Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peat;)

    veterán

    válasz Parci #54881 üzenetére

    "...de sima logika: ha az átesés olyan turbó védelmet adna, nem kapnák el újra a zemberek. pedig de."

    Sima logika, ha újra és újra elkapnák az emberek akkor az omicron és többi variáns sosem tetőzött volna, illetve omicron nálunk még csak fog tetőzni.

    Az átesés egy ideig biztosan véd attól hogy újból elkapja az ember. Nem tudni meddig, de addig igen hogy lefusson a hullám. Hosszú távú védelem na az pocsék.

    Az oltások mindeddig a fertőződésre is kihatottak, mielőtt esélye lett volna a vírusnak kiírtották az antitestek. Az omicron esetében ez a jó tulajdonság drasztikusan lecsökkent, elkapják az oltottak és terjesztik így.

    Egy omcironból meggyógyult és 3x oltott de még omicront nem elkapott egyén közül a társadalomra az átesett a kevésbé veszélyes egy hullámban, bárhogy is nézem. A már meggyógyultakra nem tudok tanulmányt mutatni, de parasztlogika hogy kevésbé terjesztik a gyógyulás után pár hétig.

    Minden óvintézkedéssel is 60% az esély a fertőzésre a 3 oltással(itthon ez szerintem van 70%-80% is). Most ez a bosszantó ebben a körben, mert aki nem kaphatott oltást még, vagy már nem kaphat azzal ez nem túl fair play.
    Ha legalább csak tünet után fertőzne ez a szaros, de nem, így az ember nem tudja meghozni a "na most ellépek két hétre kedves család" döntést hogy védje a szeretteit mert akkor már késő valószínűleg. Ez a bomba még csak nem is ketyeg annyira szemét.

Új hozzászólás Aktív témák