix Printing System: cupsd cupsd: Child exited with status 1!
[fail]
vizimi@vizimi-desktop:~$A Rendszer - Adminisztráció - szolgáltatásoknál a cups nem található, már kerestem ott korábban. Synaptic segítségével újra is telepítettem
-
blaces
tag
válasz Major Major #13477 üzenetére
Na hali! Most már vége az egyetemnek - igaz egy órája, csak voltak még itt gondok ezért nem jött a gyors válasz
lsmod parancs eredménye:
Module Size Used by
ipv6 263972 10
af_packet 25728 4
rfcomm 44432 0
bridge 56980 0
stp 10628 1 bridge
bnep 20480 2
sco 18308 2
l2cap 30464 6 rfcomm,bnep
bluetooth 61924 6 rfcomm,bnep,sco,l2cap
ppdev 15620 0
acpi_cpufreq 15500 0
cpufreq_ondemand 14988 2
cpufreq_stats 13188 0
cpufreq_userspace 11396 0
cpufreq_powersave 9856 0
freq_table 12672 3 acpi_cpufreq,cpufreq_ondemand,cpufreq_stats
cpufreq_conservative 14600 0
container 11520 0
sbs 19464 0
sbshc 13440 1 sbs
wmi 14504 0
pci_slot 12680 0
iptable_filter 10752 0
ip_tables 19600 1 iptable_filter
x_tables 22916 1 ip_tables
parport_pc 39204 0
lp 17156 0
parport 42604 3 ppdev,parport_pc,lp
joydev 18368 0
snd_hda_intel 384176 1
snd_pcm_oss 46848 0
snd_mixer_oss 22784 1 snd_pcm_oss
snd_pcm 83204 2 snd_hda_intel,snd_pcm_oss
snd_seq_dummy 10884 0
snd_seq_oss 38528 0
snd_seq_midi 14336 0
evdev 17696 10
snd_rawmidi 29824 1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event 15232 2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
snd_seq 57776 6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
ieee80211_crypt_tkip 17024 0
psmouse 45200 0
wl 1080212 0
serio_raw 13444 0
snd_timer 29960 2 snd_pcm,snd_seq
ieee80211_crypt 13572 2 ieee80211_crypt_tkip,wl
atl2 34072 0
fglrx 1813960 29
snd_seq_device 15116 5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
ac 12292 0
video 25232 0
output 11008 1 video
battery 18436 0
asus_laptop 24568 0
snd 63268 11 snd_hda_intel,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_seq_oss,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
i2c_piix4 16144 0
led_class 12164 1 asus_laptop
pcspkr 10624 0
ati_agp 14988 0
button 14224 0
i2c_core 31892 1 i2c_piix4
soundcore 15328 1 snd
agpgart 42184 2 fglrx,ati_agp
snd_page_alloc 16136 2 snd_hda_intel,snd_pcm
shpchp 38036 0
pci_hotplug 34976 1 shpchp
ext3 133256 1
jbd 55828 1 ext3
mbcache 16004 1 ext3
loop 23180 2
sr_mod 22212 0
cdrom 43168 1 sr_mod
usb_storage 82752 0
pata_acpi 12160 0
libusual 30356 1 usb_storage
pata_atiixp 12800 0
sd_mod 42392 2
crc_t10dif 9984 1 sd_mod
sg 39732 0
ata_generic 12932 0
ehci_hcd 43788 0
ohci_hcd 32016 0
ahci 37132 1
usbcore 149360 5 usb_storage,libusual,ehci_hcd,ohci_hcd
libata 178208 4 pata_acpi,pata_atiixp,ata_generic,ahci
scsi_mod 155212 5 sr_mod,usb_storage,sd_mod,sg,libata
dock 16656 1 libata
thermal 23708 0
processor 42156 4 acpi_cpufreq,thermal
fan 12548 0
fbcon 47648 0
tileblit 10880 1 fbcon
font 16512 1 fbcon
bitblit 13824 1 fbcon
softcursor 9984 1 bitblit
fuse 60828 3az lsmod |grep ath-ra nem reagál, az lsmod /grep ath-ra pedig ennyit ír ki a terminálban usage: lsmod
És akkor ennek az eredményét kell blacklistbe beírni?
(onnan gondolom, hogy jó windows drivert tettem fel, mert xp alatt azzal a driverrel megy a wifi, ha ezt nem rakom fel akkor természetesen nem műxik a wifi)De ha tényleg igaz az, hogy 9.04-en megy majd atheros akkor max visszaváltok 8.04-re és onnan majd egy upgrade 9.04-re, Öhm lehet úgy upgradelni, hogy minden program is fájl megmarad?
-
Major Major
senior tag
válasz blaces #13481 üzenetére
a wl az egy broadcom wifi modul, azt megpróbálhatnád blacklistelni, annyit kell beírni az /etc/modprobe.d/blacklist file végére, hogy blacklist wl
upgradelni 8.04-ről nem tudsz közvetlenül 9.04-re, 8.10 mindenképp van közte (már ah frissítéskezelőn keresztül csinálod)
ha új telepítést csinálsz,és a home partíciót nem bántod, akkor az adataid, és a programok beállításai is meg fognak maradni, csak a programokat kell újrainstallálni
-
blaces
tag
válasz Major Major #13482 üzenetére
Lassacskán működnie kéne... Nem tudok simán szerkeszteni a fájlt, mert nincs hozzá jogosultságom...
Terminálban pedig a jogokat próbáltam átírni, de azt írja, hogy ehhez sincs jogosultságom , hogy tudnék Rootként bejelentkezni? -
olloczky
senior tag
válasz Major Major #13432 üzenetére
Szia
Kösz a választ. Igen, tudtam. Csak én felraktam ubuntura a xubuntu kinézetet, és vissza szeretném csinálni..mert a log in screen még mindig xubuntus.
üdv: olloczky
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
gyurman
tag
Mountolt eszköz neve
Srácok, azt szeretném megtudni, hogy egy felcsatolt cd/dvd vagy truecrypt tárolónak mi a neve? Hogyan tudom meg? KDE4.2. A gnome legalább az asztalra kidobta neve alapján, ha síma cd volt, de a kde nem.
Tehát valamelyik progiban hogy látom ezeknek a joliet nevét? Tehát nem a 8 nagy ékezet mentes betűset, mert annó volt valami olyan progi. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Találtam magamnak ilyen szép net forgalommérőt: [link], de a telepítésére nem találok utalást.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Vladi
nagyúr
válasz CPT.Pirk #13488 üzenetére
Szerintem ez kell hozzá. Csomagkezelő. Utána ezen belül kell telepíteni.
il sole non sorge più ad Est!
-
Siriusb
veterán
Intrepid + gnu backgammon. Terminából indítva a következő üzenet jelenik meg:
Python supported.
SQLite database supported.
Window system supported.
External players supported.
XML match equity files supported.
Long RNG seeds supported.
3d Boards supported.
External commands supported.
ESD sound system supported.
/usr/share/themes/Clearlooks/gtk-2.0/gtkrc:47: Invalid symbolic color 'bg_color'
/usr/share/themes/Clearlooks/gtk-2.0/gtkrc:47: error: invalid identifier `bg_color', expected valid identifier
(gnubg:8546): Gtk-WARNING **: GtkSpinButton: setting an adjustment with non-zero page size is deprecated
(gnubg:8546): Gtk-WARNING **: GtkSpinButton: setting an adjustment with non-zero page size is deprecated
***WARNING***
Note that gnubg does not use the gnubg.bd file.
You should obtain the file gnubg_ts0.bd or generate
it yourself using the program 'makebearoff'.
You can generate the file with the command:
makebearoff -t 6x6 -f gnubg_ts0.bd
You can also generate other bearoff databases; see
README for more details
(gnubg:8546): Gtk-WARNING **: GtkSpinButton: setting an adjustment with non-zero page size is deprecatedSajnos background/foreground is fekete, és nem sok minden látszik. A neten nem találtam működő megoldást. Van valakinek ötlete?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hmmm, eszembe sem jutott, hogy
sudo apt-get install screenlets
Egyből felrakja, aztán csak meg kell mutatni a tar.gz fájlt ennek a screenlets cuccnak, és már működik is, pár kattintás után már a havi adatforgalmat is méri.
Egyébként nagyon hasznos dolgokat lehet kitenni vele az asztalra.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
rtom
senior tag
Feltettem egy ismi laptopjára (Fujitsu Li 3710) Intrepidet, Dual-Celeron proci, próbáltam a panelhez hozzáadni a CPU órajel figyelőt, erre azt mondja, nem támogatott
Kéne neki vmi kernel modul? AMD-s vagyok, Intel-t még nem használtam
Szerk.: lehet, hogy csak a BIOS-ba nincs engedélyezve a CnQ...
[ Szerkesztve ]
-
Kephamos
addikt
Az emesene-ben hogy lehet beállítani, hogy egyáltalán ne jelenítse meg a szmálylikat?
-
rtom
senior tag
válasz CPT.Pirk #13494 üzenetére
Majd biztosan kell valami "parasztvakítás" szerűség, mert megrögzött Win felhasználó a srác Igaz, megszívta, mert a frissen vett occsó laposról kiderült, hogy csak Vista drivert biztosít a gyártó, azt meg ennek a vasnak sokallom, 1 Gb RAM, XP meg not supported... Mindenesetre holnap megnézem, kösz
Más: adnék hozzá a szoftverforrásokhoz egy repót, azt mondja:
"GPG hiba: http://ppa.launchpad.net intrepid Release: Az alábbi aláírások nem igazolhatók, mert a nyilvános kulcs nem elérhető: NO_PUBKEY 53BABE78DF90C47A" Honnan szerzzek neki kulcsot? Eddig már többször telepítettem innen, eddig nem volt gond vele...
Ja, ha már itt vagyok, mai pozitív élmény: fent említett gép nem volt netközelben, gondoltam, megnézzük mennyire működik az új network manager vagy mi, mini USB-n rákötöttem a mobilt, megadtam a szolgáltatót meg az országot és kb 30 mp-el bedugást követően már működött! Ez még engem is meglepett, remélem a mobilnet is ilyen gyorsan bejön neki.
-
vizimi
tag
Sziasztok!
Légyszíves segítsetek felcsatolni egy külső vincsesztert, még nem csináltam ilyet és nem férek hozzá az adataimhoz.
Köszi
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest