- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balazuz
tag
Sziasztok!
Mostanában nem vagyok otthon a BIOS beállítós témában, nem volt időm ezzel foglalkozni, ezért segítségeteket kérném! (Konfigom a profilomnál)
Van egy Kingston DDR3 (2×4GB) Blue 1600Mhz 1.65V-os RAM-om.
Nemrég vettem észre, hogy csak 1333Mhz-en megy.
Nem kellett volna alapból 1600Mhz-en menni?
Amikor feljebb raktam a sebességét, akkor még az időzítések is alacsonyabb értékre álltak be mint 1333MHz-en...
Valami olyasmit hallottam, hogy 1.5V-on kellene mennie a RAM-nak a Proci miatt (?) és ez a RAM tudja is az 1600Mhz 1.5V-on (gyárilag 1.65V).
Szóval az a kérdésem, hogy hogyan kell beállítani ezt a RAM-ot (Profil, Sebesség, Feszültség) ebben a konfigurációban, hogy Tuning nélkül (bocs a lehető legoptimálisabb beállításokat érjem el?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Ueda
senior tag
válasz beatx772 #31450 üzenetére
Az 5:6 bőven jó lesz, mert itt a memória egy picivel gyorsabb mint a proci fsb-je. Vagy másképpen megközelítve közel van az 1:1 arányhoz, (mert 5:5 nek vagy 6:6 nak felel meg szinte). Az 1:1 arány főleg azoknak szükséges, akiknek nem tuningos ramjaik vannak. Csak azért akartam, hogy levedd, nehogy feleslegesen gyorsan menjen a memória egyrészt. Másrészt így biztosan nem a memória fogja korlátozni a proci tuningját.
Balazuz : Az intel 1155-ös foglalatánál az 1333-mas memóriasebesség ami hivatalosan támogatott tudomásom szerint. Ettől függetlenül még lehet gyorsabban is járatni, viszont hogy erre szükség van, vagy van-e valamilyen előnye, stb. nyugodtan kérdezd meg a Sandy Bridge-s topicban, úgyis friss rendszerről van szó : [link]
[ Szerkesztve ]
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
ROGER PAPÓ
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna hogy az mit jelent hogy DramSB arány 20:6hoz.
Ez nem akkor jó ha 1:1 ként működik?Asrock alaplap, Phenom X4 proci.
Illetve még egy olyan kérdés hogy amiket vettem ramok azok 1600 MHZ képesek de ahogy nézem AIDAban ott csak 1333-at ír.Mi a teendő?
Előre is köszönöm segítségeteket.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz ROGER PAPÓ #31454 üzenetére
amdnél nincs 1:1...meg amugy sem számít már itt.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
roniR10
csendes tag
Sziasztok.van egy E6850 procim elkezdtem tuningolni (kezdők módjára!)Amit tapasztaltam hogy csak a szorzó és fsb állítással tudtam növelni a sebességet ez úgy nézett ki,hogy szorzó 9* az fsb 355na ennyit ment stabilan,Illetve a *8 fsb440 kezdésnek everest stabi.teszt
lement gond nélkül viszont ha emeltem fsb-t pár mh akkor rögtön nem akart a win felállni.Én azt gondolom ebben a prociban több van(remélem) lehet fesz.emeléssel menne feljebb is de
annyi mindent lehet állítani a biosban,hogy nem igazodok ki rajta.Ha valaki segítene nekem
azt megköszönném ha esetleg valami hardver infó kellene csak szóljatok,de az adat lapomnál a 2 gépnél mindent leírtam amit tudtam.Előre is köszönöm -
zuzu000
őstag
Hali
Lenne egy kérdésem:
Múltkor, amikor kicsit tuningoltam a Phenom II 555-öm órajelét (+400 Mhz), akkor prime95-et futtattam vagy 1 óráig, semmi hiba, de játék alatt kékhalált adott. Van olyan program amivel rendesen le lehet tesztelni, biztosra a procit ?
Most hogy itt a hidegfront, neki állnék. -
BeerBier
senior tag
Üdv Urak!
Lenne egy láma kérdésem..
Melyik a jobb a processzornak teljesítmény szempontjából?
-8x400 FSB
-9x380
(Utóbbi ugye magasabb órajelet eredményez,de vajon az a jobb?)Válaszokat előre is köszönöm
Olyan vagyok mint egy hal....fejem is van,de a farkam irányit
-
neil_mullen
aktív tag
sziasztok,
van valami oka annak hogy az e8400 am fsb-jét nem tudom 343 Mhz fölé húzni (gyári 333)? Gigabyte g41m-combo alaplapot használok.
köszi
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz neil_mullen #31465 üzenetére
több oka is...nem bírja a lap vagy nem osztod vissza a memoriát...esetleg kevés a fesz..
-
darál0w
Jómunkásember
válasz neil_mullen #31468 üzenetére
emeled az FSBt, nő a ram orajele is, amit vissza kell venni, méghozzá szorzo segítségével.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz neil_mullen #31470 üzenetére
nem. a ram szorzoját.
SPD.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz neil_mullen #31472 üzenetére
igen. arrol.
vedd le 2-re.
-
Z()L3
tag
Sziasztok.
Találtam az alaplapom menüjében egy opciót : Quick Power On Self Test
Leírás szerint annyi, hogy a rendszer pár tesztet kihagy, és ezáltal rövidül a boot idő. Érdemes ezt kikapcsolni ? (On állapotban végzi a teszteket)Illetve annyi érdekelne még, hogy a PWM-et sehogy nem tudom belőni a procihűtőn. Annyit sikerült elérnem, hogy alapon indul, és egy bizonyos hőfoknál felkapcsol maxra. Ezt így is szeretném használni, csak az a gond hogy nem megy vissza alapra. Mit cseszhettem el ?
Válaszotokat előre is köszi
-
papajoe007
tag
Sziasztok!Egy olyan nyügöm lenne,hogy 2x2 gb G-Skill GT1 2000Mhz-s ramokat hajtok egy EVGA P55FTW lapban,egy Core i5 650 társaságában!Jelenleg 1800Mhz-n szalad,CL10-es időzitéssel!1,68Voltot kapnak a ramok!Na most szeretnék valamivel több szuflát kiszoritani belőle,de azt a tanácsot kaptam,hogy semmiképpen ne adjak neki több feszt,mert elszálhat a cuccos!Hogy igazán tuningolni csak AMD-s platformon lehet.....meg hogy 2000Mhz-t is csak amd társaságában tud!Valóban igaz lenne ez??Válaszokat,tanácsokat előre is köszönöm
PlayStation3 Slim 320Gb
-
Bali27
addikt
válasz darál0w #31477 üzenetére
Hát a procit már nem szivesen huzom tovább.. Ez is csak az uj Red ORchestrához kell mert Procigyilkos a lelkem.. a vga meg max 70%os kihasználtság.. a E8400 meg 3.6 on is 100% os terhelés..
Hja.. De a 800as ramokat megérné lecserélni??? DDR2-ben mi a legnagyobb teljesitményű ram? 1066.. és azt 1200-1300 ig lehet huzni??? MEgéri szerinted? -
Bali27
addikt
válasz darál0w #31481 üzenetére
Hmmm.. Jol hangzik...
HA a Biosom lefotózom akkor tudnál segiteni hogy hogyan érhetem el kb? Mert igazábol tulmelegíteni sem aakrom a magasra huzott fesszel...
De majd holnap Privátban megkereslek, és előre is köszönöm az eddigi segítséged.. Viszont már mennem kell aludni, mert holnap korán kelek.. -
dvd_R+
őstag
sziasztok az alábbi confighoz szeretnék tuningot
Abit is7 rev 1.2
P4 2.6GHZ 512mb chache
3x256 mb + 1x 512MB
Ati Radeon 9600 128mb agp 8xHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
xxxthrief
aktív tag
válasz juventus85 #31486 üzenetére
Üdv!
Gigabyte ga ma 770 ud3!Megszálltak az idegenek?És nem tudod mit tegyél???--->Küldd a "NO UFO" szót a 1783-ra!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz neil_mullen #31488 üzenetére
írd már le a teljes konfigod.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz neil_mullen #31490 üzenetére
a ram szorzo akkor jo...
és akkor mi is a probléma?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz neil_mullen #31492 üzenetére
ezesetben a lap adja meg magát...a ramnak ennyin mennie kell...
feszek hogy állnak?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz neil_mullen #31494 üzenetére
többi fesz?
nb, fsb term?
biosrol mutass már képet.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz neil_mullen #31496 üzenetére
autora van állítva minden...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz neil_mullen #31498 üzenetére
pcie freki 100.
ramot tartsd alaporajel alatt.
cpu termination 1.2V
cpu feszt emeled ameddig kell.
-
hcs0924
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Tuningban volt már részem, de most váltottam 1156-ra és ez még új. A konfig a következő:
Asus P7P55D-pro
i5-750
8gb kingmax ddr3 1333mhz
HD4890 Vapor-x 2gb
Chieftec 550wmit lehet a prociból így kihozni stabilan? Köszi előre is!
Never blame anyone in your life. Good people give you happiness. Bad people give you expirience. Worst people give you a lesson. & Best people give you memories.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest