Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csoszogi

    tag

    válasz SirRasor #79497 üzenetére

    ezt igazaból nem bizonyították, de egy jó szlogen az "organikus" eladhatóságra... Az elmúlt tízezer évben a nemesítésnek hála valamiből valami lett, nagyobb, kevesebb mag jobb íz stb. Hogy ez azzal járt kevesebb "hasznos" anyag van a növényben ezt csak akkor lehet kijelenteni, ha összehasonlítjuk a régi fajtákkal. De aki kóstolt már vadalmát, vagy vadbanánt, nem biztos, hogy azt választja a mostani fajták helyett. Kilószám meg nem tudsz zöldséget gyümölcsöt enni, legalábbis ami oda van írva mennyi kell a napi bevitelhez. Laktam vegetarianus gyerekkel, ő se volt képes annyit enni gyümölcsből, zöldségből. Gyümölcsnél meg ne felejtsük el a 10-12% gyümölcscukor tartalmat sem.

    Ha a föld ásványi anyag tartalmát nézzük, a legrosszabbnak az őserdő körüli területeknek kellene lenniük a fokozott kilúgozódás miatt, ugyankkor igen sok ember él azon a részen. Laboratóriumi körülmények között igen jól nyomon lehet követni mind a micro, mind a macro tápanyagok hiányát, jellegzetes szimptómával járnak. Ezért is lehet tudni, adott területen mit kell pótolni. Ennek igen nagy, régre mutató szakirodalmi háttere van. Ha rákeresel a neten pár hiánybetegség képére látni fogod, hogy ilyen növények a boltok polcain nincsenek.

    A nagyim meg 91 éves koráig élt, szellemeileg tiszta volt egészen a haláláig, aztán ők télen max savanyúságot ettek amíg be nem jött a rendszerváltás. Még én is emlékszem az utolsó paradicsomra/paprikára októberben és az újra júniusban. Addig meg max az alma volt..:)
    Akkor nézzük a cikket:

    "Ez sem kevés, viszont a zöldségek esetén a jótékony vitaminhatás mellett megjelenik a növényirtószer, ami már ekkora mennyiségnél igen tekintélyes, tehát több rosszat tesz, mint jót."
    Ezt írtam már lásd : Néma tavasz című könyv ez igaz,

    "Fontos, hogy a C-vitamin természetes legyen, mert lényegesen jobban szívódik fel, mint szintetikus megfelelője."

    Miért is? Mi a mesterséges? Aspergillus törzsekkel állíttatják elő.

    "Ezt ma már ki lehet mérni biorezonanciás módszerrel."

    Azért ezt megnézném mit is mér ki. Azért ez igen tudománytalan bohóckodásnak hangzik.

    Ami utána van, az meg nagy igazság kire hogy hatnak a dolgok. Ez mindenről elmondható.

    A menniységeket nem vitatom, több helyen is előjön a magas dózisban szedett C-vitamin jótékony hatása, de ha rákeresel neten egy csomó vitaminról, ásványi anyagról, nyomelemről találsz hasonlót. Lásd Szendi féle D3 vitamin.
    Szent-Györgyi Albert-től ezt nem olvastam, de majd rákeresek a levelére.

    Összeségiben, a mai társadalommal az a baj, hogy a valódi problémamegoldás helyett mindenben az üzletet látja. A laborok azt mutatják ki amit szeretnél, kevesebb a tápanyag ezért vegyél "organikust" az jobb. Vagy a mostani hülyeség a fekete vízzel vagy micsoda. Sima szűretlen felszíni víz azt hiszem...

    Ekkora emberi populációt etetni csak nagyüzemileg lehet. Szedhetsz te bármit ehetsz szuperkaját, de akkor ott van a légszennyezettség, a felszíni vizek szennyezettsége stb. Meg ahányszor a NÉBIH leleplez egy egy kisüzemet, igen rossz minőségű alpanyagokkal....Egy multi ezt nem teheti meg, több forog kockán.

Új hozzászólás Aktív témák