- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz pulutodurumo #228198 üzenetére
Gyakran felbukkannak itt-ott, így ez könnyen orvosolható, de szerintem elég sok szegedinek nincs, szal annyira nem ciki. Ráadásul, ha minden szegedi venne magának egyet, akkor az öreg Brauswetternek nem maradna mit gyűjtenie.
-
csabulaxi
senior tag
válasz Taylor79 #228204 üzenetére
Ez az?
[RTL-Különleges órák és az elfolyó idő a XXI. században ]Eléggé kis sablonos alibi műsor. A tata nekem nem túl szimpi.
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Taylor79
tag
válasz csabulaxi #228206 üzenetére
Az! dzsi23 elmondta a lényeget Írtam is, hogy többre számítottam, de gondolom egyensúlyozni kell, hogy az egyszeri tv nézőt ne traktálják túl sok infóval. Gondolj bele, az álarcos énekes meg a mindenféle főzőshow agymosások mellett csoda, hogy helyet kap egy ilyen műsor.
Akinek több kell nézze Gonziékat.Casio Oc-108, Oc-503 acélszíjhoz keresek 3 db szemet.
-
SOAD19
addikt
válasz 5-ös kezelő #228199 üzenetére
Az rtl oldalán vissza tudod nézni. Én még a Házon kívült szoktam megnézni, meg az esti híradót. Ennyiben nálam is kimerült az rtl klub nézése.
Mod: látom, már linkelték is.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz csabulaxi #228206 üzenetére
Szerintem ez egy elég jó műsor volt, jól összefoglalta a magyar óragyártás történelmét. Nekem szimpi volt az öreg, abban a korban (A Rákosy rendszerben nem csodálom, hogy nem akart órákkal foglalkozni, a nagymamám is mesélt ezt azt. Nem volt vidám akkor.) Legalább őszinte az öreg. Mondjuk ma sem kifizetődő, ha valaki megmondja az igazat, fontosabb a feleslegesen felturbózott nemzeti identitás, mint a haladás. Mondjuk az Evolvenst megemlítették volna benne, de erről a témáról pont van egy másik műsor, ami nem feltétlenül órákról szól, de azért van benne arról is szó:
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
fagyalllo
őstag
válasz hallador #228210 üzenetére
Nagyon szép a lelkesedése és kitartása, de elég kiábrándító volt látni, hogy még mindig mennyire az útkeresésnél tartanak. Mármint a hazai iparra nézve kiábrándító, aki ezt látva szidni meri a kínai óraipart...!
És basszamármeg, sehol egy maszk, rögtön pacsiznak, nemár!
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
Egy Orient KV01001B típusú órám tengerben beázott. (pedig még két métert se mentem le vele csak víz alatt volt ) Van itt hivatalaos szervíz? Garancia az már nincs rá. Vagy inkább valami jó márka független szervíz? Illetve érdmes-e egyáltalán vagy árban ugysem érné meg? Működik amúgy csak belülre az üvegről nem tünt el a vízfolt vagy só nem tudom.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
hallador
addikt
válasz fagyalllo #228177 üzenetére
És ilyen nívósabb órásból mennyi lehet Magyarországon, aki 50 - 100 millió Forintot tesz bele egy szervizbe? Ok az 5-ik kerületit még értem elmondta g0n21 hogy ennek meg kell felelni, igaz ember nem feltétlenül kell, hozzá, hogy ezeket kezelje (Ha az én fülembe is eljutott a hír).
A másik, hogy láttam egy kettő ilyen szervizt igaz Casio-t és nem Magyarországon, de azért, ha nem Rolexet, vagy IWC-t kell javítani, akkor nem gondolom, hogy ilyen eszközökre lenne szükség.Valamint, ha ennyibe kerülne egy órás felszerelés, akkor mennyi olyan órás lenne, aki órákat is javítana?
Félre ne értsétek, nem azt állítom, hogy nincs ilyen, de az igényesebb alatt az (említett 50 - 100 milliós érték), kijelenthető, hogy 10 alatt vagyunk az országba (lehet, hogy sokat is mondtam, mert inkább 5 alatt), ami meg meg is felel ilyen olyan certinek mondjuk 10 márkánál abból nagyon nincs 1-2-nél több, de lehet hogy én tévedek.
Valamint a legtöbb helyzetben ezekre az eszközökre nem biztos, hogy egy átlagos órás mesternek szüksége lehet, mert nem biztos, hogy akinek ilyen drága órája van az elviszi egy órás mesterhez.
Nem egyszer én is belefutottam, olyan helyzetbe, hogy csak egy G-SHOCK-ba szerettem volna elemet cserélni, és arra is azt mondta egyik másik órás mester, hogy ezt vigyem inkább a Casio szervizbe. Cserébe simán kitisztított, egy PR50-est. Vagy egy Marvin 560-at.Szerintem.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
csabulaxi
senior tag
-
hallador
addikt
-
-
Szepi1979
senior tag
Gyanítom a felvétel nem most készült, hanem pár héttel korábban.
“ nem kell mindig nyerni “
-
g0n21
senior tag
válasz hallador #228213 üzenetére
Szerintem itthon 4-6 olyan szerviz van, amelyik ebbe az első vonalba tartozhat szerszám/eszköz/certifikáció szintjén. Tempora, Millenium, WDL, Baross u. 20, Sas u-i. és talán az Edison u-i szerviz. Akit kihagytam volna attól töredelmesen elnézést kérek.
De az 5-20m közötti sáv az, amelyikre még mindig simán lehet mondani, hogy igényes munkát végző műhely, sőt, itt is le tudják szervizelni azoknak az óráknak a 99,5%-át, amiket a fent említett helyek is, de nem gyári képzés alapján, és/vagy certifikáció nélkül, viszont ugyanolyan minőségben - lsd Hantos, vagy Pesti órás. Hozzá kell tenni, hogy egy bizonyos szintig nem rocket science az óraszerkezet szervizelése egy tapasztalt órásnak. A nehézségek és a speciális képzés hiánya az új, addig nem ismert megoldásokat használó werkeknél, vagy szuperkomplikációknál van (93** co-axial, percütő, Rolex YM II, stb... ). És van még jó néhány órás, akiről jókat hallani, egész biztos, hogy nem ismerem mind, mint Kristonék, Dzsana, stb...Viszont lehet hagyatékokból, piacolásból is beszerezni majdnem mindent, igaz, valószínűleg nem lesz korszerű, de a munka elvégzésére alkalmas lehet.
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
hallador
addikt
válasz rbalint88 #228217 üzenetére
Pá, mikor indulsz, és miert beszélsz te más nevében. Ha nem érdekel a téma akkor feleslegesen nem kell hulyeseget irkalni... Ami a Te véleményed ráadásul.
-
hallador
addikt
válasz g0n21 #228219 üzenetére
Szerintem ez teljesen korrekt amit írsz. Ez teljesen hihető legalabbis nekem.
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz hallador #228213 üzenetére
Nem tudom, én a minőségi szerszámokra válaszoltam. Vannak eszközök, amiből egyszerűen nincs olcsó, például ha száraz nyomáspróbát akarsz, akkor nincs titkos kínai tipp, marha drága minden gyártó, a Lorust is ugyanolyan géppel mérik, mint az arany IWC-t.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Ruszki
senior tag
Csak megjegyzésként!
Véletlenül odakerültem a Sinn oldalára!
Ha láttatok már igényes oldalt na akkor ez ilyen!
Nekem nagyon tetszik!
Eléggé össze lett rakva!
+1 pont azért, hogy külön meg lehet nézni minden óra hátlapját!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
g0n21
senior tag
-
tankraid
aktív tag
Luch meg Meistersinger között még mindig nincs semmi jó one hand?
Vagy fejlődött a Luch annyit, hogy bevállalható? (tudom ár érték arányban nem rossz de volt rá panasz is azért anno) -
Ruszki
senior tag
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Ennek a fajta szíjnak van valami spéci neve?
Letört egy pöcök belőle és nem találok csak olyan szíjjakat aminek nem osztott az a rész amivel a szerkezethez kapcsolódik."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
nagyúr
Poljot24.de pénteken akciózik
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Taylor79
tag
Integrált szíj a neve, a legtöbb órakedvelő kerüli az ilyet, pont azért is, ami a Te gondod, nem lehet csak úgy egy másik szíjra kicserélni.
Vidd el egy óráshoz, vagy meg tudja csinálni, vagy van hasonló donor órája, amiről átrakja a szíjat. Ha szeretsz kreatívkodni az is megoldás, ha veszel bőrszíjat és szikével vagy valami éles késsel a kívánt formára, méretre alakítod.Casio Oc-108, Oc-503 acélszíjhoz keresek 3 db szemet.
-
dzsi23
addikt
válasz Polarstar #228232 üzenetére
Kár, hogy ez a Strela csak 40 milliben (és Seagullal) létezik náluk, az eredeti 38mm-ben nem. Pedig van nekik hasonló kialakítású, 38 millis órájuk.
-
dzsi23
addikt
-
Taylor79
tag
Elnézést kérek a Pestiektől, de sokszor nem értem Őket!
Jófogáson találtam egy pilóta stílusú Citizen órát jó áron. Írtam a vevőnek, hogy alku nélkül megvenném + a postaköltséget is kifizetném, természetesen előre utalnék. Természetesen nem volt jó neki... Nem értem, ha előre kifizetem, akkor neki onnantól mi vesztenivalója lenne?
Na mindegy, egy impulzusvásárlással kevesebb.[ Szerkesztve ]
Casio Oc-108, Oc-503 acélszíjhoz keresek 3 db szemet.
-
Ruszki
senior tag
válasz Taylor79 #228242 üzenetére
Érdekes!
Mi volt a problémája!?
Nem kérdezted meg?
Lehet nem akart postázni!?
Vagy még az is lehet, hogy volt már rossz tapasztalata ezzel kapcsolatban!
De ahogy te is írtad, a pénz ha már ott van akkor a csomaggal csak neked kell foglalkozni!
Fura..Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
válasz Empsepo #228245 üzenetére
Ha írnék egy 10db-os órás bakancslistát "Ő" neki bérelt helye lenne az biztos!
De a vajszínű számlapos is rendben van az kicsit rusztikusabb, vintage-osabb!
Mindkettő rendben van!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
dzsi23
addikt
válasz Ruszki #228241 üzenetére
Mivel van 40-esben, biztos nem kellene 42-esben, még akkor sem, ha a 40-esben csak Seagull van, de inkább 38-as érdekelne, ha lenne.
Amúgy a feketének mi a sztorija?
A fehéret elvileg Alekszej Leonov viselte az első űrséta során. Bár lehet, hogy a "ruhája" alatt volt közben, lehet nem, nem tudom, de akkor is az első óra, ami az űrben járt, űrhajón kívül.
-
lenox
veterán
Imseros steinhart o1 39 oraszijabol kiesett a tucsavar. Lehet ilyet valahol venni? A steinhart weboldalon ha jol latom nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen TV-t vegyek?
- Automata kávégépek
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Külpolitika
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest