- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzsombor
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy volt már róla szó, de van rá mód, hogy a transmission GUI-t https-en keresztül érjem el? A kliensekben be lehet állítani ezt is, ezért gondoltam, hogy lehet rá megoldás. Természetesen a port maradna 9091, hogy a sima 443-as porton a LuCI-t érjem el, viszont sima http-n nem szeretem kiadni az erre használt jelszavam sem.
Előre is köszönöm!
-
mzsombor
tag
válasz Headless #14704 üzenetére
Jogos, persze. Amúgy csak a LuCI és a transmission GUI van kiengedve, mivel jól jön néha, hogy távolról bele tudok nyúlni, ha gyors segítség kell az otthoniaknak napközben. Azt hittem, csak egy jól elrejtett kapcsoló kérdése a dolog, gondoltam rákérdezek, hátha egyszerűen megoldható. Köszi a segítséget!
-
Headless
őstag
válasz mzsombor #14705 üzenetére
Suste fw-ben az openvpn szerver létrehozásához van egy oldal. Pár gombnyomás az egész, és az biztonságosabb mint kiengedni mindkét szolgáltatást. Kliens pedig minden rendszerre van, android, ios, windows, unix, stb. És ezzel elérheted a samba megosztásokat, meg minden egyebet, amit lanon.
De külön is feltehető, más rendszerekre, mentésből.
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Dreddy32
tag
Sziasztok!
Kérdésem volna.
A routerem mostanság olyat csinál, hogy elejti a netet. De csak 2,4GHz-en. Miért? Csak azon.
Feltettem gépre az InSSider4-et aszerint nincs ütközés. Direkt olyan csatornára állítottam be, amin senki sincs.
Apropó InSSider4! A Channel oszlopban lévő számok mit jelentenek? Most 12-8-at ír, de ha pl a 3-ra állítom akkor 3+7. Ez mit jelent?Köszönöm
-
-
Dreddy32
tag
Nem tudom, hogy be van-e kapcsolva, de azt sem tudom mi az. Elmondhatnád, hogy mi az, és hól találom.
Köszönöm
-
Headless
őstag
válasz Dreddy32 #14709 üzenetére
Leírtam már neked a valaszt, sőt reagáltál is rá. Megpróbálhatod kikapcsolni, de én nem várnék javulást tőle, csak lassabb lesz a wifi.
Gyári fw-ben a wifi fülön "bandwidth" beállítása auto -> 40 mhz, 20 mhz meg nyilván 20 mhz.
-
beci501.
csendes tag
Hali! Van nekem is egy ilyen router és szeretnék rátenni egy külső vinyót tudom h erről beszéltek de valaki segíten h hogy lehet megoldani? Köszike
-
beci501.
csendes tag
Hát bonyolult mert egy média szervert szeretnék csinálni amit tudok a tv-ről kezelni egy másik eszközzel. Digi net van
-
Headless
őstag
válasz beci501. #14713 üzenetére
Hát megpróbálhatod a gyári fw dlna szerverét, ha működik, örülsz, ha sok fájlt nem játszik le, akkor openwrt-t kell tenned a routerre.
Gyári fw beállítása, ahogy írtam ott van a gyári felület beállítási oldalán jobb oldalt. Vagy pl itt
A milyen neted van alatt arra gondoltam milyen sebességű, mert openwrt-vel a maximum 2-300 mbit/s. Vagyis ha nagyobb neted van és sebesség huszár vagy, akkor bizony openwrt felejtős. Más kérdés, openwrt-vel a torrent is megy. Persze ésszerű korlátozásokkal ~2 mbyte/s.
A média lejátszó milyen megosztásokat kezel amúgy? Csak dlna, vagy samba,/nfs/ftp is játszik?
[ Szerkesztve ]
-
beci501.
csendes tag
Ezt néztem ki: [link] 100-as net van
-
Headless
őstag
válasz beci501. #14715 üzenetére
Jah hogy még nincs is média lejátszó... Kodi-ra bőven elég egy raspberry pi is 12+áfáért kapható, és hdmi cec-el irányítható, ha a tv támogatja, milyen tv van? Van benne smart rendszer? Ha van lehet nem kell a kűlső eszköz, ha elég neked a dlna butasága (egy próbát megér). Ha kodi kell mindenképp én rpi-nél maradnék.
100-as nettel, nyugodtan mehet az openwrt is.
[ Szerkesztve ]
-
beci501.
csendes tag
A tv egy 1000 éves sony kdl-32l4000
-
suste
veterán
-
Dreddy32
tag
Sziasztok!
Awdr3600-as használható második routerként? Úgy értem, hogy 3600 wifin kapcsolódik a fő róuterre, és jelet továbbít. Jel erősítőként szeretném használni.
Köszönöm
-
Headless
őstag
válasz Dreddy32 #14721 üzenetére
ott van a wifinél a wds opcioó erre való elviekben, bár kitudja hogy működik-e vagy sem. a másik router az micsoda? Valószínű csak akkor működik, ha a másik router is tplink, ha nem tp link, akkor openwrt-vel megoldható sima repeater vagy repeater relayd. suste logout blogjában megtalálod az információkat az utóbbi megoldáshoz, fw-vel együtt...
-
TIT
veterán
Szasztok!
Miért szakad meg a net a laptopon?
Túl sokan vannak körülöttem vagy a router hibája? -
Nestor16
senior tag
Köszönöm a válaszod.
Mostanában már nem nagyon volt időm ezzel foglalkozni, de zavarta a csőröm, hogy csak a TM külső elérés működik és az FTP nem, de ez is megoldódott.
Viszont nincs valami jobb media megosztó lehetőség, ahol nem csak egyesével letöltve lehet megnézni a tartalmat, hanem lapozni is lehet a képek albumban? Már ha érted mire gondolok. Tehát a családi képeket, videókat szeretném nézni rajta kényelmesen.A terheltséget már le tudom ellenőrizni szimplán a terhelés 3 értékével, már tudom mit jelentenek, utánakerestem. 1 alatt érdemes tartani, viszont mi van akkor ha folyamatosan 2-3 körül pörög? Csak olyan mintha a ping megnőne? Ugyanis, hogy mást nem vettem észre, nem hibázik, pedig logikusan azt gondoltam, hogy gyűlni fog az adat, amit a CPU már nem bír és amikor a puffer betelik akkor addig nem fogad több adatot és 404 vagy hasonló történik.
De egyébként bőven alatta megy, a seed csak óvatosan megy, az hogy aktív legyen a torrent az a fontosabb. A letöltésnél figyeltem, hogy mennyi az 1 alatti határ, ami olyan 1,5 Mbps, hiába bírná 4-5-el is (de az alap 800-on hagytam).
Még valami. A LUCI felületet hogyan érhetem el kívülről?
Üdv, Dávid
-
suste
veterán
válasz Nestor16 #14725 üzenetére
-képnézegetés: nem igazán értem mire gondolsz
belülről samban nézegetheted a mappákat, lapozhatatod, de ilyenkor is letölti a képet, csak belső hálón értelemszerűen gyorsabb
azt nem tudom, hogy kívülről ftp-n -van-e olyan program, ami tud lapozni
csinálhatsz egy html oldalt is sima fájlszerverként, akkor még ftp sem kell (9092/system/template/Create simple HTML based webpage + WEB FILE SERVER)-terheltség: a 9092/status/load alatt is nézheted, és ez nem terheli úgy a routert, mint a luci/status oldal, és még magyarázat is van rajta
a folyamatos 2-3 routerként működtetve biztosan nem egészséges, mert ha a router funkcióknak lenne szüksége + erőforrásra, akkor már nem lesz, és ekkoor jön a wifi szakadás, lassú net, stbstb
az alap 800KB/s tm is pont így jött ki nekem, ez mellett még elindulhat egy filmlejátszás, meg jöhet több wifi kliens...-luci kívülről: luci/hálózat/tűzfal/forgalmi szabályok/Luci-HTTPS szabály pipa+mentés és alkalmazás
utána meghívás: "https://ip.vagy.ddns" -
kaciokos
őstag
válasz kaciokos #14647 üzenetére
No, nekiálltam kézzel megcsinálni a vendég WiFi-t (Vargalex FW-n), de nem igazán működik.
"Ugyanúgy kell, mintha sima guestet csinálnál csak az eredeti wifit kitörlöd, vagy azt használod wifinek, csak az interfészét állítod át."
Fogtam a sima 2,4GHz-es WiFi-t, megáltoztattam a nevét/jelszavát, és alul az Interface Configuration / General Setup / Network részben bepipáltam, hogy csináljon neki egy új interfészt, aminek a neve "guest" lett.
"Wifi interfész átállítása egy új tetszőleges nevű Statikus interfészre, dhcp-vel és a lantól különböző alhálózattal."
Megjelent a Network / Interfaces alatt a LAN és a WAN mellett egy GUEST, örültem. Beállítottam neki egy 192.168.74.1-es IP címet, /24-es maszkkal, alul a "Disable DHCP..." elől kivettem a pipát.
"Tűzfal zóna létrehozása tetszőleges névvel, interfész a korábban létrehozott, valamit továbbítás engedélyezése a wan zónába."
Még mindig ugyanott felül a Firewall Setting fülön bepipáltam, hogy hozzon létre egy újat guest néven. Aztán átmentem a Network / Firewall / General settings részbe, alul a Zones-nál leeditáltam a Guest-es sort:
- Input: drop
- Output: accept
- Forward: reject
- Allow forward to destination zones: bepipáltam a wan-t.A cucc most olyan, hogy tudok kapcsolódni erre a WiFi-re, de mintha már IP címet sem kapnék, pedig azt gondolnám, ott még nem ronthattam el semmit.
-
Nestor16
senior tag
A Sambát is el lehet érni kívülről?
Amit írtál LUCI elérést arra azt írja, hogy nem biztonságos kapcsolat aztán pedig ezt:
Forbidden
Rejected request from RFC1918 IP to public server addressHát ezt a webszerver dolgot is majd megnézem, ha lesz rá egy kis időm. (meg a kopogtató port dolgot, meg ... Szűz Mária mennyi minden jóság van itt. Csupa meglepetés és vidámság )
A DDNS-t miért használnak többen is? Nem csak akkor kell, ha nincs publikus IP-je, mert a szolgáltatótól is már NAT-va kapja?
Még egy furcsaságom akadt, szó szerint. Gyárinál nem volt ilyen. Ha megnyitok egy bármilyen oldalt néha bejön a 404 azonnal, de ha ráfrissítek akkor betölti ahogy kell.
Köszönöm.
Üdv, Dávid
-
suste
veterán
válasz Nestor16 #14728 üzenetére
A Sambát is el lehet érni kívülről?
Természetesen minden megoldható, de nem szokás. És én sem írtam ilyet !LUCI elérés kintről:
tényleg kintről próbálod ugye?
mobilnettel esetleg
a nem biztonságos visszajelzésnél ugye felvetted a kivételek közé, tehát engedélyezted, ugye?DDNS
1: mindíg a külő ip-t adja
2: egy ddns nevet könnyebb megjegeyzni, mint számokat, (tehát fix ip-nél is jól jön)404
már hallottam ilyet mástól, de én nem tapasztaltam sosem
másik böngésző? -
Nestor16
senior tag
Pedig a Samba használata eddig a legkényelmesebb Windows intézőből.
A LuCI is működik már. Fejvesztve csak belülről próbálkoztam elérni.
Hát a saját publikus IP-met nem nehéz megjegyezni pár alkalom után és gondolom nem gyakran változik.
Másik böngészőnél is fellép néha ez a 404.
Üdv, Dávid
-
kaciokos
őstag
válasz Nestor16 #14730 üzenetére
Ha a szolgáltató nem ad publikus IP címet, akkor sehogy sem éred el a routert kívülről, a DDNS nem erre való. Arra való, hogy ha a szolgáltató váltogatja a publikus IP címed (márpedig, ha nem fizettél elő fix IP címre, akkor fogja), akkor mindig ugyanazon a néven éred el a routert kívülről, pl. sajatnev.no-ip.org. Lehet, hogy a te szolgáltatód ritkán cseréli az IP címed, de akkor milyen bosszantó lesz, hogy ezért nem éred el, szóval én javasonlám a DDNS használatát.
U.i.: Erre valaki? Plíz, help!
[ Szerkesztve ]
-
kaciokos
őstag
válasz kaciokos #14732 üzenetére
No, próbálkoztam még egy kicsit, és azt találtam, hogy itt a bibi:
"a Network / Firewall / General settings részbe, alul a Zones-nál leeditáltam a Guest-es sort:
- Input: drop
- Output: accept
- Forward: reject
- Allow forward to destination zones: bepipáltam a wan-t."Az Input-ot is accept-re tettem, és voilá!
Ööö, valaki nyugtasson meg légyszi, hogy nem csináltam hülyeséget.
-
vargalex
félisten
válasz kaciokos #14733 üzenetére
Szerintem csak a DHCP és DNS request-eket kell engedélyezned a tűzfal szabályoknál.
Alex
-
géeles
aktív tag
hali
Nálam olyan probléma jelentkezett, kb 2 óra le/fel töltés után, hogy a 2,4 es neten internetezni nem lehet, a router sem elérhető bár úgy mutatkozik, hogy kapcsolódva van.Lan és 5g jól működik.
Újraíndítás segít.
Semmi extra beállítás.
Találkoztatok ezzel a bajjal?Firmware Version:
3.14.3 Build 150518 Rel.72050n[ Szerkesztve ]
TV Box Amlogic S905X4 4GB+64GB 8K 2.4G/5G X96Max, OnePlus Nord2-5G, "P."
-
zsolt320i
senior tag
Sziasztok!
Susute bb 0.8.2 alól próbálnék torrentezni de nem megy:
1. ez a kép fogad ha böngészőből akarok csatlakozni
2. transmission remote gui alatt hiába tudok a routerhez csatlakozni, minden torrent hibára fut
3. a firewallnál bepipáltam a transmission engedélyezését
4 a wdr3600 egy huawei HG8247H mögött van, és a huaweien kifordítottam a 21234-as portotMi gond tudtok segíteni?
üdv![ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz zsolt320i #14741 üzenetére
ha switch, akkor csak frowardolnod kell a fő routerben a 21234-es portot a tplink felé (192.168.1.10), és már aktív is lesz
de enélkül is mennie kell a letöltésnek, ha a háttértár rendben van (fel van rendesen csatolva a /mnt-be)a TM elérésének TMGUI -val a belső hálódban simán mennie kell (192.168.1.10:9091)
-
zsolt320i
senior tag
Hello Suste!
kiderült mi volt a gond:
1. WDR3600 Lan statikus ip címnél nem állítottam be átjárót, DNS-t semmit az ip címen kívül és emiatt a port forwarding a Huawei-en nem működött.
Megmondom őszintén nem is tudtom beállítani, ezért a WDR3600-at átraktam DHCP kliensnek.
Így a port forwardning már működik.
2. A csatolási pontokat rosszul állítottam be /mnt/letöltés, és azt vettem észre, hogy 512 Kb-után nem tud írni a vinyó. Aztán rájöttem, hogy /share/Samsung-ot kell beállítani, így már a vinyóra ír, azelőtt (/mnt/letöltés) ha jól sejtem a router memóriájába akart.
3. Van két külső vinyóm, egy régi Toshiba 60Gb és egy új 1Tb Samsung. A Toshiba félpercenként kattan, mintha újraindulna és a fej mintha kezdőpocizóba kerülne.A jelenség olyan mintha fél percenként kihúztam volna és azonnal visszadugtam volna a vinyót. Samsungal ezt nem csinálja, vagyis nem hallom, mert halk.
Ez azért lehet mert a Toshiba sokat eszik a és a router nem bír annyi áramot leadni?
Ehhez kacsolódóan lenne egy fontos kérdésem, hogy kezeli a router a vinyót, nem teszi tönkre?
A letöltésem max 2,5 Mb-ra korlátozódik ezt nem lehet valahogy feljebb tornászni, pld-ul beállításváltoztatással? A torrentenkénti csatlakozások számát felnyomtam 30-ra de így is csak 15-öt kezel max.Thx!
Zsolt -
suste
veterán
válasz zsolt320i #14743 üzenetére
1: pedig ugyan ott kell mindent beállítani (luci/halozat/interfesz/lan vagy 9092/setup/basic/lan)
2: pedig le van írva egyértelműen le van írva,hogy a fő hdd "mnt" nevű legyen....
3: 2 hdd esetén már mindenképpen ajánlott a külső táp!
4: ez nem NAS! Ne akarj nagyobbat 2,5MB/s nél. Ráadásul pont kevesebb kapcsolat a jobb, mert kisebb terhelést okoz...
-
Sziasztok. Úgy néz ki beszereztem egy ilyen gépet én is. Kérdésem, az antennákat milyenre érdemes cserélni, vagy egyáltalán van-e értelme.
-
zsolt320i
senior tag
Szia!
1. Igen láttam, de ha manuálisan kitöltöm, nem megy.
Így egyszerűbb volt és így működik.
2. a hdd-t automatikusan felcsatolta:
íme:
Itt manuálisan kéne szerkesszem a csatolási pontokat és betegyem még1X a hdd-t /mnt alá?
Vetsz egy pillatást a megosztás és a torrent beállításokra, ezek jók?Ha bármi nem jó kérlek jelezd, megváltoztatom!
Thx! -
suste
veterán
válasz zsolt320i #14746 üzenetére
2: NEM!
A readme-ben egyértelműen le van írva, hogy ezt ne szerkeszd, hanem a HDD partíció nevét kell módosítani (csatolás 1 és 2 pont).
Ha linuxos fájlrendszer akkor ezt meg tudod tenni a 9092/setup/hdd label fül 2-es pontjában, ha ntfs vagy fat, akkor pedig windows-ban....3: Mivel módosítottad a SAMBA beállításokat, így már neked kell beállítani, ahogy szeretnéd, a saját céljaidnak megfelelően. Az alapbeállítás egyébként mindent megoldott önállóan .
A TM beállításokra ugyan az igaz, mint a SAMBA-ra.
Az egész rendszer úgy van beállítva alapból, hogy minél kevesebb állítgatással beüzemelhető legyen. Ha formázható a HDD, akkor pár kattintással teljesen üzemkész a rendszer. Minél több dolgot állítasz el, annál több dolgot kell pluszban még konfigurálgatnod!!!
[ Szerkesztve ]
-
géeles
aktív tag
Router név OpenWrt
Router modell TP-Link TL-WDR3600 v1
Tűzfal verzió OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655)
Kernel verzió 3.7.4Szeretném kérdezni, hogy lehet beállítani szűrést? MAC szűrés ha pontos vagyok....
TV Box Amlogic S905X4 4GB+64GB 8K 2.4G/5G X96Max, OnePlus Nord2-5G, "P."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest