Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #19482368

    törölt tag

    válasz Akor #1962 üzenetére

    Mint minden rendszernek, megvannak a maga kis problémái, hiányosságai. Ezekkel túl sok mindent nem tudsz kezdeni, csak elfogadni. Vagy, más megoldást keresel. Ez mindenben így van. A unifi VS edge vonalon elég sok a hasonlóság, mégis teljesen mások. Különböző megoldási lehetőségek vannak. Hogy melyik jobb? Szerintem felesleges róla beszélni. Valamiben ez egyik, valamiben a másik. Egy biztos, mind kettő remek lehetőségeket biztosít. És mindkét vonalon megvannak a hiányosságok, és időnként ki forraltan megoldások.

    A unifi SDN program elég sok lehetőséget biztosít a futtatására. Legyen ez egy PC, LAPTOP, egy dedikált UBUNTU szerver, NAS, külső VPS szerver, és ami álltaluk is preferált, Cloud-Key-ént ismert eszköz.
    Unifi vonalon ez biztosítja a centralizált felületet. Annyit kell tudni, hogy a UNIFI csak UNIFI termékekkel adja a teljes körű szolgáltatást. Annyira szűkre szabták, hogy még az Edge vonalat se preferálja, mint felügyelet.

    Edge vonal azon kívül hogy rendelkeznek az eszközök külön gui felülettel, a folyamatosan fejlesztett UNMS centralizált felűlett biztosítja az EDGE-MAX eszközök felügyeletét. Edge vonalon szinte ugyan azt biztosítja, talán 1-2 szolgáltatás nincs benne, ilyenek pl IPS/IDS védelem ami jelenleg meglehetősen a sávszélesség rovására megy. Viszont, az Edge vonal, már kevésbé olyan "csicsás", felületet biztost. Ugyanakkor teljesen átlátható, kezelhető, felügyelhető. Vannak előnyei, hátrányai. felhasználó, igény függő.

    Ezek az eszközök nem olyanok megveszem, leteszem az asztalra, és minden működik. Neked kell beállítani, szinte mindent. Na nem olyan bonyolult mint pl első ránézésre a Mikro-Tik, vagy Cisco eszközök. Bár a UBNT eszközökkel is lehet ilyen formában ismerkedni. Valamilyen szintig, érdemes is.

    Edge vonalon, ha VLAN-okat hozol létre, ehhez szükséges olyan Switch ami támogatja is. Nyilván erre a legjobb megoldás az Edge Switch, ami hozzá értőknek a lehetőségek tárházát biztosítja. Hátránya, nagyon kevés tutorial található meg. Míg Edge, UNIFI routerhez elég sok minden található.

    Amit javasolni tudok, a vásárlás előtti teljes körű tájékozódás, Erre az egyik legjobb csatorna maga a UBNT fórum, ahol elég szép számban vannak problémák megoldására lehetőségek. Továbbá a UBNT Support. Ahol különböző termékekre megoldási javaslatokat adnak.
    Amennyiben vizuális szeretnéd látni, mit hogyan is kell erre a legjobb megoldás a Youtube csatornái Néhány ismert csatorna:
    Crosstalk Solutions
    Willie Howe
    Quik Tech Solutions L.L.C
    Ben Pin Bár ő már nem annyira aktív. De ettől még érdekes dolgokat mutat be, ő is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák