Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • devast

    addikt

    válasz #70234880 #4894 üzenetére

    Felhívnám a figyelmedet arra, hogy ui fórumra a fejlesztők is írnak, rendszeresen, és amit linkeltem azt konkrétan egy ubi fejlesztő/alkalmazott írta. Kéne kicsit oda is járni, és nézegetni mi történik a platformokkal, és akkor lenne képed róla mi történik.
    Ha már itt tartunk, a unifi switchek is jóval feature szegényebbek mint az edgeswitch-ek, mindössze annyi a különbség, hogy az esetek 99%-ában az usw feature szettel simán lehet élni. Ugyanígy, egy edgeswitch is vicces feature szettben egy normális cisco switch-hez képest. Igények, célok és hozzá való eszközök.
    Érveket akarsz gyorsan guglizok pár dolgot neked ami json edittel megy csak, és nem rocket science kategória elvárni egy routertől:
    Egy sima cname-et nem lehet gui-ból beállítani, milyen dns szerver ez...[link] Dual wan és policy routing is haxolást igényel [link] 5.7 előtt még ipv6-ot se lehetett kontrollerből állítani: [link] és most is eléggé korlátozottak a lehetőségek json edit nélkül.
    Az a baj a json haxolással, hogy nincs commit-confirm semmilyen error checking, simán ki tudsz lőni távolról egy routert ha valamit elrontasz. És ez nem olyan vicces ha 400km-re van tőled. Ez olyan, mintha az edge-et nem cli-ből konfigolnám, hanem letölteném a config.boot-ot és notepad-el írnám át a konfigot és visszatölteném. Azt vagy megy, vagy nem. Másrészt json-ba csak a kontroller által nem kezelt dolgokat szabad felvinni, tehát a végén lesz egy olyan szörnyszülötted, ami konfigjának fele a kontrollerben van, a másik fele meg json-ban... [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák