Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • h_143570

    addikt

    válasz Boeing 737 #1506 üzenetére

    Nepszeru, mert benne van a neveben, hogy tuzfal meg egy ismert marka neve, azon mar nem gondolkodnak, el hogy free csak beetetes, hogy nezd meg igy mukodik a semminel azert tobb. A windows XP szamos tervezesi hibat/megfontolatlansagot tartalmaz ezek lehetove teszik, hogy amint a program bejutott a gepre, azt tegyen amit akar. A normalis tuzfalaknak meg kellene akadalyozni, ezt a viselkedest, a free valtozatokbol pont ezt irtottak ki. Mivel a bejutas most mar nem a konvencionalis csatornakon tortenik, hanem a weboldalakba agyazott tartalmakon keresztul /lasd legujabb windows kurzor sebezhetoseg/, illetve hasznosnak tuno programokba csomagolva.

    Sajnos a mostani tuzfalak es spyware vedelmi megoldasok elfelejtik vedeni a kritikus rendszer pontokat (registry, szolgaltatsok telepitese, automatikus inditas), ahova a fent emlitett dragasagok beszoktak telepulni, pontosabban csak papiron vedik. Az ezeket is vedo taechnologia fejlesztes alatt, de egyenlore meg nem tul felhasznalo barat.

    A veszely nem, a nem megfelelo biztonsagi megoldasokkal ellatot gep tulajdonosara es adataira veszely, az megerdemli. Foleg ha meg esznelkul telpitt mindent a netrol. Hanem az igy bejutott formedvenyek rendszerint tavoli hozzaferest biztositanak a megfertozott gephez, amit utana fel lehet hasznalni mas gepek es weboldalak ellen.

    Ha minden aron free-t akarsz es a comodo nem jott be meg akkor is erdemesebb a ZA free valtozata, jelentosen biztonsagosabra irtak meg a mar emlegett elemzes szerint. A kerioba a legkozelebbi nagy verzio szam valtasig nem celszeru bizni, mivel addig ugy sem javitjak.

Új hozzászólás Aktív témák