Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jorus

    nagyúr

    válasz Lenry #18037 üzenetére

    A regények nagyon jól kiegészítik a játékokat, számomra nagyon nagy élmény volt, amikor a Tündevérben részletesen megirmerhettem Ciri és Geralt kapcsolatának hátterét, vagy amikor a Tűzkeresztségben megismerjük Geralt későbbi barátait, Zoltánt például és Regist. Szerintem nagyon sokat tesznek hozzá a játékélményhez a könyvek, így utólag azt mondom, nem lenne teljes - számomra - a játék a regények nélkül.

    De.

    A regények önmagukban egy remek fantáziájú, ám átlagos, vagy inkább az alatti írói tehetséggel megáldott alkotó művei. Egy olyan íróé, aki ugyan a legtöbb esetben jó arányérzékkel vegyíti a Kelet-európai mondák világát a klasszikus fantasy elemekkel, és gyúrja mindezt össze a saját fantáziáival, de ettől eltekintve nem ír jól. A könyveit műélvezet szempontjából nem kellemes olvasni. Már többször felhoztam ellenpéldának Steven Erikson műveit, amik mellett a Vaják-könyvek egy gimnáziumi fogalmazás szintjét hozzák. Szerintem így értette TheNewDawn is a "gyenge, közepes" jelzőt.

    Zolás: az első két könyv igazából egy-egy novella-gyűjtemény, ráadásul elég összecsapottra is sikerült egyik-másik. Ellenben a harmadik könyvtől, a Tündevértől már a játékokban megismert sztori háttértörténete bontakozik ki, szerintem érdemes lehet idővel a Tündevértől folytatni az olvasást.

    [ Szerkesztve ]

    ''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Új hozzászólás Aktív témák