- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diopapa
addikt
válasz Menthirist #10300 üzenetére
A korábbi megnyilvánulásaid alapján meg sem lepődtem a véleményeden.. Sokkal élhetőbb hajó mint pl egy 300i
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
veterán
válasz Diopapa #10301 üzenetére
Az meglehet, de nem erre megyek még most A statok addig nem érdekelnek, amíg be nem állnak majd a PU közelettével Most még simán duplázhatnak, felezhetnek bármit. No meg addig jöhetnek még hajók vagy variánsok Addig maradok annyiban, hogy az Aurora meglehetősen testreszabható cucc a reklámja alapján, úgyhogy ha majd kell ez vagy az, szerintem legó alapnak megfelel. Aztán majd ha jön még ki cross-chassis upgrade lehetőség a jelenlegiek közül, akkor majd meglátom az új lehetőségeket.
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
ng0ofy
KORREKTOR
No, van valakinek multiplayer hozzáférése?
-
vagabor
aktív tag
válasz ng0ofy #10303 üzenetére
Szeretném tudni, reménykedem hogy kaptam a belepumpált sok zsé után. Sajna nincs gépem perpill, esetleg a másik Úriember akinek connieja van megnézhetné. Bár nem tudom mennyire függ a prioritás a vett csomagtól..
ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz
-
vaakuum
addikt
Aurorával 10 hullám, 69xxx pont. Persze kétszer falnak kellett mennem, mert az ágyúkat elhagytam a törmelékeken, meg a közelemben robbanó hajókon.
A betöltésnél nagyon piros foltos volt a képernyő, amíg el nem kezdődött a swarm, de legalább nem fagyott ki játék közben."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Diopapa
addikt
10 for the Chairman #25 (33 perc.. )
Mondays (3 PM PST) – 10 for the Chairman
Thursdays (9 AM PST) – Around the Verse
Fridays (3 PM PST) – Inside CIG (when available)Flight Model and Input Controls - John Pritchett
[ Szerkesztve ]
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
Szőrös
veterán
válasz Diopapa #10311 üzenetére
"One of our top priorities for Arena Commander is to allow users to customize their key bindings form inside the game. We are actively working on this and hope to deliver something next month. "
N ez nincs olyan messze.
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
veterán
válasz Diopapa #10311 üzenetére
Nem semmi az a flight model leírás mondjuk számomra a végeredmény számít, tehát hogy fogok-e tudni vele repülni, de ez egyrészt tanulható (no shit ), másrészt pedig már most is egészen komfortos
@torz on borz: jah, a hsz-ekben is mindenhol ezt sürgetik a leginkább.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
mettek
addikt
Kicsit off srácok: de talán itt érdekel valakit, eladó a kb 5ször használt Logitech extreme pro 3d botkormányom.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Sotyks94
aktív tag
Amúgy csak engem zavar de nagyon hogy nem lehet minden irányban irányítani a ladikot? Gondolok itt arra hogy pl jobbra, balra, le, fel nem lehet tolni a hajót, csak az orrát. De mi van akkor ha én úgy akarok oldalra, vagy felfele meni, hogy közben a célkereszt nem mozdul el egy adott pontról. Szerintem ez azért nagyon alap lenne egy szimulátornak, és a fúvókák kialakítása logikusan engedné is az ilyen irányú mozgást. Bár tudom hogy akkor még bonyolultabb lenne az irányítás, de azért szerintem nem kéne elvenni azoktól a lehetőséget akik szeretnének így menni. Ez néha combatban is hasznos lenne (pl el lehetne kerülni a frontális ütközéseket úgy, hogy a célkeresztet nem kell levenni az enemyről, vagyis közben lőheted, de nem is mentek szemből egymásnak), de felfedezés/kereskedésnél egyenesen elengedhetetlen (bár addigra valahogy valsze be is teszik, mert enélkül bedokkolni,vagy leszállni lehetetlen bárhova is rendesen).
Valami hír azzal kapcsolatban hogy mikor jön a testreszabható irányítás?
edit: Dualjoy+pedállal amúgy könnyedén kivitelezhető lenne az ilyen irányú mozgás IS.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Szőrös #10317 üzenetére
Szerintem ő arra gondol, hogy lehessen a fúvókákkal oldalazni, akkor is ha nincs kikapcsolva az automatika. Ez szerintem nem árkád, simán úgy lenne jó. Attól nem árkád, hogy repülök egy irányba és közben tudok oldalazni. Simán a joy hat switchre beraknáma jobbra-balra-fel-le irányokat.
A célkereszt dolgot mondjuk nem igazán értem. ahhoz hogy ne kelljen levenni az ellenfélről, az oldalazással együtt, fordítani is kell a hajó orrát.[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
válasz Sotyks94 #10316 üzenetére
IFCS ki és már is tudod fel-le-jobbra-balra a fúvókákkal irányítani. Olyan tolóerőt ne várj ofc mint amit a fő motor tol. No de majd Cutlassel..
[ Szerkesztve ]
-
Sotyks94
aktív tag
válasz Malibutomi #10319 üzenetére
Jap, csak nem tudtam rendesen leírni amit akarok
(#10320) Diopapa
Igen, de azt a lent felvázolt helyzetben nem tudom hogy lehetne rendesen használni.
"(pl el lehetne kerülni a frontális ütközéseket úgy, hogy a célkeresztet nem kell levenni az enemyről, vagyis közben lőheted, de nem is mentek szemből egymásnak), "
[ Szerkesztve ]
-
Szőrös
veterán
válasz Sotyks94 #10318 üzenetére
Igen , mivel valós fizikát próbálnak modellezni ezért nem igazán működne normálisan az hogy Te minden fúvóka felett teljes kontrollal rendelkezel.
Az eddig "zűtszimulátorokban" gyk földi irányítás van megvalósítva gravitáció/légellenállás nélkül .
Itt eltérnek ettől , ezért ilyen fura.
Ja bocs lemaradt : szerintem#10323) Sotyks94 : akkor a való élet is árkád...hát ez van
[ Szerkesztve ]
-
Sotyks94
aktív tag
válasz Szőrös #10322 üzenetére
Akkor jól gondoltam hogy mire gondolsz.
Ebben az esetben viszont SZERINTEM pont attól lesz arcade hogy "csak előre" lehet mozogni az űrben.
(#10321) Sotyks94
Annyi lemaradt hogy:
Igen, pont az lenne a lényeg az oldalazással hogy egyszerre lehessen fordulni, és oldalra tolni is. Nyilván ez 1 joyos, vagy egeres esetben macerás lenne, de az zavar hogy erre jelenleg lehetőség sincs. Így értettem az "oldalazás, de a célkerest továbbra is egy ponton van" dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Le volt írva. Decoupled mód, és akkor mozoghatsz amerre akarsz, oldalazhatsz, stb. Persze ekkor az IFCS nem segít be ameddig vissza nem kapcsolod, tehát nincs ellenkormányzás vagy hasonló.
Szerintem nagyon jó ez a repülési modell, különösen majd akkor ha rendesen testreszabható lesz a vezérlés, beleétve a thrusterek energiaellátását. Persze komplikáltabb mint a sima bólint le-fel, dönt oldalra, strafe-el jobbra-balra-le-fel módszer, de ez meg lett mondva előre.Finomhangolva még lesz, de aki freelancer jellegű shootert vár, az tévúton jár. Ezekkel a hajókkal meg kell tanulni repülni, ráadásul ténylegesen a hajókkal, tehát mindegyikkel másként. Mert igaza van abban, hogy ha ugyanakkora hajó, ugyanakkora tömeggel de más súlyponttal és jobban szétdobott thrusterekkel van felszerelve, az bizony máshogy fog repülni, és itt nem csak arról szól hogy 2 fok per sec-el lassabban pörög-forog vagy 10-el kisebb a max sebessége.
[ Szerkesztve ]
-
Szőrös
veterán
Felhívnám a figyelmet egy mondatra :
"Star Citizen’s physical simulation of spaceflight is based on what would actually happen in space."Ez a lényeg. Ezért olyan amilyen és ezért nem árkád a mostani rep.modell.
#10324) Menthirist :
nekem pont ez tetszik benne , most WT-t SB módban tolom és ott is minden gépet külön meg kell tanulni ( még ha nem is annyira részletesen mint egy komolyabb szimben ). És ha az ember ráérez egy gépre akkor nagyon nagyon vadállat mód lehet irtani.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Igazából ugye IFCS off módban sem vezérelsz minden fúvókát külön, csak fel-le jobbra-balra előre-hátra.
Nekem azzal semmi bajom nem lenne, ha a fel-le-jobbra-balra menne akkor is ha IFCS be van kapcsolva. sőt úgy tetszene igazán. -
Sotyks94
aktív tag
válasz Szőrös #10322 üzenetére
(épp letelt az 5 perc ... :/ )
Miért lenne ez arcade? Bár ugye még nemléteznek ilyen kialakítású zűrladikok, így nem beszélheünk annyira valóságról, de pl az Aurórában 2 joy+pedál van, ami valszeg direkt azért lett így megoldva, hogy lehessen vele fordulni, és oldalra is menőverezni egyszerre.
(#10326) Malibutomi
Pontosan
(#10325) torz on borz
De ez nem üti egymást. Attól még hogy összetettebb az irányítás lehet szimulált fizika.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz Sotyks94 #10315 üzenetére
nem vagyok nagy űr- és repülésszimulátoros, ezt még a bf3-hoz vettem jetezni de nem volt türelmem megtanulni kezelni így ment a polc tetejére. A Star Citizenben pedig nem leszek nagy player, hébe hóba játszom majd vele, akkor is kontrollerrel. Magyarán kihasználatlanság miatt adom el.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Diopapa
addikt
válasz Malibutomi #10326 üzenetére
Elbeszéltek egymás mellett...
-
veterán
válasz Malibutomi #10326 üzenetére
Még jó, már az aurora-mon is 8 fúvóka van, és egy nagyobb hajón még több lesz/ lehet. Képtelenség lenne IFCS nélkül megfelelően irányítani és ellensúlyozni a tolóerőt fúvókánként. Ahogy mondták, mint a Fly-By-Wire mód a modern vadászgépeknél. A mai gépek nem lennének képesek vezérlőelektronika nélkül repülni, leesnének első pillanatban, annyira instabilra építik őket a nagyobb manőverezés kedvéért.
-
Sotyks94
aktív tag
válasz Szőrös #10332 üzenetére
Miért? O.o Bár még csak nagyon kezdő vagyok az egyetemes fizika terén, de ezt szerintem baromi egyszerűen lehetne. PL azt akarod hogy a hajótest jobbra menjen, de az előtted lévő célon maradjon a célkereszt. Tegyük fel mész előre 100-al, egyenes pályán, veled szemben egy ugyanígy haladó ellenség. Szerenél kitérni, de a célkeresztet nem akarod levenni az ellenségről. Ezt ugye úgy tudod elérni hogy a hajótestet pl jobbra mozgatod, de a hajó orrát egy picit balra. Nem kéne mást tennie a hajónak, csak a bal oldalon lévő fúvókákat bekapcsolni, ami az orrhoz közel van azt gyengébben, ami a far mellett van azt erősebben (aztán meg persze másik oldalt is, hogy ne a végtelenségig menjen így, hanem csak addig amég nyomtad, pont mint minden egyéb mozgásnál IFCS on módban). Így a végeredmény hogy továbbra is haladsz előre annyival amennyivel azelőtt (100), csak picit kitértél oldalra, így nem ütköztök, DE továbbra is tudod az ellenséget lőni. Ha minden igaz ezt IFCS off módban megteheted, de ha én így akarom irányítani a hajómat akkor ezek szerint nonstopp váltogatni kell a módok között, miközben ha beszerzek 2 joyt meg egy pedált (ahogy az Aurórában is van), akkor ez megoldható lenne módváltás nélkül is (logikailag, gyakorlatban a játék nem támogatja). És ez volt az alap állításom, hogy kár hogy ezt még nem támogatja a játék.
Amúgy nekem is picit az az érzésem hogy egymás mellett elbeszéltünk
-
Diopapa
addikt
-
Malachi
addikt
válasz Malibutomi #10336 üzenetére
ez annyira így van, hogy én folyton azokkal akarok oldalazni reflexből. az oldalazás nekem is hiányzik, meg ugyanígy a fel-le irányok, főleg, hogy ne ütközzek ha szembe robog valami és nincs idő ívesen kerülni.
-
veterán
-
Sotyks94
aktív tag
válasz Diopapa #10334 üzenetére
akár q-e billen, akár más, ami picit kényelmetlenebb, de megoldható. Sok hotas vagy 1joyos rendszeren is van elég gomb, vagy pici dpad a joyon ahhoz hogy ez meoldható legyen.
Amúgy csak azért vetettem fel a témát hogy lássam hogy van e más is akit ez zavar, de ahogy nézem van, így teljesen lenne létjogosultsága is, nem egy kis réteg használná. (szerintem )
-
Szőrös
veterán
válasz Sotyks94 #10333 üzenetére
Ezt most is megteheted IFCS váltással. Amit meg leírtál egy elég egyszerű manőver annál ez még nem lenne gond. De mi lenne konkrét dogfigthnál ahol pörögsz/forogsz a célpont után ? Elszállnál mint a győzelmi zászló automatika nélkül. Automatikával meg szétszakadna a ladik az erőhatásoktól vagy baromira lelassulna .
-
Sotyks94
aktív tag
válasz Szőrös #10341 üzenetére
"aztán meg persze másik oldalt is, hogy ne a végtelenségig menjen így, hanem csak addig amég nyomtad, pont mint minden egyéb mozgásnál IFCS on módban"
Szóval csak addig mennél oldalra amég nyomod a gombot, nem a végtelenségbe. És pont ez a lényeg aközött a rendszer között ami most benne van a játékban, és a között amit én felvázoltam. A jelenlegi IFCS ki-be kapcsolgatásnál csak úgy tudod ezt megoldani, hogy vagy nagyon lelassulsz, vagy elrepülsz a végtelenbe és tovább. Amit én felvázoltam ott úgy mehetnél oldalra hogy közben tartod a sbességedet.
Bár mint említettem nagyon kezdő vagyok az összetettebb fizikai számításokban, de szerintem sokkal nagyobb erőhatásokat kap a hajó egyéb manővereknél amit még kibír (pl egy hurok, vagy hirtelen 180-as fordulás), így azzal nem lenne gond.
Lelassulni sem lassulnál, mivel légellenállás és gravitáció nélkül csak akkor veszítesz a sebességedből, ha a jelenlegi haladási irányoddal ellentétes erő éri a hajtó, ami jelen esetben nem áll fent, ugyanis a hajó megy előre, és te csak az oldalsó fúvókákkal korrigálsz. Az első, és hátsók be se indulnak.
-
Sotyks94
aktív tag
válasz Szőrös #10343 üzenetére
Jah bocsi, ezen átsiklottam.
Hogy érted hogy mi lenne? A G-vel? Vagy hogy nem bírná a hajó? Mind a 2 esetet meg lehet csinálni a jelenlegi irányítással is, erre való az autó rendszer hogy csak addig a végletig engedi amég a hajdó, és a pilótád is bírja. Nyilván ez is mint a jelenlegi mozgás le lenne picit korlátozva hogy ne öld meg magad vagy a hajódat egy manőverrel.
Amúgy most hogy így belemerültem a témába, még inkább kedvet kaptam a rendszerhez. Brutálisan fasza manővereket lehetne ezzel letolni
Edit: Amúgy sok esetben pont arra használnám ezt a mozgást hogy ideálisabb íven haladjak, így levenném a felesleges terhelés egy részét a hajóról, és a pilótáról is.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Szőrös #10343 üzenetére
de miért? ha már irányítatlanul pörögsz, hadd kezdj el oldalazni, ha ettől boldogabb vagy. egyébként ha vízszintes tengely körül forogsz hatalmas sebességgel, akkor a fel-le vezérlés még simán jó lehet, hiszen független tengely. én sem értem, hogy miért ne mehetne az IFCS-sel együtt a föl-le bal-jobbra oldalazás, akár kanyarodással együtt is. természetesen a tehetetlenség megmarad. nem hiszem, hogy ettől instabilnak kéne lennie a hajónak, legfeljebb lassabb lenne a manőver sebessége. (azaz állóhelyzetben 10 időegység X távolságot emelkedni vízszintesen, de ha eközben egy bukfencet is nyomsz, akkor 15 időegység, hiszen a hátsó fúvókák nem emelnek [vagy nem olyan intenzitással], hogy közben perdület is keletkezzen)
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Szőrös
veterán
válasz Sotyks94 #10344 üzenetére
Valószínűleg a hajó se bírná , a pilóta viszont 100 % hogy nem.
Nem véletlen az hogy az erre vonatkozó irl elképzeléseknél a pilótát vmi trutyival teli fülkébe tennék hogy védjék a komolyabb erőhatásoktól ( mondjuk EVE-ben is ez van ).Ha nem próbálnának komolyabb fizikát szimulálni akkor lehetne az amit Te is írsz - ez van az Elite-ben is - így viszont ez egy kicsit necces. Tudod immersion. Max finomítanak rajta.
-
Sotyks94
aktív tag
válasz Szőrös #10346 üzenetére
Szerintem megint elbeszéltünk egymás mellett, vagy nem tudom hogy mi van XD
"A G-vel? Vagy hogy nem bírná a hajó? Mind a 2 esetet meg lehet csinálni a jelenlegi irányítással (edit: azt hogy szétessen a hajó, vagy meghaljon a pilóta) is, erre való az autó rendszer hogy csak addig a végletig engedi (edit: irányítani a hajtó) amég a hajdó, és a pilótád is bírja. Nyilván ez is (edit: az álltalam felvázolt rendszer) mint a jelenlegi mozgás le lenne picit korlátozva hogy ne öld meg magad vagy a hajódat egy manőverrel."
"Amúgy sok esetben pont arra használnám ezt a mozgást (edit: az álltama leírt rendszert) hogy ideálisabb íven haladjak, így levenném a felesleges terhelés egy részét a hajóról, és a pilótáról is."
Valaki más is beszállna a beszélgetésbe? Mert nem tudom hogy én tudok e rosszul, vagy nem értek valamit, vagy csak nem tudom megértetni a mondandómat kedves kék barátunkkal
Edit: Hú basszus az elmúlt 1 órában vagy 50x írtam le hogy hajó XD
[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
válasz Sotyks94 #10347 üzenetére
Én nem szállnék be, a plüss szex nem vonz.. Viszont azt hiszem értem CR mit akar ezzel. Nézted a reggeli Ten For The Chairman első 15 percét?
-
Sotyks94
aktív tag
válasz Diopapa #10349 üzenetére
Még nem nagyon, elvileg dolgoznom kéne, már azzal hogy itt irogatok is elég feltűnően nem teszek eleget kötelezettségeimnek, ha még elkezdenék félórás vidiket, meg sok oldalas irományokat olvasni/nézni, pláne kiszurnának
Amúgy mi a probléma a plüss szexel?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest