- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz sestertius #17095 üzenetére
nemtudom a lapodnál mit takarnak ezek az elenvezések...de én nem is foglalkoznék velük...hagyd nyugodtan gyári beállításokon...
illetve ezt : Intel Speed Step...tudom hogy mi...enabledre tedd.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz sestertius #17097 üzenetére
1. kép tökéletes.
2. képből az jön le, h ~3300mhzen megy a proci és 1800on a ram...ha ez elég, akkor jo .
3. kép jo, ha ennyi kell a ramnak...
4. kép speed steppet told enabledre.
5. kép feszültségek : ram nem éri be kevesebbel? nem sok amugy....csak kérdezem
cpunak jo...de tud ez töbebt is
SPP és MCPnek te állítottad be? jobb oldalon infoba mit ír rola a BIOS?
-
XaoS
csendes tag
hi tudnatok nekem segiteni? huzni szeretnem a procimat:
gigabyte p35-ds4
q6600 g0
2x2gb corsair 800mhz ddr2meddig lehetne felhuzni?? nekem a 3is eleg lenne.
udv
-
sestertius
őstag
válasz darál0w #17102 üzenetére
Üdv!
No, igen, 3375-ön megy a CPU... egyelőre ennyi és nem több. Ha többet akarok, nem megy.. erről majd később.
A ram értékei nem pontosan ezek, csak kicsit lejjebb húztam, mint amit adott. Ennél elméletileg többet is tud. Nem meleg, csak langyos, az jó.
A feszültsége 1,65V-os, alacsony feszültségű ram, de vissza vettem 1,6-ra, remélem beéri ennyivel is...
A speed step-et vagy disabledre, vagy auto-ra lehet állítani. Átállítottam autora, innentől a PPM MODE vagy NATIVE MODE vagy SMM MODE. Előbbin hagytam...
Az nForce SPP-nek 1,3V gyárilag az alapértéke, a topikjában olvastam, hogy azt tanácsolták, fel kell tolni 1,5-re, mint az MCP-nek van gyárilag.. én 1,4-re tettem, gondoltam megnézem, mit mutat..
Az nForce SPP-hez pusztán annyit ír, hogy "Core Voltage level for nForce SPP",
az nForce MCP-hez ugyanez, "Core Voltage level for nForce MCP.
Előbbinek, mint mondtam, gyárilag 1,3, másiknak 1,5 az alapértéke.Szóval még nézegetem a topikját, de a lényeg, hogy voltak olyanok, akik szerint vagy a cpu-t húzod, vagy a ramot, a kettő egyszerre nem megy. Ebben ugye nem hiszek, mert igazából a ram húzása nélkül sem tudom nyomni a procit. Ennél magasabb értéknél már nem indul, stand by... fogalmam sincs, miért?
Másrészt a ramom is 2000-es, ezt sem tudom elérni, hogy menjen ezen, ha húzom a procit mellé, ha nem...
Volt valami beállítás, melynek van még szerepe, csak most nem találom, hol van, pedig anno rábukkantam... - valami cpu-ram arány, sync, meg 3:8, vagy 5:6 meg ilyesmik.. azt hiszem, még annak is lehet jelentősége.. vagy nem?Szóval még bűvölném, csak itt megállt a tudomány...
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
sestertius
őstag
Oksa, semmi gond, csak az általam megadott értékekhez bizony kéri a ram az 1,65V-ot!
1,6V kevésnek bizonyult...
A többi gondomra várom szíves ajánlataidat!Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
cvn69
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy egy E8200-as procihoz érdemes-e Arctic INTEL Freezer 7 Pro rev.2-t venni. Mennyit javíthat, a gyári hűtőhöz képest. Ill. ha ez nem, akkor melyik cooler érné meg, max. 10e Ft-ig?
Kb. 3000-3200MHz-ig szeretném a procit húzni és nem hátrány, ha csendes, mert éjszaka is menni szokott és aludni sem ártana mellette.Előre is köszi a válaszokat!
Üdv, cvn69
"Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet... ?!?"
-
darál0w
Jómunkásember
válasz sestertius #17105 üzenetére
az arány a ramszorzotol függ...
lehet külön CPUt és Ramot is huzni...és egyszerre is...
de mindig külön kell tesztelni őket...
a proci feljebb lehet azért nem megy, mert ezen a feszen erre képes...mennyi is volt a VID?
-
cvn69
tag
válasz darál0w #17110 üzenetére
Köszi a választ!
Ha szerinted, bírnia kéne a gyári hűtővel, akkor esetleg erre tudnál tippet adni:
"Egy EP35C-DS3R lappal lenne problémám. Egészen pontosan az, hogy mikor egy kissé megemelem processzor frekijét a FSB-sel, egyből elkezdi főzni a procit. Vagyis nagyon gyorsan elkezd melegedni, pillanatok alatt eléri a 70-72 °C-t, és mivel 70°C-ra állítottam a riasztást el is kezd sipítozni.
Az érdekesség, hogy hiába indítom újra a gépet és állítom vissza a frekit, ugyanúgy melegszik. Hiába állítom le a gépet percekre, mikor újra elindítom, megintcsak melegszik. Az egyetlen megoldás, ami eddig segített, hogy a @bios-szal frissítem a BIOS-t. Akár régebbit, újabbat vagy ugyanazt rakom fel, mindig abbahagyja a procifőzést.
Lenne valami ötlet erre a hibára, esetleg, tipp, hogy mi okozhatja?"Beraktam az alaplap topikjába, de konkrét ötlet nem jöt rá.
-
sestertius
őstag
válasz darál0w #17109 üzenetére
Én is arra gondoltam, hogy talán nem elég neki a fesz...
A VID neki 1,1 V volt, pontosan azt hiszem 1,137V.
Ha rápróbálok nagyobb fesszel, melyiket nyomjam? CPU Core vagy CPU FSB? Most mindkettő 1,25V-on van...És a ramomat miért nem tudom 2000-re felvinni? Ott a fesz a maxon van, 1,65V-öt ír neki a dokumentum...
Hm...
Ja és persze mennyire állítsam a CPU feszeket?
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
Na valami ilyesmiről lesz szó...
3600-ra felvittem, és mellé dobtam CPU Core-nak 1,27V körüli feszt, a CPU FSB-nek meg 1,3V-ot. Megy, hibátlanul.Kellene valami egyszerű, számomra is kezelhető CPU teszt program, hogy lássam, minden oké-e...
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
2 kérdésem lenne:
az egyik, hogy az orthos eredményét befolyásolja, ha a háttérben csinálok valamit a gépen?
illetve a cpu feszt érdemes fixre állítani vagy ha "alap" feszültségen akarom babrálni az fsb-t, maradhat auto-n? (azért kérdezem, mert autón 1,325-75 között változtatja a rendszer...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
darál0w
Jómunkásember
az remek
felbontást már nem is kérdezem...gondolom nem 1024x768
3ghzes huzáshoz írom az értékeket
első lépésben fixálj minden feszt normal értéken.
pcie freki 100.
FSB 333
CPU szorzo maardhat auton.
ramokat pedig tudod pont 800on járatni, csak vissza kell őket osztani...
ha vmi nem érthető, akkor szolj.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz lancellott #17114 üzenetére
NB core voltage.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz sestertius #17116 üzenetére
CPU coret kellene feljebb tolni...de azt írod 1.25Von van...biztos ez?
ha igen, akkor a ramokat told visszább, mert azok fogják visza...leeht furán hangzik, de így van...ameddig nem ismertük ki a ramokat joval alaporajel alatt járassuk...asszem 1333on mentek, amikor belekezdtünk...lődd vissza annyira...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz sestertius #17117 üzenetére
cpu FSBt vedd visszább...1.2-1.25V
nem kellene még neki ennyi sztm...
ramokat is huzd visszább egyelőre.
-
Polllen
nagyúr
válasz darál0w #17124 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
A pcie freki fix 100 megvan, eddig auto-n volt minden, 216-s fsb-vel elment, de úgy láttam egy két embernek ezt az 5400+ be-t sikerült 3200-re húzni...a 3024 ettől még nagyon messze van és bc2-höz már kell egy kis extra löket... (viszont a samu ramok kellemes meglepetés, simán viszik eddig a ~430-t)
Ha esetleg van konkrétabb tipped, hogy tudnám ezt megközelíteni, hallgatlak
U.i.: még egy kérdés úgy láttam, hogy HT link-t is lehet fixálni...annak van értelme? vagy ha már nem bírja, inkább a szorzót állítsam?
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
válasz darál0w #17123 üzenetére
Üdv!
Talán bejöhet.. igaz, vagy kétszer újra kellett ugyan indítani, de úgy tűnik, megáll mégis...
ram 1333-on
fsb 1600-on /3600MHz így a proci/
cpu core 1,25V
cpu fsb 1,25V
memoryt is így vissza vettem 1,5V-ra
nForce SPP 1,4V
nForce MCP 1,5VMit futtassak rajta?
[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz sestertius #17128 üzenetére
IBT max stress 10-12 kör.
vagy prime smallFFT procira és blend a rendszerre.
de IBTvel jobban jársz.
-
Polllen
nagyúr
válasz darál0w #17129 üzenetére
Értem, ht-t még nem osztottam vissza, most tesztelem ~3050-n...1.35v alatt 217-s fsb-vel már hibázik, uh megnézem ezen a feszen mit visz, és lehet ez marad.
Ha már ovlt úgyis ilyen procid, nem tudod meddig mehet maxra a hőmérséklet? 75 fokra emlékszem, de most nem találom amd oldalán... 66 fölé nem nagyon megy...
-
Polllen
nagyúr
válasz darál0w #17132 üzenetére
köszi a helpet!
Egy 2 éves hyper xt2 (vagy hyper 2 xt) van rajta, nem kavartatnám nagyon 70 fok közelébe
viszont 1.35, 218 fsb-vel hibázott a szemét 10 perc után, uh egyelőre marad a 3038...(majd megnézem, hogy mi volt a ludas holnap...)
joccakát
-
sestertius
őstag
válasz darál0w #17130 üzenetére
Hm.. passzolom mindkettőt..
Nemcsak hogy fogalmam sincs egyikről sem, letölthető formában sem találok ilyeneket, tehát... használni nemhogy ne tudom, nincs is mit...Ha ez megvan neked, küldd már át, vagy adj linket, ahonnan leszedhetem!
Köszönöm!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz sestertius #17135 üzenetére
IBT elég egyszerű használni...
a primera meg ugy keress rá, h prime 95. ezen belül van a smallfft és blend test...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz sestertius #17137 üzenetére
ha primeolsz, akkor minimum félora...IBT gyorsabb. 10-12 kör. max stress. hőt figyeld.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz darál0w #17134 üzenetére
Szép jó reggelt...
Kb eddig bírtam kérdés nélkül...
Csak annyi lenne, hogy tudsz valami programot, amivel legalább 2 profilt létrehozhatnék? Ugye eddig bios-ból húztam a rendszert, a bios támogatja is a multiprofile-t, de nem mindig van szükségem erre a teljesítményre...restartolgatni meg nem szoktam, kikapcsolás helyett is hibernálást használok...
mondjuk üresjáratban a proci így is kb azt a hőmérsékletet hozza, mint alapon...AMDoverdrive már indulásnál kifagy...RMclock meg azt mondja unspupported cpu, uh semmit sem enged a tweak-nél...
(bár gondolom ez már akkor software-s tuning lenne és x2-s topicban még 1 éve az volt a vélemény, hogy inkább hanyagoljam és biosból...)
-
csaby1984
tag
Szép jó reggelt mindenkinek!
Lenne egy kérdésem: hogy tudnám egy kicsit felhúzni a vga-m hogy jobb legyen?
nvidia gt 240-es!előre is köszönöm,
www.sziget-elek.info
-
Krisinto
őstag
válasz darál0w #17144 üzenetére
Látom a szerkesztés gomb elveszett
Én is csatlakoznék a topikhoz,mert megjött a hűtő
Állítólag 3-3,5ghz-t ki tudok hozni a procimból!
Csak a kérdés,hogy mit kell állítanom?
Full hülye vagyok hozzá
De annyit azért tudok,hogy a szorzót,és (ha feljebb akarom tolni,akkor feszt is)
és hozzá FSB-t kell állítani -
cvn69
tag
válasz darál0w #17143 üzenetére
Igen, minden fesz így van.
Most próbáltam, 2880MHz-en (360x8) még jó, de 3000MHz-nél (375x8) már behülyül és csak a BIOS frissítés segít. Nem lehet, hogy valami érzékelő mondta be az unalmast, hogy ha egyszer felszökött a "láza", már nem lehet lejjebb vinni? Mintha, kiakadna. Ha csak az FSB-t emelem és visszaosztom a procit, akkor nem jelentkezik ez az "anomália".
Lehet, egy úgy hűtő sem segít ezen?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest