Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Neck

    veterán

    válasz tirszin #32595 üzenetére

    Kovsol fotója jó lesz? :)
    Idézem a következő hozzászólását: "Egyébként ment a madárka aztán láttam elkezd ágaskodni azonnal pörgött a sorozatfelvétel, de végig követtem a mozgását. Van több képem is ahol különböző szárnytartással van rajta, és ebből kb 4 kép lett ahol a teste is szép éles."

    A következő hozzászólásodra pedig, amelyben azt írod, a helyszínen kitörlöd két vagy több fotóból a rosszabbat:

    1: Ha nekiállsz két exponálás között törölgetni, akkor kizökkensz a kreatív munkából, az szemed nem az eseményeken van, könnyen lemaradsz valamiről
    2: Akár EVF-en, akár hátsó kijezőn törölsz, nehéz észrevenni apróságokat, amik alapján el lehet dönteni, melyik kép a jobb
    3: A legjobb váz legjobb menürendszerében is baromi idegesítő egyesével törölgetni
    4: (Ez utóbbi tényleg apróság, de: ) Az SD kártyát is egyesével használod, így "kopik a kártya", míg a számítógépen ha a kiválasztott fájlokat egyszerre törlöd, akkor az 1 írásnak minősül.

    Egyszerűen fogadd el, hogy amennyiben gyorsan történnek az események, sokan sorozatot lőnek, akkor is, ha te nem. És hasznos, ha nem lenne az, nem lenne a vázakban lehetőség rá. Az, hogy Te nem használod, a te dolgod, de szerintem vannak szituációk, amikor a legjobb frame ki fog maradni. Én pl úgy vagyok vele, hogy inkább válogatok, megéri, mint sem hogy lemaradjon egy jó fotó. Tudom, régebben ez nem így volt, filmes vázakon úgy kellett, ahogy te fotóztál. De (számomra) ezek az idők elmúltak, azért vettem digitális vázat, hogy annyi expot lőjek, amennyit csak akarok.

    [ Szerkesztve ]

    An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

Új hozzászólás Aktív témák