Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • freddirty

    senior tag

    Sziasztok,
    óraválasztásban kérném segítségeteket. Kb. középiskolás korom óta acéltokos és acélszíjas kronográf típusú órákat hordok most is ilyet szeretnék. Nem vagyok nagyfogyasztó idáig kettővel beértem. :) Kb. 10 évig hordtam egy Seiko automata kronográfot. Szép nagy kb. 200g-os darab volt. Szegény nem nagyon bírta, végül kiestek a gombjai és ezzel a vízállóságnak is reszeltek. (úgy örököltem már én is apámtól). Azután kb. 15 évig /mostanáig/ hordtam egy swatch irony chronograph órát. Szép darab de már nagyon karcos az üveg (pedig talán egyszer políroztattam?) és van benne némi haszjálrepedés is.
    Szóval jó lenne egy új, kb. 150-200k-ig mennék el árban. Ami fontos lenne az a zafírüveg és az acéltok. Szeretem az acélszíjat, de mostanában tetszenek a csatos bőrszíjak is. A hagyományosra nagyon macera lenne 20+ év után átszokni.
    Nézegettem egypár Junkers modellt egy ilyet meg is tapogattam (pedig nem chrono de vhogy bejön) a westendben de túl könnyű volt (titanium).
    Egyáltalán nem ragaszkodom az automatához, - volt elég sokáig ugye - tudom problémás. Ebből a szempontból a quarz sokkal használhatóbb technológia számomra. (Főleg, hogy a swatchomban saját magam is tudtam elemet cserélni és nem veszélyeztettem a nyitogatással a vízállóságát az órának)
    A divatmárkák nem tudom mennyire jók/rosszak de nem tetszenek (dkny, fossil, th és egyéb jöttment csodák)
    Mit tudnátok ajánlani?

    fred

Új hozzászólás Aktív témák