Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz olivera88 #38749 üzenetére
Az nem azért nem indult el...
Neki kell állni és kiderül mit bír. Ne menjen stresszteszt alatt se 74 fok fölé a maghő.
333 az sztem menni fog, persze nem csak úgy, hanem beállítva...[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
olivera88
veterán
válasz RetepNyaraB #38751 üzenetére
Akkor miért?
stratova
"AGP/PCI fixálás és RAM visszaosztás megvolt?" Mi az a AGP/PCI fixálás? RAM-ot nem állította tudomásom szerint,
Nekem egy E 3400 van felhúzva 3250 mhz re, csak RAM lett mellé állítva.LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
m.lala
aktív tag
sziasztok
gépújítást terveztem, de elmarad a dolog, ezért a tuninghoz folyamodtam, egy e6400- at hajtok szolidan 320-fsb-n 2.5 ghz-en alul feszelve (2 lépcsőben) egy giga ep 35 ds3 lap társaságában,
a hűtéssel kapcsolatban lenne kérdésem, megfigyeltem hogy normál feszen 67-fokig is felkúszott a proci de, ha a lapban levettem a feszültséget (.2-1.23 körül van úgy dereng) ezek az értékek beálltak 55-60 fok körülre maximum..ennyire forrófejű lenne a proci?
egy cooler master elite 430 házban lakik a kis drága a hűtő egy freezer 7 pro
3 kérdésem lenne
1.) kell e valamit ki kapcsolnom, ami gondot okozhat tartós tuningnál gondolok itt az energiagazdálkodási funkcióra ami változtatja terhelés függvényében az órajelet?2. most agyaltam rajta és szöget ütött a fejembe, megmondom őszintén, nem én szereltem és nem is foglalkoztatott eddig a dolog, a hűtőt úgy szerelték be nekem anno, hogy a ventilátor az álló házban alul van tehát felfele fújja a levegőt...a ház tetején van 2 12-es hely üresen..
a kérdés: nem volna e célszerűbb ha hátra kifele tolná a levegőt? (*van egy 12- es a ház hátsó részén)3. potméterrel szabályozom a ventilátort a procin, mivel alaplapról indokolatlanul bőgette és nem tudtam csendesíteni rajta..... úgy van beállítva hogy ne halljam így viszont nem tudom mennyin pörög létezik valami előlapi panel bármi ami kijelezné a fordulatot, esetleg valami ötlet miért bőgeti ennyire ?
most mondok valamit 40fokon 1600-1800-on aminek már hangja van de bőven indokolatlankicsit sokallom a hőfokot és egy újrapasztázás+ ventilátor elforgatáson gondolkodom már ha elfér ha egyáltalán van értelme
20% tuning relative csend mellett tartósan nem felforralva semmit..ennyi a célom
köszi hogy segítetek
Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz olivera88 #38753 üzenetére
Akkor ajánlom kötelező olvasmányként ennek a topicnak a nyitó posztját.
A PCIe frekvenciát erősen ajánlott 100 Mhz-en fixálni, mert az fsb emelés húzza magával és a grafikai vezérlő igen érzékeny a frekvenciaemelésre. Örülj, hogy nem vágta eddig haza a cuccot.Haverod szintén ha baltával tuningol, ne csodálkozzék mikor nem indul a gép. Lehet, hogy az ő lapján/prociján már állítani kell ezt-azt a 333-as fsb-hez. A PCIe-t egész biztosan
m.lala@ sok az a hőmérséklet, talán nem fekszik rendesen a hűtő, vagy a pasztával nem kóser valmi. A ventit én átraknám a kifele fújó propeller irányába.
A Giga lapon szabályozható a procihűtés nem (már persze, ha pwm vetillátor)? Nekem alapból talán kettes, vagy hármas fokozaton van, ez egy 12 centis venti és olyankor 900 körül pörög. Terhelésre nyomja fel. Viszont háklis a bekapcsolásra, ha más is piszkálsz a biosban mindig lelövi magát (disabled) és olyankor persze teljes sebességen megy. Tehát utolsó lépcsőben a reboot előtt meg kell nézni a ventiszabályzást és beállítani, ha elmászott. Egyébként előlapi panel persze kiírja a fordulatot, ha van olyanod és rádugod.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
olivera88
veterán
válasz RetepNyaraB #38755 üzenetére
Ja már rémlik a PCI e, tavaly itt kérdeztem h kell tuningolni, azt hiszem 100 on van a PCI e nálam. És sikerült is egyből a tuning.
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
stratova
veterán
válasz olivera88 #38759 üzenetére
Ez most vicc akart lenni ugye? Ennyire nem lehetek öreg Amúgy pedig..
[ Szerkesztve ]
-
kondasgyuri
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, ugyanis:
A P4 3.0 GHz-es procim 1.5-ön fut valamiért... 15x 200MHz helyett 15x 100MHz -en..Ezeket hol lehet állítani? Érdemes? Hardveresen vagy szoftveresen kell bütykölni, ha ki akarom használni a tudását? Veszélyes?
Egyenlőre ennyi kérdésem volna, köszi előre is a válaszokat
-
do3om
addikt
válasz kondasgyuri #38763 üzenetére
Legalább az alaplap pontos típusát írd le! Akkor tudnak segíteni.
Lehet csak biosban kel de jumperes megoldások is voltak akkoriban.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Demo8
csendes tag
Sziasztok!
Tuning segítség kellene.
Asrock P55M-pro 1156
i3 550 3.20Ghz
Kingston Hyper 8 Gb 2133Mhz ddr3 2*4Gb
A gondom, hogy a ramom 1333Mhz-en fut csak, kérdésem a következő: Ki lehet hozni ebből a 2133Mhz-et vagy proci csere kell hozzá.
Köszönöm
-
m.lala
aktív tag
válasz RetepNyaraB #38755 üzenetére
köszönöm RetepNyaraB
a venti forgatást meggondolom, csak nem tudom, hogy kell így nem biztos h belevágok még pasztám lenne is de hogy hogy kell leszedni a hűtöt?, anno régen le lehetett sarkazni a procikat nem tom mit jelent de nem hangzik jól nem szeretnék kárt tenni az enyémben
a pasztát mivel szedjem le ami leoldja? sok a kérdés, nem vagyok szakavatott nem szívesen piszkálom....a venti természetesen pwm es, szabályozta is hőfok függvényében csak nagyon pörgött indokolatlanul..a potméter jó csak lássam mennyit pörög, megnézem mennyi egy előlapi panel
néhány kérdés:
ha a proci orthos alatt hibázik de win és játékok alatt nem az arra utal h extrém terheléskor gondban leszek? (jelzem 3.2ghzen alapfeszen, nem nyúlkáltam hozzá..kettő futott egy hibázott)ramokat jelenleg úgy osztottam vissza ,hogy 800on menjenek, hülye kérdés de 1 1- ben hajtva ami ugye kisebb memória órajelet ad (nem néztem meg gondolom 320 fsb nél 640en menne) nem lenne gyorsabb, van ennek jelentősége az esetemben vagy maradhat a visszaosztás szépen stabilan 800on?
[ Szerkesztve ]
Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?
-
kondasgyuri
csendes tag
MedionPC
Processzor: Intel Pentium 4- socket 478, max 3000MHz
Alaplap: MSI MS-6701 - azonosítója: 10/24/2002-SiS-648-6A7I0M4BC-00
Memória: 2* 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-3-3-6 @ 133 MHz)
DRAMSB arány 4:2
Award BIOS típusa Phoenix-Award BIOS v6.00PG -
CsIrKeRaToR
tag
Sziasztok. Húzni szeretnék a gépemen. Nem teljesítményhiány,inkább kíváncsi vagyok arra mi lakozik benne.
Fx-8120,GA-990FXA-D3,Kingston 8GB 1333Mhz. Szerintetek hol kezdjem?(a proci most 4.2-őn van,gyári hűtővel.)
[ Szerkesztve ]
"Egyszóval dőljünk hátra és nézzük ahogy a közizlés prostituáltként árulja magát az útszélen és a becsület a szeretettel karöltve kivérzik az árokban."
-
stratova
veterán
válasz CsIrKeRaToR #38769 üzenetére
(a proci most 4.2-őn van,gyári hűtővel.)
Kezd hűtőcserénél és folytasd itt -
GergoHD
tag
Sziasztok
Tuningolni szerettem volna a processzoromat(minden szakirodalmat már elolvastam) és mikor beléptem a BIOS-ba nem találtam szorzóállítási lehetőséget csak az FSB-t mutatta, mivel lehetne megoldani hogy több lehetőségem legyen azon kívül hogy alapból beállított tuningot választhassak(pl: állíthassam a CPU multipliert)
Az alaplapom egy ASRock 880G Extreme 3
A processzorom pedig egy AMD Phenom II x4 965 Black Edition (magyarul nincs elméletileg szorzózár).
Köszi a válaszokat előre is. -
Trevi
tag
Hali alapfeszen így nem lehet probléma a cpu-al?
-
GergoHD
tag
válasz Gabrikovics #38772 üzenetére
Ezer köszönet de most hogy hazaértem nézegettem és átkapcsoltam ugyhogy megvan de azért köszi
-
trialboj
őstag
Üdv,
Azt szeretnén tudni, hogy pontosan mennyit nyernék renderelési időben a következő akciómmal.
Van egy phenom II 965 ös prcim, arctic freezer 13 as coolerrel gyári 3,4ghzen, most ha ezt feltupiroznám 4,0 ghzre, akkor mennyivel lenne gyorsabb tudva azt, hogy jelenleg mondjuk 10 perc alatt ment ki egy munkámat.
Arra lennék kiváncsi, hogy itt percekről van szó, vagy csupán, néhány mpet jelent az a pár száz mhz.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
SirAlo
aktív tag
Hello, szerettem volna az E5200as intel procimat 2.5-rol 3.5-re felhuzni de nem akarja engedni, ha felhuzom alapfeszultsegekkel ujrainditas utan sipol a gep , 3x probal ujraindulni aztan meg elindul de bemegyek a biosba es kisebbre vettem 3 Ghz-re , igy elindul , 3.5 ghz-et miert nem akarja? Keves a feszultseg hozza? a hutes szerintem jo mert meg igy 3 ghz--en se megy 50-52 foknal feljebb stressztesztel , nezegettem a voltokat is ott tobb CPU voltaget is lehetett allitani, ha azt is huzni szeretnem akkor mindet allitni kell vagy csak a CPU Vid-et? probaltam magasabb CPU vid feszultseggel de akkor is sipolt .
-
SirAlo
aktív tag
válasz SirAlo #38776 üzenetére
Aztan most olvastam a PCI Fixalasrol es RAm visszaosztasrol is, ahogy megertettem vissza mentem a BIOS-ba es Ram-nal a multiplert addig allitottam amig nem allt vissza a ram alap 800 mhz-re (960on volt kb a huzastol) es a PCI frekvenciat 100 Mhz-re allitottam, a 100 mhz minden videokartyahoz ervenyes?
-
SirAlo
aktív tag
válasz stratova #38779 üzenetére
Ertem, es azt meg lehet windowson belul nezni hogy jol allitottam-e be, vagyis hogy most mennyit kap a PCI-E? a BIOS-ba se irta csak annyi volt beallitva hogy Auto, aztan en kesobb 100-ra allitottam de azt nem irja hogy epp mennyit kap mint a RAM-nal . ( nem lehet hogy ez az alaplap mar ugy van legyartva hogy az FSB frekvencia nem valtoztat a PCI-E-n? logikusan ugy allitanam be ha en gyartanak alaplapokat )
-
SirAlo
aktív tag
Nah fel akartam rakni a processzort 3.5re de a Memoria (ram) frekvencia multiplerbe nincs olyan szorzo amivel ki lehetett volna hozni a 800 mhz-et igy felraktam 3.3 ghz-re es a proci volton is huztam kicsit 1.21-rol 1.25-re (Aida szerint 1.26) de az intel oldalan 1.36ig irja szoval hataron belul van . Ahoz van valami modszer hogy 3.5-re huzzam ugy hogy a ramomat 800ra tudjam osztani vagy maradjak 3.3on esetleg 3.5 fole, de szerintem eleg a 3.3 is
-
-
-
SirAlo
aktív tag
-
RetepNyaraB
veterán
A szürke akkor fog kékülni gyaníthatóan, ha az overclock módot manualra teszed.
De ha a Dram frequencyt manualra teszed, ott feltehetőleg beállíthatod kézzel a kívánt szorzót és sebességet.SirAlo@ ha a PCIe-t beállítottad Biosban, akkor az annyi lesz, nem változik. CPU-Z ne mutatja, talán a HW monitor, de ez se biztos. Viszont nem is érdekes
trialboj@ Mindenképp másodpercekről van szó. Biztos kevesebb, mint egy perc a nyereség. De próbáld ki és döntsd el magad
m.lala@ a gépet járasd 10 percet, ezalatt felpuhul a paszta és gond nélkül szétcuppan az egész.
Lehet kapni eltávolító folyadékokat, ezek sokkal jobbak, mint ha pl. alkohollal töketlenkedsz. A procit nem lehet tönkrevágni ilyesmivel, ha kicsit is odafigyelsz. Ne menjen alá víz
Orthos régi és nem fejlesztik, én Prime95-öt, vagy még inkább IBT-t használnék. Ha hibázik, akkor nem stabil. Ettől még lehet, hogy nem jön elő, de az is lehet, hogy egy kellemtlen helyzetben összedől és káromkodhatsz.
A Ventit még egyszer mondom a Biosból szabályozhatod, olvasd el mit írtam ezelőtt. A Gigabyte Easy Tune nevű progi pedig kiírja Win alatt mennyin pörög, bár nem emlékszem a lapod támogatja-e..."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Lenne 2 kérdésem:
1. Fx-6200 nak hány Mhz lehet a vége? Én olyan 4.8 ra szeretném húzni majd ha lesz hozzá izmosabb hűtőm.
2. TT Contac 21 es hűtővel meddig húzhatnám szerintetek? Jelenleg 4Ghz n fut stabilan alapjáraton 30 fokon.Gépemről további adatokat az adatlapomon megtudjátok nézni.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
RetepNyaraB
veterán
-
stratova
veterán
válasz Anaren91 #38787 üzenetére
Ebben az összeállításban 4.8-ra nincs nagy esély (FX-6300+min. Brocken+komolyabb tápellátású lap lenne ehhez ideális), de érdeklődj az FX témában.
Szerk: látom már megtetted, esetleg futhatsz vele még egy kört.
[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
válasz stratova #38789 üzenetére
Aham értem. Hát akkor majd reggel neki állok tesztelgetni mit bír Haveromnak Fx-4170 je van COOLERMASTER Hyper TX3 EVO hűtővel meg valami 20k körüli Gigabyte lappal neki az a proci megy 4.6 on. Bár Prime 95 alatt a magok hőfoka kb 3 mp alatt 80 fokra megy aida szerint de cpu hőfokra csak60-70 et ír 10 perc után is.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
stratova
veterán
-
Demo8
csendes tag
válasz RetepNyaraB #38786 üzenetére
Thx.
Ki próbáltam mindent, azért kérdeztem meg, hátha látott már ilyet valaki.
Nem lehet hogy a proci miatt nem engedi?Overclock mode nekem ennyi: Auto, Manual, I.O.T, Optimized, egyik állásban sem változik a 2 első.
Dram frequency: Auto
400Mhz DDR3_800
533Mhz DDR3_1066
667Mhz DDR3_1333
Nem lehet állítani semmit csak 4 választásod van. -
do3om
addikt
válasz CsIrKeRaToR #38794 üzenetére
A CPU károsodását hosszú távon is inkább csak a túlzottan magas hőfok, és ha túl magasra van állítva a feszültség okozhatja. Amúgy elmegy bármeddig hacsak nincs valami rejtett hibája ami előbukik de akkor úgy is mindegy.
Ha csak az órajelet növelted nézd meg hány fokos ha megterheled (prime95, IBT ezek jól fűtenek) lehet hogy azzal a hűtővel is elmegy. Max 70 fokik mehet fel a hőmérséklet, biztosan kibír többet is de az AMD ezt ajánlja maxnak.
Szóval a a fenti programokban átléped akkor bizony indokolt a hűtőcsere, vagy tuning mellőzése.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
-
stratova
veterán
válasz CsIrKeRaToR #38794 üzenetére
Ahogy do3om kolléga is említette maga a magas órajel nem károsítja (csak a magas hőmérséklet és a gyárilag megszabott maximális feszültség feletti használat).
Hűtőben nagy favorit a Brocken, de a keret és házad pontos típusának megadásával érdemes itt érdeklődnöd.[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz CsIrKeRaToR #38796 üzenetére
Az nem tűnik rossznak.
Én gyári hűtőt az 1090T-n csak egy darabig bírtam, tuningnál egyből felkúszott úgy a hőmérséklet hogy gyorsan le kellet állítani. Na meg a hangja....
Ha jól méri nálad akkor maradhat is.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
CsIrKeRaToR
tag
Egy CM HAF 912-es házban volt és ráfújatom az egyik házventit. Talán ezért sem olyan meleg. Tudnátok mondani egy jó házventilátor sebesség állító programot?
[ Szerkesztve ]
"Egyszóval dőljünk hátra és nézzük ahogy a közizlés prostituáltként árulja magát az útszélen és a becsület a szeretettel karöltve kivérzik az árokban."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mazda topik
- PlayStation 4
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Minden ami hőszivattyú
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest