- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
hati
addikt
válasz Speeedfire #2647 üzenetére
Nekem a routerre lenne úgyis csak kötve, ott meg számít, hogy kikapcsol-e, ha nincs hdd forgalom. Biztosan 5400-as? Ezekbe vajon mennyire green vinyókat raknak?
-
redlingg
tag
...és még abban is kérnék segítséget, hogy mit kell beállítani a webes távolról való eléréshez.
köszi -
direwolf
őstag
Sziasztok!
Beszereztem én is egy ilyen routert. Tulajdonképpen minden frankón megy a gyári (legújabb) fw-el, csak a torrent hiányzik.
Azt meg tudnátok mondani, hogy mik azok a linux fw-ek amiket lehet és érdemes is próbálni rajta? OpenWRT, DD-WRT-n kívül, vagy ezekből létrehozott "emberbarát" változatok esetleg...
Ami fontos számomra: WDS (két hálózatot kötök össze wifin, és csak ez megy normálisan), DHCP fix cím egyik gépnek, DynDNS, és a torrent kliens... mindezt grafikus felületen"I've seen things you people wouldn't believe"
-
devpernull
tag
válasz direwolf #2653 üzenetére
Szia!
Nekem bejött a DD-WRT, bár itt a többség linux-guru, ezért Open-WRT párti. Valamiért nem népszerű a DD fejlesztője, de ettől még lehet jó a rendszer... Linkeltem korábban egy olyan firmware-t, ami egyből grafikusan nyit flash után, megy minden, be lehet állítgatni kattingatással
[itt]
A 2639-ben meg leírtam, hogyan kell torrentre rávenni, nagyon részletes a leírás, 14 éve próbálkoztam a Red Hat linux-al, azóta semmi, de azért boldogultam vele. Most már webes felületen megy a torrent, a kész letöltést meg WinSCP-vel húzom le a gépre. Tegyél egy próbát vele. Állítólag Open-es firmware-ből is van ilyen kezdőknek való, de én nem találtam, a torrenthez meg abban is reszelgetni kell. Az általad felsorolt szolgáltatásokat az összes tudja. De jól nézd meg, hogy milyen verziót teszel fel a gépre, mert különben tégla! -
direwolf
őstag
válasz devpernull #2655 üzenetére
Thx! Hogy érted, hogy milyen verziót teszek rá? A 1043ND-nek van pár hw rev-je, de úgy tudom ugyan az a fw mindegyikhez. Tévedek?
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
redlingg
tag
valaki segítsen pls a két hozzászólásom ügyében
-
vargalex
Topikgazda
válasz devpernull #2655 üzenetére
Hát, nem tudom, milyen linux guruságról írsz, mert az egyéb software-ok telepítése DD-Wrt alatt (amit linkeltél) sokkal több parancssori munkát igényel, mint OpenWrt alatt.
Alex
-
devpernull
tag
válasz vargalex #2659 üzenetére
Ha valaki nem érti a linux "lényegét", de szolgai módon be tudja copy-paste-elni a cikk leírását, akkor menni fog neki a torrent. Nem a parancssori munkával volt bajom a többi írásnál, hanem alapvető hiányosságaim vannak a rendszer felépítését, működését tekintve. A torrentet nem számítva meg úgy fel lehet tenni ezt a DD-Wrt verziót, hogy még putty sem kell a gépre, csak böngésző, mégis megy minden. Mélységesen tisztelem a tudást, de ha nem muszáj, nem akarok mindenhez érteni!
-
veterán
Sziasztok!
Na, egy 1043ND boldog tulaja lettem, eddig minden hibatlan!
Hihetetlen jo!
Radugtam a pent, egybol jo!Udv. core2
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Most vettem észre, hogyha töltök fel huzamosabb ideig (10mbit), akkor teljesen belassul a router, adminfelületen ha újraindítom, ugyanolyan lassú marad, egyedül áramtalanítás segít rajta. Ez mitől lehet? Legújabb firmware is ugyanúgy belassulgat.
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
rankesz
veterán
válasz Neil Watts #2662 üzenetére
Jaaa, én azt hittem neked már eddig is ilyen volt!
Grat, hozzá én már a transmissiont heggesztgetem, ma hoztam haza a sts to usb átalakítómat. Remélem el fogja tudni látni árammal a kis 160as toshiba laptopwinyót. -
Bdanyy
addikt
Wifinél fordul elő, és nem számít hogy torrent vagy skpye msn stb, és csak feltöltésnél. Letöltés után sosem lassul be, de pár giga feltöltése után 1mbitre leesik a fel és letöltés is, áramtalanítás meg újraindítás előttig.
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
MODERÁTOR
válasz direwolf #2666 üzenetére
Az alap OpenWrt-ben LuCI van, az X-Wrt-ben pedig WebIf. Kinek ez, kinek meg az szimpatikus. Jómagam WebIf párti voltam, amíg használtam OpenWrt-t, de egyrészt ez szubjektív vélemény, másrészt pedig a leírásokban is a LuCi szerepel, tehát azzal jobban jársz, kezdésnek legalábbis mindenképpen. Aztán, ha később meggondolod magad, még mindig válthatsz, ha már egy kicsit jobban mennek a dolgok. Az alapja mind a kettőnek ugyanaz, tehát gyakorlatilag teljesen mindegy melyiket használod, csak és kizárólag a webes kezelőfelület amiben eltér.
[ Szerkesztve ]
-
redlingg
tag
vki hozzáértő válaszoljon az én kérdéseimre is plíz!
-
MODERÁTOR
válasz redlingg #2630 üzenetére
Először is leszögezem, hogy nem a szakértő, vagy hozzáértő felszólításra jelentkeztem! :-)
A seed alapesetben tuti, hogy nincs letiltva, nekem ment automatikusan. És azt sem tudom, hogy egyáltalán le lehet-e tiltani. Amúgy fut a transmission? Tehát nem "elszállt" a processz, csak eltüntek a letöltött torrentek? Újat hozzáadni tudsz?
[ Szerkesztve ]
-
redlingg
tag
válasz Intruder2k5 #2669 üzenetére
de legalább vki!!(egyébként korábban is te voltál az első...)Szóval megy minden,hozzáadni tudok.Ezt úgy tettem meg,hogy korábban letöltött torrentek fileit nyitottam meg,amin végigfutott és megállapította,h nekem már megvan,onnantól a seeding mappában láttam.Mostanra viszont nincs ott semmi.Ami baj még,h néha ledobja a hdd-t olyankor újra kell indítani az inscriptben.
-
MODERÁTOR
válasz redlingg #2670 üzenetére
Igen, a probléma gyökere inkább ott lehet, hogy ledobja a HDD-t. Nem tudom, hogy pontosan hogy működik a transmission, de gyanítom, hogy kilépéskor szeretné menteni az aktuális állapotot (torrentek listája), nem pedig rögtön amikor hozzáadsz egy torrentet, így ha bekövetkezik egy ilyen spontán HDD eldobás, akkor eltűnnek a torrentek. Saját tápja van a HDD-nek, vagy routerről táplálkozik? Mert a kevés áram szokott lenni a fő oka az ilyen hibáknak.
Átmeneti megoldás lehet esetleg, hogy amikor hozzáadod a torrenteket, akkor állítsd le a transmission-t, majd indítsd újra, mert ha jó a gondolkodásmenetem, akkor így nem tűnnek el a torrentek. Illetve, ha jól tudom - de ez nem biztos -, akkor a transmission is tud olyat, mint az rtorrent, hogy kijelölsz egy mappát neki, és az abba betett torrent file-okat automatikusan beteszi a letöltési listába. Ha ide megadnád neki a torrent file-okat tartalmazó mappát, akkor induláskor mindet újra hozzáadná. De persze a leszakadás okát kellene megtalálni, és elhárítani.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ezt csak úgy találtam... Pofás ez a statisztika!
https://packetprotector.org/forum/viewtopic.php?pid=5833#p5833 -
redlingg
tag
válasz Intruder2k5 #2671 üzenetére
hozzáadtam egy pár létező file torrent filejet.majd leállítottam a trans-t majd start.Az összes file eltűnt,még az is amit lekezdtem tölteni de megállítottam korábban. A hdd a routerről kapja az áramot.És a távoli netet hogy kell beállítani? Már mindennel próbálkoztam+leírás de nem megy...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
hesszan
aktív tag
k3520 on keresztül .) sikerült beállítani. asszem mostmár ki sem fogom húzni..
az áramtalanítás utáni automata csatlakozás még nincs beállítva.
Sungdurung
-
MODERÁTOR
-
redlingg
tag
válasz Intruder2k5 #2674 üzenetére
{
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"dht-enabled": true,
"download-dir": "\/mnt\/hdd\/downloads",
"encryption": 1,
"incomplete-dir": "\/mnt\/hdd\/downloads\/config\/Incomplete",
"incomplete-dir-enabled": false,
"invalid-key": false,
"lazy-bitfield-enabled": true,
"message-level": 2,
"open-file-limit": 32,
"peer-limit-global": 240,
"peer-limit-per-torrent": 60,
"peer-port": 51413,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": 0,
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": true,
"preallocation": 1,
"proxy": "",
"proxy-auth-enabled": false,
"proxy-auth-password": "",
"proxy-auth-username": "",
"proxy-enabled": false,
"proxy-port": 80,
"proxy-type": 0,
"ratio-limit": 2.0000,
"ratio-limit-enabled": false,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": false,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "{fdc233243752693dbeba9162cf5abdefcf90f3b6B6zAmbx0",
"rpc-port": 9091,
"rpc-username": "",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.1.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 20,
"speed-limit-up-enabled": true,
"umask": 18,
"upload-slots-per-torrent": 14
} -
MODERÁTOR
válasz redlingg #2678 üzenetére
Hmm... Nem tudok okosat mondani, próbáld meg a watch-dir megoldást addig, amíg valaki nem tud jobbat tanácsolni neked. Ehhez be kell tenni még néhány sort a json file-ba.
# watch-dir: String
# watch-dir-enabled: Boolean (default = false) Watch a directory for torrent files and add them to transmission. -
redlingg
tag
válasz Intruder2k5 #2679 üzenetére
köszönöm
-
poirot
őstag
Segítségeteket szeretném kérni.
2 gép van rákötve routerre kábellel. A "kisgépen" újraraktam az op. rendszert, (Windows XP), és most nem tudok NET-ezni róla, mikor még jó volt az op. rendszer, semmi probléma nem volt vele. Annakidején lementettem print screen-be a router összes beállítását, és a DHCP Clients Listában nem találom a kisgépem, csak a nagyot. A kisgépen megnéztem az ipconfig /all-t ott az adathordozó állapota leválasztva. Beadtam az ipconfig /renew illetve az ipconfig /release parancsokat, ott azt az üzenetet kaptam, hogy; Szétkapcsolt állapotban nem lehet műveletet végezni a következőn: Helyi kapcsolat.
Mit és hol kell beállítanom, hogy lássa a kisgépem ?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
vargalex
Topikgazda
válasz devpernull #2661 üzenetére
Backfire, illetve X-Wrt esetén is van rögtön webes felület, nem kell putty-ot használni. Az egy dolog, hogy Speeedfire pont egy olyan verzióval mutatta be a telepítést, amiben nincs Webes felület, illetve jobban preferálja a konzolt (megjegyzem, én is). Ezért nem értettem, amit írtál.
Alex
-
Speeedfire
félisten
-
vargalex
Topikgazda
válasz Speeedfire #2689 üzenetére
Igen, egyrészt a döntés miatt, másrészt gondolom azért, mert van, aki inkább felrak valami plusz csomagot arra a helyre, amit a webes felület+uhttpd foglalna (mondjuk ez inkább az USB-vel nem rendelkező routerek esetén lehet indok).
Alex
-
neverless
tag
Sziasztok.
Most tettem fel a legújabb openWRT firmvért (ezt) a wr1043nd routeremre. Bár rengeteget olvastam már a fórumot, jobbnak látom azért megkérdezni, hogy hogyan rakom vissza a gyári firmvért. Egyelőre visszaraknám a gyárit, és majd akkor foglalkoznék az openWRT vel, ha időm is lesz rá.
Az ok, hogy vágott firmvér kell, (illetve hogy az újabbakat már nem kell vágni, sőt, javallott a már sokszor belinkelt vágott és már letesztelt fw-t használni), de hogyan is töltöm vissza?
Intruder2k5 írta, hogy a parancs, amivel frissíteni tudunk SSH alól: "Firmware-t frissíteni minden esetben így tudsz":
mtd -r write filenév firmwareLeírást is találtam a frissítés menetéről szintén őtőle.
A kérdésem az lenne,hogy:
-Lehet-e használni a luci webes felületet a gyári fw visszatöltésére Csakmert magyarázatnak ezt írja ott: "Upload an OpenWrt image file to reflash the device."
-Hogyan másolom fel a /tmp mappába a firmvér file-t...A wget letöltőt még nem használtam, ha jól gondolom, egy direkt url-t kell neki adni. A már említett tesztelt vágott gyári firm zip ként van feltéve, az úgy nem lesz jó..
Ja, a routerhez nincs csatlakoztatva semmilyen pendrive vagy hd;. ha ez számítElőre is köszönöm, addig inkább neki sem állok.
[ Szerkesztve ]
-
redlingg
tag
válasz vargalex #2688 üzenetére
köszönöm,h ogy válaszoltál
/etc/config/transmission:config transmission
option enable 1
option config_dir /mnt/hdd/downloads/config
option download_dir /mnt/hdd/downloads
option speed_limit_up 20
option speed_limit_up_enabled true
option rpc_whitelist '127.0.0.1,192.168.1.*'
option rpc_whitelist_enabled true
option preallocation 1ez elég válasz?
-
neverless
tag
válasz Intruder2k5 #2693 üzenetére
Szia
hmm...
winscp ezt dobja vissza: Cannot initialize SFTP protocol. Is the host running a SFTP server?
SSH val be tudok menni minden gond nélkül.
Nem kellene ehhez pl "openssh-sftp-server" ? Luciban a szoftverek résznél találtam... Arra gondoltam, alapból nincs sftp szerver a fimben.És amúgy luciból nem tehetem fel a vágott gyár firmet?
üdv
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
neverless
tag
válasz Intruder2k5 #2695 üzenetére
UHH. köszi
Ejjjjjj, ha néztem végig 3 szor is direkt a winscp-s tutort........ akkor egyszerse.... de csak elrontottam
ok, bár csipogott még valami groups-os dolgot, működik, firm felmásolva a /tmp mapába.
És akkor beSSHzok, cd /tmp, és mehet is ez a parancs
mtd -r write gyarifirm.bin firmware
ugye? -
MODERÁTOR
-
neverless
tag
válasz Intruder2k5 #2697 üzenetére
köszönömmm!!
Sikerült, újra a legfrissebb gyári firmvér van. Na majd újra nekifutok az openWRTnek, ha majd nem leszek ilyen fáradt. -
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest