- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 13 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolóval bővült a Kenginston kínálata
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Milyen notebookot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
sziasztok! usb led villogtatására nem találtam semmit. létezik megoldás v alapból tudja csak be kéne állitani?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
geebacsi
csendes tag
Portforward készítésben segítenétek?
Odáig már eljutottam, hogy igazából nem is port forward-ot, hanem rule-t kell létrehozni.
Annyit szeretnék csak hogy a külső port legyen xxxx és az egy belső gép 3389-es portjára mutasson.Valaki írja le legyen olyan kedves.
-
dfcwolf
tag
Sziasztok!
A routert szeretném elérni messziről DYNDNS-en keresztül. Tudna valaki ebben segíteni?
Kösz!
Siemens SL55 | Siemens SX1 | LG Viewty | LG Arena | LG O2X | HTC ONE XL | HTC HOX | Galaxy Note II | Galaxy Note III | Honor 4X | Nexus 6 | ONEPlus 3 | ONEPlus 3T | ONEPlus 5
-
vargalex
Topikgazda
válasz dfcwolf #2105 üzenetére
Hi!
Fölteszed a Luci-app-ddns csomagot, beállítod a felületen (Services->Dynamic DNS) a ddns szolgáltatáshoz tartozó adataidat (ssh-n is beállíthatod, a /etc/config/ddns config állomány szerkesztésével). Majd a Network->Firewall->Traffic Control-ban létrehozod a szükséges portokra a rule-okat (persze szerkesztheted a /etc/config/firewall file-t is).
[ Szerkesztve ]
Alex
-
micro
addikt
Állítsatok le ha nagyon földtől elrugaszkodott ötletem támadt, de:
Nem lehetne-e azt valahogy megcsinálni, hogy a router elején levő gomb (QSS) a transmission-t elindítsa és leállítsa, és a mellette levő QSS LED, pedig jelezné, hogy éppen fut-e vagy sem?Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
MODERÁTOR
Szerintem ez simán megoldható... Ha beírod a fórum keresőjébe, hogy QSS, találsz is néhány scriptet, amiből ki lehet indulni. Igaz, hogy azok nem transmission-t indítanak, hanem WiFi-t kapcsolgatnak, meg LED-et villogtatnak, de ez már csak részletkérdés.
szerk.:
Itt van ami kell neked.[ Szerkesztve ]
-
micro
addikt
válasz Intruder2k5 #2110 üzenetére
Hát ez szuper. Köszi.
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #2110 üzenetére
lejárt a mod idő...
Már csak azt kellene, hogy megoldja egy vállalkozó szellemű egyén, hogy pl.:
- 1 QSS gombnyomás Transmission indítás / leállítás
- QSS gomb 5mp-ig nyomva tartása WiFi indítás / leállításGyanítom, hogy ez is megoldható lenne, ha nagyon akarná valaki :-)
-
micro
addikt
válasz Intruder2k5 #2112 üzenetére
Nekem is lejárt az időm.
Már megy is, és még a LED-et is kapcsolgatja. Remek.
Köszi mégegyszer.Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
MODERÁTOR
-
micro
addikt
válasz Intruder2k5 #2116 üzenetére
Na az a gondom, hogy nem tudom, hogy lehet azt elinditani.
Tudnal esetleg segiteni ebben.Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Mivel a QSS gombra írt script úgyis a /etc/init.d/transmission scriptet hívja meg, így én oda tenném a led kapcsolgatását. A QSS script pedig csak az indítóscriptet hívogatná, a leddel nem tenne semmit. Tehát a /etc/hotplug.d/button/qss így nézne ki:
if [ "$BUTTON" = "BTN_1" ] ; then
if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
TORRENT_STATUS=$(ps | grep transmission | grep -v grep)
if [ "$TORRENT_STATUS" == "" ]; then
/etc/init.d/transmission start && \
logger "Torrent is running."
else
/etc/init.d/transmission stop && \
logger "Torrent is stopping."
fi
fi
fiMajd a /etc/init.d/transmission script start függvényébe tenném a led bekapcsolását:
start() {
config_load transmission
config_foreach start_service transmission
echo 1 > /sys/class/leds/tl-wr1043nd\:green\:qss/brightness
}illetve a stop függvényébe a led kikapcsolását:
stop() {
killall `basename $BIN`
echo 0 > /sys/class/leds/tl-wr1043nd\:green\:qss/brightness
}Így akár QSS gombbal használod, akár az init script közvetlen futtatásával, vagy ha LuCi-ból indítod/leállítod, mindig változtatja a led állapotát is.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
atideath
tag
Hali.
Tegnap énis lecseréltem a firmware-t OpenWRT-re. Minden szuperen működik csak a WLAN-t nem bírom beüzemelni. Honnan tudom kideríteni a Wlan MAC addressét? Mert a configba be kellene írni de nem találom az istenért sem. ipconfig -a nem dobja ki. Egyszerűen nem látom a wlan hálózatot hiába keresek rá másik géppel.
Más: Melyik firmware-t ajánljátok? Ez a Lucie nem jött be túlzottan nekem. Webif melyik csomagban elérhető?
Köszi
Hp Microserver Gen8 - Xeon 1270v2 - 16Gb - ESXI 6 | Prusa i3 proB | CoreXY 3D Printer | Oneplus 3
-
MODERÁTOR
válasz atideath #2119 üzenetére
Szia!
Elvileg felteheted Te is, de az egy "Hard Reset" után törlődik, és visszaáll a LuCI, ráadásul hely sem szabadul fel a törlésével a flashben. Valóban jobban jársz, ha olyat teszel fel, amiben WebIf van eredetileg. Ilyet tudomásom szerint hármat találsz...
http://x-wrt.org/
http://eko.one.pl/
http://openwrt.groov.pl/A negyedik lehetőség, hogy Te buildelsz egy saját firmware-t, de feltételezem, hogy ez most nem aktuális :-)
[ Szerkesztve ]
-
atideath
tag
Egyenlőre a Wlan-t kellene beállítani mert egyáltalán nem hajlandó működni.
Hp Microserver Gen8 - Xeon 1270v2 - 16Gb - ESXI 6 | Prusa i3 proB | CoreXY 3D Printer | Oneplus 3
-
MODERÁTOR
-
atideath
tag
válasz Intruder2k5 #2123 üzenetére
Már feltettem a lengyel buldet. Szimpatikusabb nekem ez a webif2. Nem tud valaki egy magyar nyelvet küldeni hozzá? Nincs fenn a file ami kellene hozzá így csak angol vagy lengyel érhető el.
-
micro
addikt
Van-e arra lehetoseg, hogy a letoltott rar fajlokat automatikusan (vagy manualisan) kicsomagolja a router?
Meg nincs extrootom es jelenleg kb 300kB helyem van telepiteni.
Eselyetelen?
Extroot-ot csak nyararalas utan lesz, addig nem bombazom szer a rendszert, mert nem szeretnek ejszakazni.Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
MODERÁTOR
Nem tudom, hogy transmission-ben van-e lehetőség ilyenre...
De az viszont biztos, hogy nem kell feltétlenül extroot ahhoz, hogy több programot tudj telepíteni. Csatolhatsz egy pendrive-ot, vagy inkább egy hdd particiót, mondjuk az /opt mappa alá, majd kicsit megszerkeszted az opkg.conf file-t, és már mehet is a telepítés a külső tárolóra. Az extroot csak akkor kell, ha a flash-t egyáltalán nem szeretnéd ilyen célra használni, de a kettő egymás mellett gond nélkül működik. Erről bővebben itt.
A másik része pedig az, hogy nem kell mindent újra konfigolni extroot beállítás után sem, ha előtte mented a flash (/overlay) tartalmát, majd a mountolás után visszamásolod. Ezt pedig vargalex barátunk fejtette ki már több ízben.
-
micro
addikt
válasz Intruder2k5 #2127 üzenetére
Ezt a külön mappa becsatolást és a az opkg módosítást megcsináltam. Megy is a telepítés már. (TothSzabi módra)
Feltettem az unrart, már csak bele kell varázsolni az mc-be.
Majd keresgélek.
KösziKlaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
viralmind
aktív tag
Udv!
Annak vajon van valosagalapja hogy erre a routerre ddwrt utan mar folmegy a tomato is?egy forumon olvastam de sajnos nem talaltam ujra meg az ominozust irast errol ,gondoltam megkerdem itt a szakikat :-)
Mondjuk en ugy tudtam hogy a tomato csak a broad-os routerekre megy fol ,ez meg nem az de tisztan emlexem hogy a csoka bizonygatta hogy neki a ddwrt utan folteve a tomato is ment .
mondjuk arra mer vegkepp nem emlexem hogy k24 vagy k26 volt-e.esetleg valakinek lenne infoja errol?
koszonom!
-
vargalex
Topikgazda
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
DD-Wrt alatt csak én nem találom a webfelületen a logout opciót vagy kifelejtették belőle?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
NeverGone
tag
Sziasztok!
Van elérhető dokumentáció arról, hogy mi a különbség az egyes hardver-változatok között?
-
ToBeY
nagyúr
Van valami olyan beállítás a routerben amitől ingadozhat a sávszélességem?
-
wwenigma
Jómunkásember
8Mbit garantalt, de ha irsz egy szép levelet vagy usz-t felhivod akkor valoszinuleg segitenek.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
törölt tag
sziasztok!
ma lettem a boldog tulaja, egy ilyen kis gyönyörűségnek
Tudnátok ajánlani nekem firmware-t hozzá?
Alapesetben torrent kellene, meg dyndns vagy hasonló szolgáltatás.
(+ nyilván megosztani a helyi hálón vinyót)
(egy router + debianos p3-at váltana, de a linuxhoz csak annyit értek, hogy a tutoriálokat megkeresem, kérdezek, és követem a leírásokat )
köszi -
rolcsika_one
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég szereztem be Én is egy ilyen routert, + még van egy Linksys WRT160nl. Nekem most ezzel a routerrel van egy nagy problémám, mégpedig a jffs2 hiánya. Olvasgattam a fórumon, hogy saját magam készíthetek ilyen firwaret, vagy a lengyel srácok megoldása az alternatíva. Nos, Én az elsőt preferálnám, csak kellene egy kis segítség. Eljutottam odáig, hogy [ezen] leírás alapján kiválaszthatom a feltelepítendő csomagokat. (csak a jffs2 a plusz)
Végig ment a fordítás és a /bin könyvtárban nekem van egy könyvtár amiben több .bin kiterjesztésű fájl van ebből valószínűleg nekem a jffs2 -esek kellenének de melyik, mert kettő van! Van egy 128 bites és egy 64 bites! Melyik a nyerő? Vagy valami nem ok?Előre is kösz mindenkinek!
-
MODERÁTOR
válasz #42431471 #2142 üzenetére
Szia!
OpenWrt kell neked! (nem is nagyon van más lehetőség)
Ezen belül két lehetséges választásod van, vagy LuCI-val használod, vagy WebIf-el. Ha a LuCI mellett döntesz, akkor innen szedd le az fw-t, ha pedig a WebIf mellett, akkor az X-Wrt kell neked, és innen töltheted. WebIf képek itt, LuCI meg mondjuk itt. A kettő csak a webes felületben különbözik, az alapja ugyanaz az OpenWrt. Telepítéshez némi infó itt.Válogass... :-)
-
vargalex
Topikgazda
válasz rolcsika_one #2143 üzenetére
Hi!
A 64k, illetve a 128k csak azt mondja meg, hogy a flash milyen memória blokkoba van szervezve. Elvileg mindkettőnek működnie kell.
De miért ragaszkodsz a jffs2 verzióhoz? Fordíthatsz egy squashfs-t, amibe belerakod a block-extroot, block-mount, az usb, illetve a filerendszer csomagokat. Onnantól pedig már ott vagy, hogy el is felejtheted a jffs2-t.[ Szerkesztve ]
Alex
-
rolcsika_one
csendes tag
válasz vargalex #2145 üzenetére
Hi!
Nem ragaszkodom, csak ezek szerint rosszul értelmeztem a dolgokat
Ha jól értem akkor mindkét verzióval a külső meghajtóról fog futni a rendszer nem a flashből.
Az általad emlitett megoldás mivel jobb? Ezek a csomagok feltelepíthetők a squashfs-re? Mert akkor elvileg nem kellene forgatni.Üdv.
-
vargalex
Topikgazda
válasz rolcsika_one #2146 üzenetére
Hi!
A kettő között az a különbség, hogy jffs2 verzió esetén a teljes flash tartalom írható-olvasható, míg a sqashfs verziónál a feltöltött firmware csak olvasható, a flash maradék része írható-olvasható, és ezt a kettőt "mixeli" egybe.
A baj ott van, hogy ahhoz, hogy külső meghajtót tudjon mountolni a /overlay-ba (sqashfs esetén ez a flash maradék része), vagy jffs2 verzió kell, vagy olyan squashfs verzió, amibe a szükséges csomagok már benne vannak. Tehát csak jffs2 verzió esetén fog utólagos telepítéssel menni. Squasfs-t neked kell forgatnod. De ha már fordítottál egyet, akkor még ezeket a csomagokat belerakod, és a második fordítással már hamar végezni fog.[ Szerkesztve ]
Alex
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #2144 üzenetére
elindultam a luci vonalon, a leírás alapján, de nincs webes felületem, és a net sem épül fel a leírás alapján... mit ronthattam el?
ez a firmware amit feltettem:
openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bina netes résznél pedig nyilván csak a név/jelszó amit módosítottam...
(vagy esetleg valami scriptet el kellene indítanom, hogy bármi is legyen egyáltalán?)
-
törölt tag
válasz #42431471 #2149 üzenetére
hát akkor már lucim is van...
Mondjuk azt nem értem, hogy a leírásban az ezt beírod és már van helyett az ilyen gyökereknek mint én, miért nem az szerepel, hogy ezt beírod => feltelepült, most már csak el kell indítanod egy scripttel, aminek a neve még véletlenül sem utal a funkciójára egy laikusnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- PlayStation 5
- Crypto Trade
- PlayStation 1 / 2
- 13 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolóval bővült a Kenginston kínálata
- VMware
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs