-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
Nekem olyan gondom van most, hogy az n-es wifivel rendelkező iPhone csak g-s wifinek látja a routert. (más n-es eszköz nincs a házban, ezért nem tudom azzal milyen lenne.
A beállításaim a következők:
Channel: 3 (nincs másik wifi eszköz a közelben, tehát ez gondolom mindegy)
Power: 27dBm (501 mW)
Mode: 802.11g+n
HT mode: 40MHz 2nd channel above
Country Code: USSajnos gyakran az is előfordul, hogyha kimegyek az udvarra, akkor eldobja a wifihálózatot a telefon, pedig ha megnézem külön alkalmazással 30-50%-os jelerősség van. A telefonnal biztos nincs gond, mert ezeket a jelenségeket csak az itthoni routerrel produkálja. Mit próbáljak meg esetleg másképp beállítani?
Köszi!
-
sellerbuyer
őstag
Munkahelyemen OpeWrt-vel az egyik 1043-as, amit access pointként használunk, a wifi rádióját folyton 0%-on üzemelteti. Próbáltam mindent állítgatni, újraindítani, sötöbö, egyszer-egyszer felvillant 34%-on, 85%-on, aztán stabilan semmi. Van esetleg hasonló tapasztalatotok, ötletetek, mit csináljak?
-
Kicsirics77
veterán
válasz sellerbuyer #41052 üzenetére
azt hiszem ha jól tévedek csak akkor ír %-ot ha konkrétan forgalom van rajta egyébként ha csak az eszközök csatlakoznak akkor 0%-on áll mert ugye nincs hálózati adatforgalom
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
sellerbuyer
őstag
válasz Kicsirics77 #41053 üzenetére
Konkrétan az a gond, hogy 27dB-el kéne döbörögnie (USA-t állítottam országnak), ahogy már vagy egy éve üzemel tökéletesen egy egész szintet ellátva, de ehelyett csak pár méterre tőle van térerő jelenleg.
Én vagy négy irodányira vagyok a routertől és eddig nálam 3-4-el jött laptopon, telón meg stabil 2 volt. Most meg telón semmi, már ha egyáltalán fel bír csatlakozni, laptopon pedig 2 legjobb esetben.
Ha csatlakozom eszközzel, max. 40%-ot ír, eddig 80-90 nem állította meg... Nyilván persze terheltségtől is függően.
Tönkremehetett a rádiója?
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
veterán
válasz sellerbuyer #41054 üzenetére
próbáld meg a 00 world-re átteni meg 20 MHz auto
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
sellerbuyer
őstag
válasz Kicsirics77 #41055 üzenetére
köszi a tippet, sajnos nem segített
-
spae
aktív tag
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy van egy ilyen routerem (TP-Link WR1043ND) és vezetékes net megy rajta, de a wlan sehogy sem akar menni. Már kb 1.5 éves, és tegnap délutánig jó volt, de azóta nem akar sehogy sem csatlakozni a wlan! A routeren a led sem világít! A 192.168.1.1 ip címet sem tudom elérni vezetékes netről sem!
Előre is köszönöm!
-
spae
aktív tag
válasz Kicsirics77 #41058 üzenetére
Gyári minden!
-
spae
aktív tag
válasz Kicsirics77 #41060 üzenetére
Próbáltam, semmi, nem megy úgy sem. Amúgy a resetnél minek kellene történnie? Az a legfurcsább, hogy a megadott ip-re sem csatlakozik!
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Ha viszonylag új gyári firmware van feltéve, akkor a http://192.168.0.1 URL-en éred el!
Alex
-
Kicsirics77
veterán
resetre helyre kellene álni neki gyári alapértékre jobb esetben
próbáld úgy hogy kihúzod a tápot-->reset megnyom-->táp bedug-->reset gomb még nyomva tart 10 mp ha így se akkor lehet bemondta az unalmast,gariztasd lehttp://192.168.0.1--> ezt el is felejtettem mondani
[ Szerkesztve ]
-
spae
aktív tag
válasz Kicsirics77 #41063 üzenetére
A ...0.1-et is próbáltam. A reset mit csinál dolgot úgy értettem, hogy a ledeken lehet valamit látni, csipogás, vagy mi?
Egyébként semmi sem változott!
-
Kicsirics77
veterán
-
spae
aktív tag
válasz Kicsirics77 #41065 üzenetére
Gondoltam, hogy nem csipog, csak példának írtam, de azt figyeltem, hogy semmi sem történik, ha nyomom a resetet!
A garit nem tudom, mert a munkahelyemen van, itt meg nem egyszerűen mennek a dolgok!
-
spae
aktív tag
Ja, és a QSS is világít. Az normális?
-
spae
aktív tag
válasz Kicsirics77 #41068 üzenetére
Én nem nyúltam hozzá! Pontosan azt sem tudom mi az (csak nagyjából)!
Semmi, nem reagál a resetre sem!
Azért köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
spae
aktív tag
válasz vargalex #41070 üzenetére
Az IP-vel problémát írt ki, ha wlan kapcsolódok, a DHCP-t nem tudom, az a gáz, hogy nem tudom megnyitni a 192.168.1.1-et sem (és a 0.1-et sem)
Biztos jó a beállítás amúgy, mert olyan este 7-ig jó volt, akkor megszakadt, és azóta semmi, csak vezetékes net!
[ Szerkesztve ]
-
Mucsi14
tag
Vargaelex! esetleg erre valami...?[link]
-
MODERÁTOR
-
vzoli1987
aktív tag
Attitude Adjustment (12.09 final)
openwrt oldalán tölthető, várható vargalex build esetleg???
Huawei P30 ||| VU+ DUO 2 Kodi 18.8
-
Mucsi14
tag
válasz Intruder2k5 #41080 üzenetére
-Ha bekapcsolom a routert akkor van wifi persze nem failsafe módban.Lehet is csatlakozni rá,kioszt valami 192.168.0.x es ipt,(utóljára amikor rendesen működött 192.168.1.1 volt az ip-je)de beljebb nem jutok és pesze internet sincs.
-pingelni még nem próbáltam failsafe módban,de ha éjjel hazamegyek a melóból megpróbálom -
MODERÁTOR
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Adott egy Cisco EPC3925-ös készülék az emeleten (t-home-os) ami wifis tehát a házban laptoppal tudom fogni a jelét, viszont van nekem egy TP-Link WR-1043ND routerem is amit nem használok. Kérdésem az lenne hogy azt belehetne állítani úgy hogy erősítse a jelet, mert a földszinten a teraszon már épp hogy csak van jel és nyáron inkább ott dolgozgatok. Mert akkor a földszintre levinném és ott lenne ez a router ha nem kéne vezetékezgetnem, vagy az mindenképp kell hozzá?
-
MODERÁTOR
-
SPeti1984
senior tag
válasz Intruder2k5 #41087 üzenetére
Esetleg a wifis összeköttetésben tudsz segíteni hogyan kellene beállítani?
-
buca84
őstag
válasz Intruder2k5 #41087 üzenetére
Vargalex segítségével megcsináltam a repeatert egy 741ND-ből.
2 napja konfigoltam be. Ma nem tudott feleségem fellépni rá.
Hiába indítottuk újra a routert és a laptopot is, semmi.Majd rádugtam kábellel az enyémre és megjavult, pedig nem állítottam el semmit.
Luci-ba kábelen be tudtam lépni, ott semmi furát nem vettem észre.Most megint nem lehet rá kapcsolódni. Se notival, se telefonnal.
Szerintetek mi lehet a gond?
-
suste
veterán
válasz SPeti1984 #41088 üzenetére
tök egyszerű:
1:tplinkre felteszed a vargalex fw-t
belépsz a luci/hálózat/wifi részre, és rákeresel a hálózatokra
kiválasztod a tiedet, megadod a jelszót, és már van is neted kábelen
wifihez pedig felveszel egy új wifit szintén a luci/hálózatok/wifi résznél2: vagy feltehetsz egy gargoyle fw-t,ott állítólag még egyszerűbb, de azt nem ismerem
3: gyárival fw-vel asszem nem lehet ilyet
szerk.:
Intruder2k5 beelőzött, de legalább lényegében ugyan azt mondtuk.....[ Szerkesztve ]
-
rik76
csendes tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség: meg lehet azt oldani valahogy, hogy a router 2-3 percenként kiírja nekem egy fájlba (usb-s tárolóra vagy FTP-re) az aktuálisan csatlakozott wifi eszközök listáját (MAC-jét)? Ha igen, akkor hogyan?
Köszönöm ha segít valaki!
Rik"Na most már örökre jó lesz egy darabig!"
-
cimp
senior tag
Sziasztok srácok!
Olyan problémám lenne, miszerint egy távoli ismerősnek feltettem alex féle firmet, és most kellene a vinyót hozzá izgatni. Állítja az illető, hogy hiába írja be a root + jelszó párost nem engedi be a formázó felületre. így távolról be tudok lépni luci-ba is és ssh-n is. Létezik, hogy a formázó felület megbolondult és más jelszó kellene neki? Ez távolról nem érhető el így nem tudom ellenőrizni. Valami ötlet?
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
cimp
senior tag
válasz vargalex #41095 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Volt újraindítás. A windows bolondult meg, próbáltuk háromféle böngészővel is de nem ment. újraindította a gépet és akkor be tudott lépni.
????Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
r3dsnake
nagyúr
Találok esetleg leírást valahol a legoptimálisabb wifi beállításhoz openwrt alatt? Köszi!
-
buca84
őstag
válasz buca84 #41089 üzenetére
Felraktam a Gargoyle-t a 741ND-re (repeaterként beállítva), de ugyanazt produkálja, mint az attitude adjusment alatt. Kis ideig frankón működik, aztán lehal.
Nem lehet rá csatlakozni, nem látja egyik noti/telefon se.Áramtalanítás után látható, de nem lehet rá csatlakozni.
Ha resetelem ás újra beállítok mindent, akkor is csak kis ideig jó.
Mi lehet a gond? Ötletek? Gariztassam?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest