- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Aktív témák
-
Xmodule
őstag
válasz Major Major #12101 üzenetére
aha! tényleg a tulajdonságoknál futtathatót be kellet pipálni.most már csinálja terminalban:"Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing America's Army for GNU/Linux 2.5.0....
" itt a telepitő elöttemAzért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Xmodule
őstag
amugy terminalban mivel lehet futtatni? miyen parancsal? csak mert ha simán a mappában vagyk és begépelem a file nevet.run akkor nem csinál semmit.ha viszont ugye x ben kétszer rá klikkelek akkor megkérdi terminalban futtassa vagy sem és akkor bejön a telepítő viszont a /usr/..stb mappába nem enged irni.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Vladi
nagyúr
válasz Xmodule #12095 üzenetére
Akkor ismételjünk kicsit:
Program fordítás 2. szabálya: meg kell nézni a fordítási utasításokat. Nálad: install.txt.
Amúgy meg 0. szabály: nem fordítunk amíg van csomagunk. Keress utuntu .deb csomagot. Lehet a tárolóban is van.(#12099) ngabor2
Ejha !! Micsoda buli készül...
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
Xmodule
őstag
Feltettem ezt az americans armyt egy ntfs particiora mert csak azt engedte irni. azt irta a végén hogy sikeresn telepitve van. erre rámegyek az indito ikonra és nem csinál semmit.a futtatható részt meg nem lehet állitani ami amugy alapbol be van pipálva. nem igazán értem.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
VaZso
senior tag
válasz Xmodule #12103 üzenetére
Terminálban úgy tudsz futtatni, hogy vagy beírod teljes útvonallal: pl. /home/user/név.run
vagy pedig az adott könyvtárban ./név.runTehát ./ kell elé.
Tipp.: ha hosszú útvonalat akarsz beírni terminálban, érdemes gépelés helyett TAB-bal kiegészíteni. Ha egy ponton több lehetséges folytatás van, kiírja a variációkat és mehet tovább a dolog.
A home könyvtáron kívül sima felhasználóval ált. nem tudsz írni.
Ha egy program nem indul, megpróbálhatod hasonlóképpen terminálból indítani, ott láthatod a hibaüzeneteit.
-
Xmodule
őstag
válasz Major Major #12110 üzenetére
köszi sikerült.bár igy sem csinál semmit.megnyitom és semmi
-
No mivel a telepítésen túl vagyok sikeresen kicsit kezdeném birtokba venni ezt az OS-t, mivel ismerkedni szeretnék az alap linuxos dolgokkal.
Próbáltam az Midnight Commandert feltenni de sikertelenülandor@ubuntu:~$ mc
A(z) "mc" program jelenleg nincs telepítve. A következő beírásával telepítheti:
sudo apt-get install mc
bash: mc: parancs nem található
andor@ubuntu:~$ sudo apt -get install mc
[sudo] password for andor:
sudo: apt: command not found
andor@ubuntu:~$Illetve hol tudnám beállítani, hogy a NumLock-ot automatán bekapcsolja?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
Xmodule
őstag
Srácok mi megyünk bulizni kell egy kis bemelegítés no meg míg innen a falubol peste érünk az se 10 perc. Ezuton is mindenkinek Boldog és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok. És köszönöm az eddigi segítségeteket!(tom kicsit láma vagyok)
-
Protezis
őstag
Sikerult beuzemelnem az anyremote programot, ugyhogy mobilon keresztul, bluetooth kapcsolaton tudom vezerelni a szamitogepet. Ajanlom mindenkinek, filmnezes kozben nagyon hasznos
-
-=Sziszi=-
aktív tag
Hali
Az adataimnál lévő konfighoz melyik ubuntut ajánljátok? 32 v. 64 bit stb
Melyikkel boldogulnék a legkönnyebben.Üdv Szisz
"Pár évvel később azért a Doom, Wolfenstein 3D már szerves része volt a közoktatásnak is." - Dilikutya
-
Kephamos
addikt
hogyan tudom megnézni, hogy milyen filerendszer van a pendrive-omon? És hogyan tudom formázni?
-
vizimi
tag
Szeretném feltelepíteni a 64 bit-es Ubuntut, de előtte szeretném a Firefox böngésző könyvjelző beállításait elmenteni.
Ebben kérném a segítségeteket, hogy mit és honnan kell kimásolnom.
Köszönöm -
Xmodule
őstag
válasz -=Sziszi=- #12121 üzenetére
Hello. Szeritem a 32Bitest tedd fel. Mert én úgy tudom legalábbis sokan mondták, hogy 64bithez jobb ha 4GB ram van.
Vizimi: Én most az operat hasznalom. legalább 3x gyorsabb mint az FF ubuntunban.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Major Major
senior tag
válasz -=Sziszi=- #12121 üzenetére
BUÉK mindenkinek!
Mindenképp normál Ubuntut javaslok, ami Gnome asztali környezetet használ.
Ha a memóriád kevesebb, mint 3 GB, és nem tervezed mostanában bővíteni, akkor 32 bites jó lesz, egyébként szükséged lesz a 64-esre.Kephamos: Ha sima ubit használsz, akkor kell lennie egy olyan proginak, hogy Partíciókezelő (vagy szerkesztő, most hirtelen nem ugrik be)
Ha nem kapsz frászt a parancssortól, akkor meg használd a parted-et.[ Szerkesztve ]
-
vizimi
tag
válasz Major Major #12131 üzenetére
GParted : Ez egy pertíció szerkesztő és jó
-
Xmodule
őstag
Hm... érdekes. Kaptam egy figyelmeztetést hogy frissitések elérhetőek. Feltettem amit kért és most megint nem tudja csatolni az ntfs -t.
-
Kephamos
addikt
válasz Major Major #12131 üzenetére
Nem irtózom a konzoltól, de most még korán van hozzá.
Partició kezelőt nem találtam, viszont felraktam a gpartedet. Fat 32-es a pendrive, kérdés, hogy hogyan tudom formázni, mert a gpartedben nem volt aktív a formázás menü. -
-
Xmodule
őstag
Tudtok valami olyan programot, amit PendDrive ra lehet feltenni és arrol betud bootolni a gép. És ilyen kisebb javito csomag van benne ami mondjuk dos os vagy ilyesmi. Mármint ezt azért ha tönkre megy valami a rendszerben akkor arrol bebootolni és megszerkeszteni a hibát.
Ja meg a másik, hogy azt gondolom meg lehet csinálni hogy mikor felteszem az ubuntut akkor ne nyuljon hozzá a vinyonl lévő mondjuk xp -s grubhoz hanem egy pendrive ra tegye a grubot és csak akkor induljon a linux ha bent van a pendrive?
[ Szerkesztve ]
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Ma lefuttattam a chkrootkit és rkhunter alkalmazásokat. A következő eredményeket kaptam:
chkrootkit:
Checking `lkm'... You have 1 process hidden for readdir command
You have 1 process hidden for ps command
chkproc: Warning: Possible LKM Trojan installedrkhunter:
Checking system commands...
/usr/sbin/tcpd [ OK ]
/usr/sbin/unhide [ Warning ]
/usr/sbin/useradd [ OK ]
/usr/sbin/userdel [ OK ]
/usr/sbin/usermod [ OK ]
/usr/sbin/vipw [ OK ]
/usr/sbin/unhide-linux26 [ Warning ]Performing filesystem checks
Checking /dev for suspicious file types [ Warning ]
Mi ilyenkor a teendő?
[ Szerkesztve ]
A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
csendes
őstag
válasz sh4d0w #12042 üzenetére
Kicseréltem a SATA kábelt, memtest-tel memória hibátlan, másik merevlemezre is fölraktam, kipróbáltam egy rakás mirror-t, de a csomagkezelés nem megy Ubuntu 8.04 és 8.10-zel (más oprendszerekkel igen). Már a nagyobb index állományokat is hibásan szedi le nem beszélve a csomagokról, ha az apt-get-et használom, viszont, ha firefox-szal szedem le, akkor ezek is rendben átjönnek, mint ahogy minden más is.
Egy helyen azt olvastam, hogy ezt okozhatja az internet szolgáltató is (ISP cache error). Lehet ez?Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
-
Xmodule
őstag
válasz dr_strange #12138 üzenetére
köszi de az installnál elakadtam. ugy csináltam ahogy a readme be van de ezt irja:
$ sh mkusb.sh RIPLinux-7.3.iso /dev/sdb1
I can't find 'mktemp' on the system.Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Xmodule
őstag
Igen csak egy olyan megoldást szeretnék hogy anyum gépen xp van. Ő azt ismeri. Viszont én xubuntut szeretnék tenni a gépre de ugy hogy ne legyen babrálva a grub. Szóval ha nincs bent a pendive akkor csak xp indul ha meg bent van akkor xubuntu.
-
sh4d0w
félisten
Hogyan gyorsabb az Ubuntu bootolás? Full text képernyőn, hagyva, hogy menjenek az üzenetek a képernyőre, vagy elnyomva azokat?
https://www.coreinfinity.tech
-
Xmodule
őstag
No de milyen programmal lehet iso -t USB re irni? Van egy ilyen ubuntuban hogy Create a USB start up disk... de ez meg azt mondja mikor rámegyek az isora hogy "This is not a desktop install CD and thus cannot be used by this application." érdekes.
-
Xmodule
őstag
-
Xmodule
őstag
a xubuntu is .deb csomagokat használ? illetve lényegbeli különbség csak annyi hogy a xubuntu gyenge gépen is elmegy.nem?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest