Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz batorpeti #6038 üzenetére

    Igen tudom ez már nekem is feltűnt...
    Ez ugye többnyire azért van mert csak akkor lépek pozícióba mikor már biztos vagyok a dolgomban. Ezért az nem épp a legjobb helyzet. Ezért van az, hogy a s/l érték is majdnem akkora, mint a várt profit.

    " Szerintem egy trader azért kereskedik, hogy minél több profitra tegyen szert, "

    Ez így igaz, de nem mindegy milyen áron és milyen gyorsan. Ez leginkább tudás és gyakorlat kérdése. Szerintem. Minél nagyobb az ember tudása és tapasztalata annál többet kockáztat mert annál biztosabb a dolgában. Én ebből amúgy sem milliomos akarok lenni, hanem az a napi 50$ a cél egyelőre.

    "Én úgy szoktam, ha az ár elmozdul a jó irányba annyi pipet amennyi a kezdeti SL volt, akkor 0-ba húzom a stopot, így ha az árfolyam nem éri el a TP szintemet, akkor sem bukok a traden, hanem legrosszabb esetben is 0-ban záródik a pozíció."

    Ez szerintem teljesen jó módszer. Én is alkalmazom amikor tudom. De mivel elég nagy a tökeáttét és sok egységet vásárolok egyszerre ezért nálam a kis negatív elmozdulás is bukó lehet. Általában előbb lezárok egy profitot elért pozit mint mielőtt elérném azt a szituációt amit leírtál. De egyébként teljesen korrekt.
    Annyi még, hogy a pszichikailag rosszul esik, mikor mondjuk már 20-30$ pluszban vagy de te hagyod hátha megy még feljebb, majd hirtelen visszakorrigál és kiüti a s/l-t. Akkor az mocskosul dühítő tud lenni. :)

    Tessék itt egy régi hsz-em a témában. Hehe, régi szép idők. :D Ebből azért kapsz egy kis áttekintést, hogy nagyon kezdőként miként csináltam a dolgot. Huh ez még nagyon az elején volt...
    Leginkább a Fibonacci-s részre érdemes figyelni, mert ahogy korábban mondtam, az hajszál pontosan bejött. Itt leírom a befektetni kívánt tőkét is meg írok pár konkrétabb adatot. Így jó 3 év távlatából nekem is jó volt újraolvasni. :)

    Ja és újfent köszönöm a véleményt. Ebből tanulok én is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák