- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deskdiver
senior tag
válasz pulutodurumo #195053 üzenetére
Lassan több mint a standard modellekből. Az 5 darab limitált Tokió 2020 Speedmastert már be se linkekem.
-
evooo
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
őstag
válasz evooo #195055 üzenetére
A 42mm átmérő, és a keskeny lünetta miatt ez túl lapostányér kinézet a csuklón. Legalábbis szerintem. Az ilyen klasszikus, egyszerű óráknak a 38-40mm-es méret áll jól.
Mellesleg ár/érték arányban sem kiemelkedő a Doxa, inkább az országunkban élő hagyomány miatt ismert.
Az olcsón jót, az valami ilyesmi: Orient Star
Vagy a közönségkedvenc Bambino, több színben, stílusban is elérhető.Svájciból majd javasolnak a többiek, mire kikeresem a jó vételeket lemegy a nap.
Szerk.:
A sötét ló. Nagyon szép (szerintem), és kevés csuklón látni.
[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Sungoo
addikt
válasz pulutodurumo #195053 üzenetére
F@sz kivan, hogy nálam mindig nappal van.
-
Sungoo
addikt
válasz pulutodurumo #195056 üzenetére
-
Genji
őstag
válasz evooo #195055 üzenetére
Én picit drágábban Hamilton Thinline vennék ha lapos elegáns fekete svájcit akarnék.
a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
Deskdiver
senior tag
válasz pulutodurumo #195069 üzenetére
Azt nem tudom ,hogy francia-e csak azt ,hogy ki gyártotta a fotón látható szíjat. 50 euróért adja őket ahogy látom.
erikasoriginals.com(#195070) gipsztigris Faxa. Ez volt az eredeti limitált pakk amire emlékeztem.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz pulutodurumo #195056 üzenetére
Hú, ez a Roamer nagyon jól néz ki.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz csabulaxi #195076 üzenetére
Én tegnap belezúgtam és rendeltem egy barnát. Én szeretem az ilyen rejtett csatot, és minél könnyebb egy fémszíjas óra, annál valószínűbb, hogy fennmarad a fémszíj. A wolfrámkarbid meg csak külön extra. Nem is tudtam.
[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
válasz pulutodurumo #195045 üzenetére
Rákérdeztem a dologra. Spinnaker-watches.com-ról az Egyesült Államokból vagy Hong Kong-ból szállítanak.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
DVDfun
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést, hogy néhány hét múltán újra előhozom a lapos (vékony) mechanikus karórák témáját. Az automatákról lemondtam, mivel van egy régi 10 mm-es Poljotom (29 köves de luxe), ami egyelőre kielégít ebből a szempontból. Ugyanakkor sima kézi felhúzósban felkeltette az érdeklődésemet ez a Christopher Ward óra. Arra vagyok kíváncsi, hogy hasonló vagy ennél olcsóbb árkategóriában kapható-e 6 mm-es vagy vékonyabb mechanikus karóra? Lehet ázsiai is. Köszi.
-
Genji
őstag
válasz DVDfun #195079 üzenetére
Hamilton Jazzmaster Thinline Auto számomra a tökéletes laposvas, 9mm de cserében automata.
Még ez jut eszembe: Junghans Meister Driver Handaufzug 7.3mm
a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
Mamuska
őstag
Ezek a lapos órák baromi jól néznek ki.
-
DVDfun
csendes tag
válasz Genji #195080 üzenetére
@Genji
@fagyalloKöszi az infókat. Mivel van régi működő 7,5 mm-es Lucs órám, ezért ezek számomra nem annyira érdekesek. 6 mm vagy alatta keresek elérhető áron mechanikusat, ha van.
@TimeCenter
Igen, ismerem ezt a Citizent. Vannak design és funkcionális kvarcóráim, melyeket szeretek és hordok, de a vékony órák világában számomra a kvarcnak nincs "lelke".
-
sipi83
aktív tag
válasz DVDfun #195079 üzenetére
Szia!
Lehet kicsit unalmas lesz már a többieknek, de Tőlem egy nagy kövér +1 a CW-ra!
Nekem már túl minimalista ez a modeljük, de szép letisztult, és ha az enyémből indulok ki, akkor a minőséggel sem lehet baj.
Szinte mindig akcióznak valamit, most pl. Trident-re van -15%
Havonta kapok magazint tőlük, van hogy kapok £50-100 kedvezmény kupont is.
Lehet hányódik is valahol egy, ha gondolod megkeresem.Üdv.: Sipi
[ Szerkesztve ]
-
DEVla001
csendes tag
Sziasztok!
A órás világban még kezdőként kérnék tőletek segítséget két témában:
1. Szeretném beszerezni életem első mechanikus (és komoly) óráját, viszont nem igazán értek hozzá, bár próbáltam alaposan utána olvasni.
Őszintén szólva a márka és a presztízs engem teljesen hidegen hagy. Viszont a minőség és a design harmóniája fontos számomra.100-200e között szeretnék szánni rá és örülnék, ha egy "unokás darab" lehetne (tehát odafigyeléssel sokat kibírna). Pontosság terén is örülnék, ha a használható tartományba maradna, de nem ez a fő, különben kvarc-ot vennék.Két fő márka órai fogtak meg többnyire; az Orient és a Roamer.
A többi Svájcit nem igazán ismerem + az a igazság, hogy bőrére engedtem a keresést, néztem több milliós svájci órákat is, de külsőre egyik se fogott meg. Lehet, hogy ízlés ficamom van, de éppen ezért némileg úgy érzem a svájci piac nem nekem lett kitalálva.
A kérdésem a pedig a klasszikus Japán Vs Svájc lenne. Tudom, hogy a Svájci az abszolút bajnok,
de a japán órák is tartósak és pontosak?
"Földi halandó" számára észrevehető egy azonos kategóriájú Svájci és Japán óra között a különbség?
Az Orient tényleg rosszabb, mint a Seiko? Előbbinek elvileg fő profilja a mechanikus és nem tegnap kezdte.Szerkezet ügyileg pedig:
Az Orient Cal. 40S62, ETA Cal. 2824-2, és a STP Cal. 5-15 között jelentős a tartósság és pontosságbeli különbség?Illetve amit még sehol nem találtam meg:
- Egy óráról hogyan lehet megállapítani azt, hogy ha valami elromlik a korona, annak menete vagy környékén, akkor azt önmagában vagy csak teljes tok/ház cserével lehetne megoldani?
-A mechanikus órák mennyire érzékenyek a fizikai behatássokkal szembe?
Azt tudom, hogy kissé azok. De ez mit jelent? Ha egy prémium, kátyú tengertől tarkított úton átsiklok 130-al, akkor az totál szétrázná?2.Arra van mód, hogy egy drága svájci órának a számlapjára gravírozzunk valamit minőségromlás nélkül?
Egyszer láttam valakinek a karján egy ilyet, ajándékba kapta, a neve volt rá gravírozva és nagyon megtetszett. Neten viszont csak egy ilyen céget találtam, akik a számlapot is gravírozzák, de nem voltak túl meggyőzőek. Esetleg valaki nem ismer ilyen órást / céget, akik ezt vállalják?Köszönöm a válaszokat és remélem nem fárasztottam le senkit ezekkel a GYIK kérdésekkel.
-
titán
válasz DEVla001 #195089 üzenetére
Hehe, erre még senki nem válaszolt. Én is elkezdtem írni egy irományt, aztán kitöröltem. Majd valaki más.
A mondandóm lényege úgyis ez lett volna: ne törődj vele. Mind jó, válaszd azt, amelyik tetszik. Nincs olyan, hogy valami csak azért jobb, mert valamelyik országban gyártják. Van kiváló kínai, kiváló japó és kiváló svájci mechanikus óra is.
Ha egy prémium, kátyú tengertől tarkított úton átsiklok 130-al, akkor az totál szétrázná?
Dehogy, ne vicceljgravírozás
Ha gravírozott órát szeretnél, vegyél olyat. Van egy csomó mikrobrand, amelyik hajlandó neked némi felárért gyárilag felgravíroztatni valamit az órádra."unokás darab" lehetne (tehát odafigyeléssel sokat kibírna)
Ki fog bírni sokat. (Nem tudom mennyi idős vagy) de azért azt vedd figyelembe, hogy mire unokáid lesznek, és átadnád az órát, addigra az egy lepusztult használati tárgy lesz. Ami akkor is viszonylag keveset érne, ha tökéletes volna, de mivel te már rongyosra használtad (az évtizedek kopása az összes használati tárgyat romossá teszi, nem csak az órákat), a felújítása sokkal többe kerülne, mint amit ér. Szóval onnan fogod tudni, hogy te vagy a menő nagyapu, hogy egy csomó pénzt költöttek az amúgy értéktelen órádra. Az unokának értékes órák nem ebből a kategóriából kerülnek ki. Oda a sokmilliós darabok kerülnek, és csak akkor, ha azt a gazdája főleg a polcon tartja, nem hordja. hogy ennek mi értelme, azt ne kérdezd.[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
őstag
válasz Mamuska #195092 üzenetére
Először is, a 2824 több kivitelben készül; top, elaborè, COSC.
Másodszor, a Tudor pölö ebauchè szerkezetet vesz, azt cicomázza fel. (Nem csak esztétikailag, technikailag is.)
Harmadszor, egy felsőpolcos Orient Star szerkezete tényleg komolyabb motyó mint egy alap ETA."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Mercutio_
félisten
Nem bántásból, de nem árrtana kicsit utána olvasni a szerkezeteknek mielőtt ilyen summás kijelentést tesz valaki....
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
titán
Definiáljuk, hogy mitől jó egy szerkezet?
Elmegy-e 20 évet? El, igazából csak alkatrész kérdése. Ha egy fogaskerék nyűglődik, akkor kicserélik. Mire 40 éves lesz, addigra szinte semmi sem gyári benne a hidakon kívül, használattól függően még az sem. Tehát ebben nincs különbség.
Pontos-e? Ez csak akarat kérdése. A legalapabb szerkezeteket is be lehet lőni átlagos napi pár másodpercre. Nem minden pozícióban, meg nem hőre érzéketlenül, de mondjuk viselt állapotra stabilizáltan igen. Van kínai szerkezetem, ami tényleges napi 1 másodpercen belül jár, folyamatosan, mindig. Ezt az összes tudja, ha a gyártó, az órás, vagy az óra gazdája hajlandó elegendő időt tölteni a beállítással. A pozíciókompenzálás, meg hőkompenzálás nem ennek az árkategóriának a jellemzője. A 2824-et is lehet ilyenné tenni, na abból lesznek a milliós órák. De ez nem teszi jobbá az egy-kétszázezresbe betett alapmodellt.
Milyen funkciói vannak? Ebben lehet eltérés. A másodpercstop hiányzik pár szerkezetből, bizonyosakból a kézi húzás lehetősége, vagy az automata rotor. Ezek természetesen csökkentik az értékét és rontják a használati kényelmet. De az említett szerkezetek közül egyik sem ilyen, mind teljes funkciós, modern szerkezet.
Lengésszám? Na talán ebben van a 2824-nek némi előnye, de ez pusztán optikai. Finomabb látványt nyújt a másodpercmutató, mikor körbejár. Vannak japó és kínai szerkezetek is magasabb lengésszámmal. Az említett Orient ebben kicsit hátrányban van. Ha viszont valakit nem érdekel, hogy hogyan közlekedik a másodpercmutató, akkor ez nulla előny. Szóval ezek szerint ez egy szubjektív elem csak, pont ugyanannyira, mint a szerkezet dekorációja, vagy akár az óra maga. Tetszik, vagy nem tetszik, ez a kérdés.
Mi maradt?
-
titán
válasz pulutodurumo #195093 üzenetére
Miben jobb a 40s62, mint a 2824-2?
-
pulutodurumo
őstag
válasz schawo #195098 üzenetére
Nem fejtettem ki eléggé. A lényeg az lett volna, hogy van olyan Orient Starban használt szerkezet, aminek a kidolgozása igényesebb mint egy mezítlábas (értsd: nem feljavított, módosított) ETA 2824 amit mondjuk egy microbrand beletesz az órájába. Hogy technológiai szempontból objektíve jobb-e egy ETA 2824-2 mint a 40s62? Nem tudom. Simán lehet hogy jobb.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest