Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz .mf #13929 üzenetére

    Sziasztok, még mindig én.

    Tegnap megint folyamatosan produkálta azt, amit múltkor emlegettem: USB2-n routerre kötött 2TB-os EXT4 külső winyóról Win7-es laptopon filmet megnyitva egy idő után befagy a lejátszás: kép megakad, MPC not responding, és vagy 20-30 mp után folytatódik a lejátszás, vagy csak MPC kilövése és fájl újra-megnyitása után - de már a megnyitás is 10-30 mp-es várakozás után megy, ha egyáltalán. Most néztem a lucit is közben:
    - lejátszás indításánál free memory ~20%-ról luci frissítési ciklusonként 1%-kal csökkent. Amint odáig ért, hogy már csak 1-3% van, vagy visszaugrott 10+%-ra, vagy ott egyensúlyozott tovább, de még ment a lejátszás. A lefagyás pillanatában ránézve 3-6% között volt.
    - system logban semmi nem jelent meg a szokásos rendszeres dnsmasq-dhcp és hostapd wpa group key handshake-en kívül.

    Most az előbb bekapcsoltam a laptopot, és betöltöttem pár oldalt - ph, gmail, és az egyik ph-s hírhez kapcsolódó youtube videó. Közben nem fut semmi más, se torrent, se le/feltöltés, se skype, semmi. Rettentő lassú volt minden, lapok alig vagy nem akartak betöltődni. Rápingeltem a routerre:
    351 sent, 335 received, 4% loss
    min 1 ms, max 3845 ms, avg 1007 ms - még az átlag is 1 s fölött van, terhelés nélkül!!

    Ránéztem lucira, 20% free memory, processes között cpu-ból busybox 9%-án kívül minden 0 v 1%, memory is 0-3%; load 0.3-ról max. 0.6-ra ment fel, system logban semmi furcsa.

    Router reboot, és minden megy rendesen...
    Ötletem sincs...

    Ubid: én egy vastag papírt szigszalagoztam az elejére... így már nem zavaró a fényerő, de még látni, hogy mi világít. Barbár, de működik.

    [ Szerkesztve ]

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák