- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
skywalker16
csendes tag
Hello
Hello nekem az lenne a gondom, hogy nem engedi tuningolni magát a pc-m
semmilyen szinten akár egy fsb-t sem.Ha rá adok akár egy fsb-t sokkal tovább tart neki újra indulni (Az alaplapon van egy kis két karakteres kijelző ez A0 -át mutat természetesen átnéztem az award hibakód táblázatát mondanom sem kell nincs benne A0)
És amikor elindul a következő hiba üzenetet írjaarning! Now system is in safe mode. Please re-setting CPU frequency in CMOS setupHa F1 et nyomok tovább megy , de alapbeállításokkal tehát a processzor a gyári frekvencián megy.A b verzió hogy nyomjak del gombot akkor meg beadja a biost.
A konfig:
Abit in9 32x-max+E4400
A ram DDR2 800 kingmax dual 2GbHa Valaki megoldást találna Nagyon megköszönném
-
skywalker16
csendes tag
válasz skywalker16 #15607 üzenetére
Bocsánat a hibásan írtam le a hibaüzenetet
Tehát a következőt írja ki:
Warning! Now System is in Safe Mode.
Please re-setting CPU or Memory Frequency in the CMOS SetupPress F1 to continute, Del to enter Setup
-
darál0w
Jómunkásember
válasz skywalker16 #15607 üzenetére
hali.
érdekes helyzet.
pcie freki 100, feszek fixálva, ramok visszaosztva?
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz skywalker16 #15614 üzenetére
hali.
system/memory multiplier (SPD). ilyesmit kell keresned BIOSban. ott tudod állítani.
ha emeled az FSBt, maga a ram orajel is emelkedik. ha meg nembírja, értelemszerűen nem indul a gépezet.
FSB*ramszorzo = ramorajel.
system/memory multiplier (SPD) <--- itt vagy ramszorzokat, vagy magát a ram orajelet fogod látni. értelemszerűen a gyári orajel alá kell visszaosztani vagy a gyári orajelre. fölé egyelőre semmiképpen.
-
pojzon
tag
válasz darál0w #15613 üzenetére
Még egy gyors kérdés, szerinted az normális jelenség, ha mondjuk 2 óra prime közben (mostanában ez a legjobb elfoglaltságom ) az első két mag hőmérséklete 2 fokkal alulmarad a másik kettő mögött? ( 1-es és 2-es mag 72 fok, 3-as 4-es 74 fok) Idle állapotban egyformák a hőmérsékletek.
A gulftown-hoz tartozó gyári hűtő van fenn, lehet hogy rosszul felrakva és/vagy pasztázva?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz pojzon #15616 üzenetére
ez 2 dologbol, illetve 3bol adodhat.
az 1. az amit írtál, de nemhiszem.
a 2. az, h félremérhet. ennek nagyobb a valoszínűsége.
a 3. pedig az, h a magasabb hőfoku magok, lehet jobban dolgoznak.
választhatsz
én nem foglalkoznék vele. megszokott jelenség
[ Szerkesztve ]
-
dobobazsy
őstag
válasz darál0w #15617 üzenetére
sziasztok! az lenne a kérdésem, hogy szerintetek egy ASUS P5QL-PRO alaplap megfelel tuningolásra? szeretném húzni az E6550-emet, de eddig 2600 MHZ-en nem jutottam túl, pedig egy másik alaplapban tesztelve(P5Q Deluxe) ment 3300-at is egy kis fesz emeléssel, és ki se teszteltem normálisan. Főleg mióta ráraktam az új biost, mert azelőtt még ebben a lapban is eldöcögött 2.8-2.9-et. Esetleg mivel próbálkozzak, hogy kicsikarjak még egy pár MHz-et? a CPU fesz és ram feszen kívül másnak nem mertem adni, mert nem akartam leégetni. Valami 5let? Egyébként P43 chipsetes a lapom. Előre is köszönöm!
darál0w: bocsi, véletlenül neked ment
[ Szerkesztve ]
-
pojzon
tag
válasz darál0w #15617 üzenetére
Az első az nem tetszik, azt nem választom.
Kérek két-két darabot a másik kettőből.
Viszont lenne kérdésem megint.
Próbálgattam játszani az AC2-vel és nemtudom mennyi idő alatt de váratlan javíthattlan hw hibával elszállt a gépem (kékhalál), holott elötte egy órával teszteltem le a rendszert 2 órás prime-al (blend) és az égadta világon semmi baja nem volt, én szakítottam meg a tesztet. Ez most csak valami egyébb programhiba lehetett, vagy akkor a prime-os teszt sem 100%?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz pojzon #15619 üzenetére
az, h lement a prime blend, az nem annyit jelent, h a rendzser stabilnak mondhato.
de a procit alig hajtja...arra prime small FFT kell vagy IBT max stress 10-12 kör.
ramra meg ráeresztenék egy memtestet is. ha ezek közben sincs hiba, na akkor mondhato valoban stabilnak. én blendet akkor szoktam futtatni, ha be van lőve már stabilan a proci és ram is.
a blend meg ha az én esetemben hibázik, akkor az NB és/vagya HT hibáját dobja ki.
a te esetedben meg a QPI meg mittomén miket
szal IBT és memtestet a rendszernek. ha nemtudod hogy kell használni, elmagyarázom
[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz dobobazsy #15622 üzenetére
lehet nemkomálja a lap azt a szorzot, amit állítassz a ramnak és kifagy. probáld meg 1el kisebbet vagy nagyobbat.
tesztelgesd le, mi az ami jo neki...én lapom se szereti a 2,66os szorzot...
és mindenekelőtt nézd meg a ramod mit is megy. nem árt tisztábanlenni azzal, hogy mit is bír, ha huzni akarod.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz dobobazsy #15624 üzenetére
igen, "oszd fel", de ne baltával . időzítések mehetnek lazábbra is...6-6-6-18 pl. egy 6-6-6-18as 1000es ram kb egy 900as 5-5-5-18as ramot hoz szal...
ha hűtőbordák vannak a ramon, akkor akár 2.2V is mehet neki. ha nincs, akkor 2Vnál többet nemigen adnék nekik.
tesztelni meg memtest
-
dobobazsy
őstag
válasz darál0w #15625 üzenetére
igazából még hülye vagyok ehhez a memtesthez, az jó ha az összes nem használt memóriát tesztelem? vagy hogy csináljam? jelenleg fut a memtest 888 MHz-en 6-6-6-18-on 1.9 V-on. meddig hagyjam? vagy fusson le? amúgy ha egyel nagyobbra állítom a ramot, ami körülbelül 1000 MHz, akkor ilyen csíkos bootlogo-t kapok, és nem kapcsol be a gép.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz dobobazsy #15626 üzenetére
látom 4 giga ramod van.
a legjobbanugy jársz, ha 4x indítod el egyidőben és mind a 4be 700MBot tesztelsz minimum 150%ig.
ha 1000en nem megy, akkor +fesz, ha akkor se, akkor magasabb FSB, kisebb szorzo, vagy fordíva. 888 és 1000mhz között még van pár mhz.
hűtőborda van e?
ha igen, akkor 2.2Vig meg se álljAki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
pojzon
tag
válasz darál0w #15621 üzenetére
Akokr ma kipróbálom az ibt-t aztán meglássuk. Amúgy még tegnap egy óra small fft-s tesztet nyomattam és nem volt hiba.
Ha nem megy a progi használat szólok!
szerk: nos nekem 0,11s másodperc alatt végez a tesztel, szal valami nem stimmel...a 2.4-es verziót szedtem le, beállítottam, hogy maxstress legyen és hogy 8 szál..de valamiért nem csinálja amit kell...
[ Szerkesztve ]
-
skywalker16
csendes tag
válasz darál0w #15615 üzenetére
Hello
Köszi a választ
Igen ezt akkor megcsináltam csak nem tudtam hogy így mondják.
De néztem everet-el és a processzor feszültség változik 1,2-1,325 között
ez érdekes met a bios-ban a lekkissebb amire lehet állítani az 1,325 (ennyire van állítva ezt magától állította be az alaplap, de néztem cpuz-val és az azt írja hogy valami 1.4..
-nak kéne lenni a feszültségnek).És a procszzor szórzója is váltakozik 6-10(1200Mhz-2000Mhz) között
attól füg mennyire használom esetleg ezeket is lehet(kell) valahogy fixálni? -
viko32
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni ha egy gépnél a vezérlőpult--->rendszeren belül a proci mellé ezt írja ki: Intel (R) Pentium (TM) CPU 3,00GHz, 3,01GHz, 512MB RAM
Akkor ez egy egymagos v egy kétmagos 3 ghz-s procit takar?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
pojzon
tag
válasz skywalker16 #15630 üzenetére
Bocsánat, hogy "belebeszélek", de hátha tudok segíteni.
A feszültséget érdemes fixálni, mert lehet, hogy a tuning mértékéhez képest túlfeszeli az alaplap és csak melegszik fölöslegesen. Én az alapfeszes tuningnak vagyok a híve, tehát beállítom a proci gyárilag megadott feszülségértékét és úgy keresem meg a maximumot, amit bír.
Az meg hogy a szorzó változik, az nem baj, mert ha nincs terhelés alatt a gép, akkor csökkenti az órajelet, ezzel spórolva az energiával. Így kisebb lesz a hőmérséklet ezzel együtt halkabban lehet járatni a hűtőt rajta.
-
pojzon
tag
válasz viko32 #15631 üzenetére
Ez nem mutatja hogy hány magos a proci, azt pl úgy tudod megtekinteni, hogy vezérlőpult->rendszer->eszközkezelő, ahol a processzoroknál látható, hogy "hány proci" van a gépben, vagyis, hogy hány magos a proci. Ha csak egyet látsz ott, akkor egy magos, ha kettőt, akkor kettő.
-
pojzon
tag
válasz skywalker16 #15636 üzenetére
Abit lapom már jó rég nem volt, de ott ahol a proci beálításait lehet bizgerálni, mint pl az fsb-t, ott egy vcpu vagy cpu voltage vagy valami hasonló menüelemet kell keresni és ott beállítani egy fix értékre.
-
Killer01
őstag
válasz skywalker16 #15636 üzenetére
Bios-ban. De milyen procid is van egyébként? Mert a legtöbbnél az energiatakarékossági ficsör nem csak a szorzóval játszik, hanem a procifesszel is.
-
pojzon
tag
válasz darál0w #15642 üzenetére
elindítom majd rögtön kiírja, hogy sikeresen kiállta a gép a teszteket, de valójában nem csinál semmit sem. Elötte valami hibaüzenetet ír a legelső startoláskor, hogy valami hibája van a futtatás során (windows üzenet nem a program írja ki) és ott vagy kilépek, vagy figyelmen kívül hagyom és akkor a progi kiírja hogy minden ok.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz skywalker16 #15630 üzenetére
hali.
a fesz fixálva van vagy AUTOn?
fixáld azt
a szorzo és feszingadozás meg a C1e és EIST miatt van. ha nem kell a teljesítmény visszább veszik a procit és értelemszerűen a feszt is, így energiát és pénzt sporolnak meg neked. hasznos dolog, ne kapcsold ki.
#15636) skywalker16 hogy hol?!
hát leírtad...ez érdekes met a bios-ban a lekkissebb amire lehet állítani az 1,325
CPU voltage. ezt keresd.
[ Szerkesztve ]
-
pojzon
tag
válasz darál0w #15645 üzenetére
Jaja win7 van 64 bites. Nah ha majd elmentek a konyhaszekrényesek és odaférek a gépemhez, akkor majd megnézem, de adminisztrátori módban is próbáltam és ugyan az lett a vége mint simán idítva...Lehet lassan kéne win újrarakni, mert kicsit szana-széjjel túrtam a sok fagyasztással, amikor a stabil véget kerestem tuningnál.
De ha a prime is megteszi tesztelésnek, akkor felőlem az is jó, mert az már megy vagy másfél órája.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs