- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsana
senior tag
Kedves fővárosi topictársak segítségét szeretném kérni. Lakik-e, vagy jár-e valaki a VIII: ker. József krt. környékén?
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
tamasiak
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni egy Doxa beazonosításában.
Volna valakinek infó, hogy mit ér a jelenlegi árak mellett és, hogy kb. mikori darab?Segítséget előre köszönöm!
http://www.mitneked.weboldala.net/foto/1.png
http://www.mitneked.weboldala.net/foto/2.png[ Szerkesztve ]
-
-
-
tamasiak
csendes tag
válasz Dzsana #18572 üzenetére
Van arra mód, hogy az ember tanuljon egy kis tudást ezekhez az órákhoz?
Gondolok itt arra, hogy lehet kibontani a tokból (na jó nem a hátlap és tengelyre gondolok), hanem a többi részére egy órának.
Nagyon megtetszettek ezek a régi darabok, szeretném új fényükben is látni őket.
Némi tudásom van ezekhez az apró dolgokhoz (finom mechanikai műszerész tudás).
Esetleg tudtok javasolni könyvet, dokut, tanácsokat stb.? Persze szigorúan magán "hobbi" szinten végezném. -
Misi1979
őstag
válasz tamasiak #18573 üzenetére
Egyes óratokokat egy élesebb késsel is ki lehet bontani, másokat, jellemzően a márkásakat csak spec. szerszámokkal, ha nem akarod, hogy sérüljön a tok. Pl. egyes Breitlingeknél még modelleken belül is eltérő a nyitószerszám. Rolexeket is elég nehéz home-made eszközökkel nyitni.
De amúgy ismét a vaterát tudom javasolni, elég sok órás szerszámot megkaphatsz ott, olcsón-drágán, silányabb-jobb minőségűeket is.
[ Szerkesztve ]
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
Dzsana
senior tag
válasz tamasiak #18573 üzenetére
A fogásokat leginkább szerintem órásoktól lehet ellesni, csak egy helyen oktatják, és szvsz. könyvből nem nagyon lehet megtanulni. Én éppen ezért felkutattam a legjobb és legolcsóbb megoldásokat, meg van, hogy ki újít fel számlapot, ki tokot, ki szerkezetet, és megcsináltatom. Én is pont erre mentem rá, mint amiben Te gondolkozol, vintage órák régi fényének visszanyerésére.
-
bandus
veterán
válasz Dzsana #18575 üzenetére
no offense, de az miért jó, hogy van 4-5-x db 20-30k-t érő órád, amire még ráköltesz 1-2 tízest, úgy, hogy gyakorlatilag nem növeli az értéküket. ergo befektetésnek nem ez az ideális. csupán hobbi? mert én az ezekre költött pénzből vennék valami rendes órát inkább
tényleg nem kötekedem, csak érdekel
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Dzsana
senior tag
válasz bandus #18576 üzenetére
Nem jól számolsz. Pl. vegyük a két utolsó Tissot-mat. Mindkettő nekem összesen 35.000 Ft/db-ba került. Ebben benne van a fellelt állapotban megvásárolt ára, a felújítás össz költsége, és a postaköltségek is! Az e-bay-en alsó hangon is 2-300$-ért mennek el ezek az órák, de láttam már 400 $ környékén is elkelni. Ne feledjük, hogy ezek 1940-es évjáratúak, és ahhoz képest ritka nagy méretűek, ráadásul gyönyörűek lesznek. Lehet számolni! Mellesleg én nem fogom eladni, mert magamnak csináltattam. Hogy nem bukok rajta egy fillért sem, az is biztos!
-
Misi1979
őstag
-
Dzsana
senior tag
-
arpad.attila
csendes tag
válasz jookomak #18550 üzenetére
Maximálisan egyetértek. A tökéletes választás az lenne. Sportos, strapabíró, megbízható, elnyűhetetlen szerkezet (persze alap), és praktikus. Japán automata, acél tok, hardlex üveg, 200 m vízállóság, 3 mutatós + baromi jó sötétben. Nekem nincs, de ha narancsmániás lennék, egyből seiko orange monstert vennék. Az legalább óra.
És baromi jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
csabulaxi
senior tag
válasz arpad.attila #18582 üzenetére
Oké!
Nekem pl. narancs fémszíjas Seiko Monsterem van.
Csak, ne olyan legyen már neki is.
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Hankuk Taja
csendes tag
Sziasztok,
Mivel laikus vagyok a témában, véleményeteket szeretném kérni a beépített órákkal kapcsolatban (általában régi zsebórák átmentése karórák formájában) . A büdzsékeret persze még nincs meg, de a jövőben szeretnék vásárolni egyet, ha lehet IWCt. Tudja valaki, hogy menyire elterjedt ezek hamisítása?
Például erről az oldalról [link] már olvastam rossz véleményt pedig gyönyörű dolgok vannak rajta. Tudtok valakit aki már vásárolt wandolec-tól? Állítólag ukrán az ürge, ami nem valami bizalom gerjesztő.
Köszönöm a válaszokat... ha lesznek.
[ Szerkesztve ]
Koons százados: "Öt hosszú éven át hordta ezt az órát a seggében. Aztán, amikor haldoklott vérhasban, nekem adta. És én járkáltam ezzel a fémkrumplival a seggemben két évig." Ponyvaregény
-
Miamiquake
aktív tag
válasz Hankuk Taja #18585 üzenetére
A beépítésekkel kapcsolatban egy kis kiegészítést szeretnék írni kezdő karóra gyűjtőknek.
Egy beépítést nem lehet minden nap használni, nem arra van. Gyűjteménybe és hétvégi órának általában tökéletes, de szerkezetileg nagyon sérülékeny és minden külső behatás (víz kézmosásnál, erős rázkódás stb) kedvezőtlenül érinti.
Pár éve nagyon nagy divat lett, szerencsére az én kezem alatt is nem egy átcsúszott, de értékük erősen megkérdőjelezhető és ingadozó.
Mindenképpen ajánlom ha lehetőség van rá (ilyen összegeknél már legyen) hogy vizsgáljuk be az adott órát (WDL esetleg hivatalos márkaszerviz) vásárlás előtt.
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
Wg5113
aktív tag
válasz blt.62 #18577 üzenetére
Elnézést,de erröl egyedül az óra nem jut eszembe,más szempontból nézve érdekes,de nem feltétlenül hasznos.
Dzsana.
Régen azért szép órák készültek jó izléssel szemezgetsz köztük.Szerintem is jó befektetés és jó érzés gyönyörködni bennük.Kiváncsian várom az elkészültüket.Grat. -
Hankuk Taja
csendes tag
válasz Miamiquake #18586 üzenetére
Kösz, természetesen én is csak alkalmi használatra gondoltam.
Koons százados: "Öt hosszú éven át hordta ezt az órát a seggében. Aztán, amikor haldoklott vérhasban, nekem adta. És én járkáltam ezzel a fémkrumplival a seggemben két évig." Ponyvaregény
-
Miamiquake
aktív tag
7 végén BÖRZEEEEE! Ki melyikre megy???
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
Zozzer888
addikt
válasz Miamiquake #18591 üzenetére
sajna nekem kimarad amúgy börzén milyen árakra lehet számítani? vaterás árképzéshez képest mennyivel olcsóbb?
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Wg5113
aktív tag
válasz Miamiquake #18591 üzenetére
Ha belefér mindkettőre de van még valami órakiállítás is.
-
seiko
senior tag
válasz Zozzer888 #18592 üzenetére
Jellemzően az összes börzére, egyre több hamisítványt lehet látni.
A rendezők szarnak rá, nekik a bevétel a legfontosabb.
Csodálkoztam is, mikor az egyik eladó asztalán több Hublot-ot láttam, mint a Baraca-ban!
Rolex DeepSea órák ömlesztve, hamis Omega-k, Breitling-ek, TagHeuer-ek, szóval egyszerűen elkeserítő.
Én már nem megyek egyikre sem. -
Dzsana
senior tag
válasz Wg5113 #18590 üzenetére
Pedig abszolút nem vagyok szakértő, csak egy lelkes amatőr, és a szépségérzetemre, meg a megérzéseimre hagyatkozom. Eddig szerencsém volt, bár most épp bele nyúltam egy Cornavin-be, de kiderült, ez már az orosz cornavin. Mondjuk szép a számlap, meg a szerkezet se vészes, Wostok 2214-es.
-
seiko
senior tag
válasz runner 125 #18598 üzenetére
Pedig igenis lehetséges.
Például ha meg akar szabadulni tőle, akkor adhatja a beszerzési áron.
Mi is foglalkozunk kereskedelemmel, van, hogy önköltségi ár alatt adunk el dolgokat.
Mainapság ilyen a piac.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Automata kávégépek
- Nők, nőügyek (18+)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest